ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مديرکل اداره غذاي سازمان غذا و دارو:

سازمان غذا و دارو ضوابط اجرايي سلامت نان را در دستور کار دارد

مديرکل اداره غذاي سازمان غذا و دارو گفت: تفاهم‌نامه‌اي با مؤسسه کيفيت آستان قدس رضوي منعقد شده و بر اساس آن مقرر گرديده که نظارت بر بهداشت نانواخانه لحاظ شود.

دکتر عزيزي در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار نگاه هستي اظهار کرد: سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، مسئول تأمين سلامتي در کشور هستند و وظيفه ما نظارت بر سلامت محصولات است. البته سازمان غذا و دارو در آخرين مرحله زنجيره سلامت قرار دارد.

وي افزود: از آنجا که نظارت بر نان حساس است، چندين سازمان درگير نظارت بر اين محصول هستند که در اين زمينه وزارت جهاد کشاورزي نقش بسزايي دارد و در کنار آن، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو پس از توليد آرد و پخت نان، وظيفه نظارتي خود را آغاز ميکنند.

عزيزي با بيان اينکه استاندارد اجباري براي گندم تدوين نشده است، تصريح کرد: استاندارد گندم تشويقي است و به دليل حجم بالاي مزارع گندم، نميتوانيم براي آن استاندارد اجباري در نظر بگيريم. البته اگر کشاورزي صنعتي بود، اين امر قابل اجرا بود اما در کشاورزي سنتي به دليل شمار زياد کشاورزان خرده مالک، امکان اجراي آن وجود ندارد.

وي در بخش بعدي گفتههاي خويش با اشاره به تدوين استاندارد نان بيان کرد: استاندارد اجباري نان، تهيه شده است و البته در اين مسير ما همکار سازمان ملي استاندارد هستيم. در همين راستا سازمان غذا و دارو بر اجراي ضوابط سلامتي و بهداشتي تأکيد دارد. البته در کشور 86 هزار نانوايي سنتي مشغول به کار هستند و حدود 400 واحد نانوايي صنعتي و کارگاهي داريم که شمار آنها نشاندهنده نظارت قابل توجه است.

عزيزي در پايان گفت: در همه موارد نظارتي، عملکرد سازمان غذا و دارو از نظر سطح عرضه و توليد واحدهاي صنعتي، مطلوب است و گزارشهاي دورهاي مؤيدي بر اين موضوع است.