ارسال به دوست  نسخه چاپي 

اقدام جمعی آسیابانان جهت غنی‌سازی آرد

آسیابانان غلات، سال‌ها در خط مقدم جنبش غنی‌سازی مواد غذایی بوده‌اند زیرا در طول فرایند آسیاب است که ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری به محصولات اصلی اضافه می‌شوند.

 

به گزارش نگاه هستی به نقل از worldgrain، از آنجا که پیشرفت‌هایی صورت گرفته است، 92 کشور اکنون قوانینی دارند مبنی بر اینکه حداقل یک غله آسیاب شده به صورت اجباری باید غنی‌سازی شود که این رقم در مقایسه با 38 کشور در سال 2002، پیشرفت بسیاری را نشان می‌دهد.

با این حال اما با توجه به طرح راه‌اندازی شده غنی‌سازی مواد غذایی، هنوز کشورهای زیادی وجود دارند که آرد گندم یا سایر غلات را غنی‌سازی نمی‌کنند.

علی‌رغم مقررات اجباری و استانداردهای داوطلبانه در بسیاری از کشورها برای غنیسازی غذاهای اصلی، اجرای آن اغلب به دلیل اقدامات ناکافی دولت و تقاضای پایین مصرفکننده که اغلب انگیزه کارخانهها را برای غنیسازی کاهش میدهد، با تأخیر مواجه میشود.

صنعت آسیاب با حاشیه سود ناچیز فعالیت میکند بنابراین راهاندازی روشهای غنی‌سازی و تقویت محصولات نهایی به شکلی کافی و مداوم، نیاز به سرمایهگذاری قابل توجهی در بخش تجهیزات، محصولات از پیش ترکیب شده، آموزش کارکنان و مدیریت زمان دارد. این یک تلاش کم‌هزینه نیست اما قطعاً یک کار ضروری است. 

مطالعات نشان می‌دهد که غنی‌سازی آرد با آهن، به محافظت از افراد در برابر کم‌خونی کمک می‌کند در حالی که افزودن اسید فولیک، به جلوگیری از نقایص مادرزادی کمک می‌کند. در روش‌های سنتی، افزایش تلاشها جهت غنیسازی آرد در سطح جهان، تلاش نمایندگانی از جامعه بهداشت و تغذیه را میطلبد تا آسیابها و همچنین دولتها، بهویژه در کشورهای فقیرتر و در حال توسعه را متقاعد کنند که مزایای این کار بیشتر از هزینههای افزودن ویتامینها و مواد معدنی ضروری به آرد است.

جنبشی جدید به نام Millers for Nutrition اخیراً راه‌اندازی شده‌ که طی آن آسیابانان به همتایان خود در مورد مزایای پیوستن به جنبش غنی‌سازی و تفاوتی که می‌تواند در زندگی میلیون‌ها نفر ایجاد کند، آموزش می‌دهند.  

جنبش Millers for Nutrition در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه اکتبر، اهداف عالی خود را بیان کرد. هدف آن، پوشش یک میلیارد نفر تا سال 2026 با آرد، برنج و روغن خوراکی غنی شده و پایدار است.

این طرح در حال حاضر در نیجریه، اتیوپی، کنیا، تانزانیا، هند، پاکستان، بنگلادش و اندونزی اجرا میشود یعنی کشورهایی که جمعیت زیادی دارند و درصد افراد مبتلا به سوءتغذیه در آن بالاتر از حد متوسط ​​است.

نکته مهم این است که این ابتکار به دنبال برجسته کردن شرکتهایی است که در فرایند غنی‌سازی شرکت میکنند. اعضای Millers for Nutrition گفتند که این اقدامات همچنین باعث تقویت شهرت و نام تجاری آسیاب‌ها به عنوان فراورده‌های غذایی با‌کیفیت می‌شود. این فرایند شامل ایجاد یک شاخص رتبه‌بندی سالانه عملکرد غنی‌سازی هر برند بر اساس گزارش‌های واحد‌ها و آزمایش‌های مستقل انجام شده است.

استراتژی این ائتلاف به رهبری بخش خصوصی که شامل انجمن‌های آسیاب، شرکای فنی زنجیره ارزش غنی‌سازی مواد غذایی و سازمان‌های بهداشتی است، کاملاً بجا و صحیح است و می‌تواند یک پیشنهاد برد-برد برای چندین میلیارد نفر باشد که سلامت آنها را می‌توان از طریق غنی‌سازی، بهبود بخشید و صنعت آسیاب در نهایت به دلیل نقش آن در تولید و ارائه این مواد غذایی بسیار مغذی، تمجیدهایی را که شایسته آن است، دریافت خواهد کرد.

 

مترجم: کمند ابراهیم زاده