ارسال به دوست نسخه چاپي
در گفتوگو با رئیس هیأت مدیره گلنان پوراتوس مطرح شد:
لزوم آموزش و تقویت آن در حوزه نانوایی
نان از دیرباز قوت غالب مردم ایران بوده و جایگاهی ویژه در فرهنگ و سفره ایرانیان داشته و دارد اما با وجود این اهمیت و نقش مستقیم نان در سلامت جامعه، آموزش در زمینه نان در کشور ما ضعیف است و بسیاری از کودکان و جوانان و افراد علاقهمند، اطلاعات کافی درباره نان، انواع آن، ارزش غذایی و نحوه پخت آن ندارند.
در همین راستا گفتوگویی را با مهندس حداد، رئیس هیأت مدیره گلنان پوراتوس ترتیب دادیم که در ادامه میخوانید. نقش آموزش در صنعت نان چیست؟ آموزش و به دست آوردن مهارت در هر کسب و کاری مهم است. در کسب و کار نانوایی با توجه به عقبماندگیهای تاریخی که ما داریم و همچنین اهمیت نان در سبد غذایی مردم کشور، این اهمیت، مضاعف و دو چندان است. آیا برای آموزش جوانان تاکنون اقداماتی صورت گرفته است؟ تا 6-5 سال پیش میتوان گفت که تقریباً خیر اما با تصویب رشته نان و شیرینی و شکلات در شورای عالی آموزش و پرورش که به پیشنهاد ما در گلنان پوراتوس صورت گرفت، کار آموزش جوانان بر اساس روالی که در مدارس مشابه کشورهای توسعهیافته وجود دارد، آغاز شد و خوشحالیم که هماکنون آموزش جوانان علاقهمند در بیش از 30 هنرستان کشور به خوبی در جریان است. برای پیشرفت در حوزه آموزش، به عنوان یک پیشکسوت چه پیشنهادی دارید؟ اولین و پایهایترین کار این است که ما این کسب و کار را آزاد و رقابتی کنیم، با این کار چون تولیدکننده باید نان خوب به دست مردم بدهد، نیاز به نیروی ماهر و آموزشدیده خواهد داشت. اقدام دوم، همین توسعه هنرستانهای مهارتی است که اکنون به لطف خدا در کشور شروع شده است و بیش از هزار نفر جوان علاقهمند، هماکنون مشغول تحصیل در این رشته هستند. به نظر میرسد که فارغالتحصیلان هنرستانهای نانوایی گلنان، پیشرفتهای خوبی داشتهاند. دلایل این پیشرفت چیست؟ خود این رشته، رشتهای جذاب است و جوانان وقتی میبینند که این دنیا، یعنی دنیای نان و شیرینی چقدر بزرگ و زیبا است، جذب میشوند. ما هماکنون در هنرستانها، هنرجویانی با معدلهای بسیار بالا داریم که جذب این رشته شدهاند. دلایل دیگری هم وجود دارد از جمله وجود مربیان خوب، تحصیلکرده و علاقهمند و پشتیبانیهای مستمری که مؤسسه فردوس ماندگار صدرا از این هنرستانها انجام میدهد. مؤسسه فردوس ماندگار صدرا، مؤسسهای است که ما به همین منظور یعنی برای پشتیبانی از این هنرستانها تأسیس کردهایم. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران