ارسال به دوست  نسخه چاپي 

حسن حنان در گفت‌وگو با نگاه هستي مطرح کرد:

ذخاير کالاهاي اساسي، پشتوانه‌اي راهبردي براي کالاهاي اساسي در سطح بازار

قائم مقام مديرعامل و معاون بازرگاني داخلي شرکت بازرگاني دولتي ايران با تأکيد بر اينکه سطح ذخاير کالاهاي اساسي به ويژه روغن در حال حاضر در حد کافي و حتي بالاتر از سطح اطمينان است، اظهار کرد: بازار در حال رصد است و تعامل بسيار مثبت و ارتباط مستقيم ميان شرکت بازرگاني دولتي ايران و بخش خصوصي در عرضه کالاهاي اساسي در بازار حاکم است.

 

حسن حنان در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستي با اشاره به شرايط مطلوب توليد و عرضه روغن در کشور افزود: ميزان مصرف روغن در کشور ماهيانه حدود 120 تا 130 هزار تن است که از اين مقدار 55 درصد مصارف صنف و صنعت و 45 درصد متعلق به بخش مصارف خانوار است.

حنان در خصوص مکاتبه مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي ايران با وزارت صمت در خصوص رفع مشکل تامين کيسه آرد آسيابانان اظهار کرد: بر اساس مکاتبه‌‌اي که يزدان سيف، معاون وزير صمت و مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي ايران با وزارت صمت داشته است، هماهنگي با شرکت بازرگاني پتروشيمي ايران صورت گرفته تا  2 هزار و 800 تن مواد اوليه با قيمت پايه بورس و بدون رقابت در اختيار کارخانههاي گونيبافي قرار گيرد.

وي افزود: مواد پتروشيمي براي توليد گوني آرد در بورس عرضه ميشود و بورس هم تابع نظامات بازار، رقابت ميکند و بر اين اساس، قيمت عرضه مواد پروپيلن در بورس نوسان دارد.

معاون بازرگاني داخلي شرکت بازرگاني دولتي ايران با اشاره به نياز ماهيانه 2 هزار و 700 تن مواد اوليه براي توليد گوني آرد گفت: اطلاعات کارخانههاي گونيبافي از کانون مربوطه اخذ و ليست اسامي کارخانهها تهيه و به حوزه معاونت وزارت صمت تحويل داده شده تا با هماهنگي با بورس، 2 هزار و 700 تن مواد اوليه با قيمت پايه در اختيار کارخانههاي گونيبافي قرار گيرد. تلاش ما اين است که مواد اوليه را در اختيار کارخانهها بگذاريم تا گوني را با قيمت پايه بورس و بدون رقابت در اختيار کارخانههاي آرد بگذارند.

حنان ادامه داد: اين مسأله در حال حاضر بايد از سوي حوزه وزارت صمت پيگيري شود لذا بايد در کميته بورس مصوب و به بورس ابلاغ کنند. البته ما درخواست کردهايم با توجه به اينکه زمان کم و اين مسأله حساس است و کارخانههاي آرد با معضل افزايش قيمت کيسه روبهرو هستند، به پروسه انجام اين کار، سرعت داده شود.

 

آسيابانان مشکلات خود را به اداره کل غله انعکاس دهند

وي در ادامه به مشکلات برخي آسيابانان در خصوص تاخير تحويل گندم از سوي تعدادي از سيلوهاي بخش خصوصي اشاره نمود و تصريح کرد: سيلوهاي بخش خصوصي بر اساس فرم مندرج در قرار داد فيمابين و مطابق با دستورالعمل شرکت بازرگاني دولتي ايران، در صورت صدور حواله موظف به تحويل گندم هستند. زماني که حواله صادر ميشود، اگر سيلوي بخش خصوصي جهت حمل حواله مربوطه اقدام نکند، از تاريخ صدور حواله، دستمزد نگهداري گندم به سيلوي مربوطه تعلق نخواهد گرفت، مضاف بر اينکه بايد خسارت خواب کاميون را نيز پرداخت نمايند.

حنان خاطرنشان کرد: آسياباناني که به عملکرد سيلوي بخش خصوصي در تحويل گندم انتقاد دارند، ابتدا اين موضوع را بايد به اداره کل غله و خدمات بازرگاني استان انعکاس دهند و در صورت عدم رفع مشکل به شرکت بازرگاني دولتي ايران اعلام نمايند تا برخوردهاي قانوني لازم اعمال شود.

قائم مقام مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي ايران در بخش ديگري از اظهاراتش با اشاره به راهاندازي سامانه هوشمند حمل آرد در کشور اظهار کرد: از آنجا که هزينه حمل آرد يکي از مولفههاي تاثيرگذار در قيمت نان است و از سوي نانوايان پرداخت ميشود، سامانه آنلاين حمل آرد راهاندازي شد که هدف نخست آن، ايجاد رقابت ميان شرکتهاي حمل آرد و هدف دوم آن نظارت کامل بر حمل آرد تا درب نانوايي است.

حنان گفت: اگر سامانه آنلاين حمل آرد در سراسر کشور اجرايي شود، قطعاً سيستم حمل آرد به صورت يکپارچه و سيستماتيک قابل رصد و نظارت خواهد بود و بر اين اساس قطعاً مشکل حمل آرد در کشور رفع خواهد شد.