ارسال به دوست نسخه چاپي
شیرینکنندههای گیاهی، جایگزینی برای شکر؟!
بخش تولیدات گیاهی، بیش از پیش با نوآوری در تولید شیرینکنندههای طبیعی همراه است زیرا شیرینکنندههای مصنوعی بیش از پیش از سوی مصرفکنندگان مورد بررسی دقیق قرار میگیرند و مصرفکنندگان به سلامت خود بیشتر از قبل اهمیت میدهند و به دنبال محصولات تهیه شده از مواد اولیه گیاهی هستند.
به گزارش نگاه هستی به نقل از foodinstitue، بر اساس نظرسنجیهای رسمی در سال 2023، 72 درصد از پاسخدهندگان اعلام کردند که در تلاش برای محدود کردن یا حذف مصرف قند هستند. Cabosse Naturals، مدیر فروش برند Barry Callebautگفت: علاقه مردم روز به روز به آیتمهای شیرین بیشتر شده و در مقابل، آنها گزینههای سالمتر اما خوشمزهتری را میخواهند. پس از اعلامیه بحثبرانگیز اخیر سازمان جهانی بهداشت مبنی بر اینکه آسپارتام یک ماده سرطانزا در نظر گرفته میشود، تقاضا برای شیرینکنندههای طبیعی بیش از پیش افزایش داشته است. در ادامه، چند شیرینکننده طبیعی در حال ظهور معرفی شده است. در ماه ژوئیه، MycoTechnology از کشف یک پروتئین شیرین از گیاه honey truffles خبر داد که طعم شیرین قوی و طبیعی را به عنوان جایگزین شکر به ارمغان میآورد. این شرکت فناوری مواد غذایی در کلرادو معتقد است که این ماده تازه کشف شده، پتانسیل جایگزینی شکر معمولی و سایر شیرینکنندههای تولیدی را دارد. این پیشرفت، عصری جدید از شیرینکنندههای قابل اعتماد مصرفکنندگان را به ارمغان میآورد و روشی کاربردی جهت تولید انواع محصولات شیرینی و نوشیدنی بدون استفاده از شکر سنتی یا شیرینکنندههای مصنوعی خواهد بود. در همین حال،Cabosse Naturals اخیراً پودر کاکائو 100 درصد خالص خود را روانه بازار کرده است. این شرکت ادعا میکند که این محصول میتواند جایگزین شکر تصفیه شده در تولید مواد غذایی شود. طعم خوش میوه کاکائو و شیرینی طبیعی این محصول، تحولی بزرگ در تولید نوشیدنیها، بستنیها، محصولات لبنی، شیرینیها و میانوعدهها به وجود میآورد. این پودر علاوه بر اینکه به طور طبیعی تولید شده است، از پالپ شیرین میوه کاکائو نیز در تولید آن استفاده میشود. این امر به محیط زیست نیز کمک میکند. دانه کاکائو تنها حدود 30 درصد از میوه را تشکیل میدهد به این معنی که 70 درصد آن به طور کلی دور ریخته میشود که نشاندهنده ضایعات عظیم این صنعت است. صنعتگران و برندها با استفاده از میوه کاکائو در تولیدات خود، همچنین میتوانند ادعای «سازگار با محیط زیست» را به محصولات خود اضافه کنند که به مصرفکنندگان این امکان را میدهد تا خریدی آگاهانه انجام دهند و به جلوگیری از هدررفت مواد غذایی کمک کنند. اخیراً شرکت Ciranda، تولیدکننده مواد غذایی، سه شربت جدید تهیه کرده است که از agave و تاپیوکا تهیه شدهاند و همچنین دارای گواهی ارگانیک و غیرتراریخته هستند. به گفته این شرکت، شیرینکنندههای جدید را میتوان به عنوان جایگزین شیرینیکنندههای معمول مورد استفاده در دسرها، بارهای غلات، نوشیدنیها و آدامسها استفاده کرد. با این محصولات جدید، برندها اکنون میتوانند به هدف کاهش قند دست یابند در حالی که کیفیت و سلامت محصول را نیز حفظ میکنند. مترجم: کمند ابراهیم زاده