ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رئيس هيأت مديره آرد پوسان مطر ح کرد:

بهتر است شرکت بازرگاني دولتي شرايطي ايجاد کند که توليدکنندگان حتما پروسه خريد را به طور مستقيم از طريق کشاورزان پيگيري کنند

شرکت آرد پوسان، توليدکننده انواع آرد براي مصارف صنفي و صنعتي، نزديک به چهل سال است به فعاليت مي‌پردازد. اين کارخانه نيازهاي آردي بخش خبازي، صنف و صنعت و قنادي شهرستان ساوه و در صورت نياز ديگر شهرهاي استان‌هاي مرکزي را تأمين مي‌کند و توان توليد کارخانه در حال حاضر 300 تن آرد در شبانه‌روز است.

 

رئيس هيأت مديره آرد پوسان با اشاره به مطالب فوق در معرفي اين شرکت و سياستهاي مديريتي براي عملکرد هرچه بهتر اين واحد، به خبرنگار نگاه هستي گفت: شرکت آردسازي پوسان با توجه به قدمت احداث آن و استهلاک صنايع آردي، براي توليد محصولات باکيفيت و حفظ ثبات آردهاي استحصالي و افزايش راندمان کاري، نياز به بهسازي و بهروزرساني ماشينآلات داشت به همين جهت ماشينآلات خط توليد در سالهاي 97 و 98 بدون خاموش شدن با بهرهگيري از تکنولوژي شرکتهاي بولر و شرکتهاي ايتاليايي، بهروزرساني شدهاند و در حال حاضر کارخانه در شرايط ايدهآل در حال توليد و فعاليت است.

علويفرد از مديران فعال در صنايع آردسازي است که همواره ارتقاء دانش و تکنولوژي را سرلوحه فعاليت توليدي خود در شرکت پوسان قرار داده است.

وي در ادامه به معضلات و چالشهايي که بر سر راه اين صنعت با آن روبهرو هستند، اشاره نمود و بيان کرد: در سال 98 عليرغم داشتن مشتري براي آردهاي صنف و صنعت، نتوانستيم گندم کيفي مورد نظر را تأمين کنيم و در اين راستا براي تأمين گندم ساير مصارف با مشکلات عديدهاي مواجه شديم و با اينکه شهرستان ساوه از جمله قطبهاي توليد گندم مرغوب در استان مرکزي است اما با اين حال گندمهاي موجود در سيلوهاي شهر ساوه به استانهاي ديگر نظير البرز، تهران، اصفهان و غيره انتقال يافت.

به گفته رئيس هيأت مديره کارخانه آرد پوسان، حدود 50 درصد فعاليتهاي اين شرکت مربوط به آردهاي صنف و صنعت است.

وي در خصوص سامانه آرد ساير مصارف گفت: اين سامانه در ذات خود عملکرد خوبي دارد اما مشکلي که بايد به آن اشاره کرد، اين است که متأسفانه سيلودارها در زمينه تحويل حوالههاي صادر شده از طرف اداره کل غله براي سيلوها جهت ارسال گندم صنف و صنعت به کارخانهها، همکاري مناسبي ندارند و با توجه به شرايط سامانه که بايد گندم حواله شده از سيلو خارج و بعد در سامانه ثبت شود، چالشي براي صنايع آرد ايجاد شده است و تأخير در تحويل گندمهاي حواله شده از سوي سيلوهاي بخش خصوصي، منجر به آن شده که مشتريان آرد صنف و صنعت خود را از دست بدهيم چون آنها براي خريد آرد و مواد اوليه خود نيازي به وقفه و تأخير نميبينند و به واحدهاي ديگر متمايل ميشوند.

علويفرد با بيان اينکه بر اساس ماهيت سامانه آردهاي صنف و صنعت، بايد دست توليدکنندگان در جهت تحويل مواد اوليه باز باشد، اظهار کرد: با توجه به مشارکت بيشتر بخش خصوصي به منظور کاهش فشارهاي مالي به دولت، چرا بايد دريافت و تحويل گندم با چالشهاي فراواني همراه باشد؟

وي افزود: صاحبان صنايع آردسازي  براي دريافت گندم از استانهاي ديگر، درگير بروکراسيهاي اداري و مصوبات شرکت بازرگاني دولتي هستند که معمولاً مديران ادارات کل غله ساير استانها با اعمال سليقه، با ميزان تناژ درخواستي موافقت نميکنند. علاوه بر آن، براي خريد اين گندم بايد مبلغي بيش از نرخ تعيين شده آرد صنف و صنعت يعني 2500 تومان پرداخت کرد.

علويفرد با بيان اينکه اگر قرار است گندم را گرانتر از خريد تضميني خريداري کنيم، چرا بايد درگير ديوانسالاريهاي اداري باشيم، گفت: بهتر است شرکت بازرگاني دولتي شرايطي ايجاد کند که توليدکنندگان حتما پروسه خريد را به طور مستقيم از طريق کشاورزان پيگيري کنند و مقدار خريد نيز در سامانه بدون مراجعه مستقيم به ادارات غله استانهاي ديگر ثبت شود.

رئيس  هيات  مديره  کارخانه آرد پوسان در خصوص اختلاف فاحش و سه نرخي بودن قيمت گندم و فساد ايجاد شده در پي آن، تصريح کرد: به دنبال اين اختلاف قيمت و عدم نظارت در خصوص مصرف گندم 900توماني در خبازيهاي آزادپز، فروش آرد صنف و صنعت با بحراني دست و پنجه نرم ميکند که چنانچه برنامه و سياستي جديد و فوري ابلاع نگردد، پيشبيني ميشود بازار عرضه و تقاضا در مصارف صنف و صنعت دچار آشفتگي گردد که از اين آشفتگي، بخش دلالي و فساد منتفع خواهد شد و مردم از يارانه هنگفت دولت بهرهاي نخواهند برد.

اين فعال آردساز خاطرنشان کرد: معضل کارخانههاي آردسازي علاوه بر ثبات قيمت آرد از سال 93 عليرغم افزايش هزينهها و تورم سرسامآور سالهاي اخير، اين است که سرمايههاي ملي در کارخانههاي آرد به سرعت مستهلک ميشوند و در آينده نزديک به جاي بازسازي يا تعميرات، نياز شديد به جايگزيني ماشينآلات خواهد شد.

 

افزايش 40 توماني نرخ آرد سنگک در هاله ابهام

رئيس هيأت مديره آرد پوسان به عدم افزايش نرخ آرد سنگک اشاره کرد و گفت: در مهرماه 98 بر اساس سازمان حمايت ، قرار شد نرخ آرد تافتون و لواش 15 تومان و آرد سنگک 40 تومان افزايش يابد که اين موضوع در خصوص نانهاي تافتون و لواش تحقق يافت اما براي آرد سنگک هنوز اتفاقي رخ نداده است. با توجه به کاهش درصد سبوسگيري در آردهاي سنگک، اين افزايش نرخ ميتوانست تأثير مثبتي در بهبود شرايط داشته باشد.