ارسال به دوست نسخه چاپي
ناگفتهها از نان پیتا
همه ما عاشق نان هستیم و از انواع مختلف آن در رژیم روزمره خود به شکلهای مختلف استفاده میکنیم و یکی از محبوبترین انواع نان نیز پیتا است که تاریخچه و ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد.
به گزارش نگاه هستی به نقل از Mashed، اگرچه نمیتوان تاریخی مشخص برای اولین پیتای پخته شده در جهان یافت اما بر اساس شواهد، تاریخچه این نان حداقل به 4 هزار سال پیش بازمیگردد. صرف نظر از اینکه چه کسی و دقیقا چه زمانی، نان پیتا را برای اولین بار ابداع کرد، این نان به عنوان یک غذای اصلی باقی مانده و هنوز هم غذایی فوقالعاده خوشمزه در برخی نقاط جهان است. در حالی که نان، ماکارونی و سایر کربوهیدراتها کاملاً خوشمزه هستند اما همیشه جزو سالمترین غذاها محسوب نمیشوند. بیشتر نانهایی که میخرید، مگر نان سبوسدار، فاقد ارزش غذایی هستند و ممکن است مقدار بسیار زیادی سدیم در آنها وجود داشته باشد که به خصوص افراد مبتلا به فشار خون بالا، از مصرف این میزان سدیم باید اجتناب کنند. ممکن است تعجبآور باشد اما نان پیتا میتواند به عنوان جایگزینی با سدیم کمتر برای نانی که در ساندویچهای خود استفاده میکنید، به کار برود. پخت پیتا با بخار به تشکیل یک حفره در آن منجر میشود که در نهایت میتوان از آن برای قرار دادن انواع سبزی، گوشت و سایر خوراکیها استفاده کرد و آن را به شکل ساندویچ سرو کرد. گفته میشود نان پیتا از منطقه مدیترانه نشأت گرفته و بعد از گذشت هزارها سال در دهه 1960 میلادی از طریق پسر یک نانوای مصری، به آمریکا برده شده و به عنوان غذایی سالم در میان مردم، محبوب شده است. امروزه اما انواع بدون گلوتن و بدون کربوهیدرات آن، طرفداران بیشتری دارد. نکته جالب و قابل توجه پیتا، این است که شباهت بسیار زیادی به Naan دارد اما منشأ پیتا، مدیترانه و منشأ Naan ، هند است. Naan ، قند و فیبر بیشتری دارد و پیتا اندکی خشکتر است و یک حفره داخل خود دارد که معمولا با انواع مواد غذایی، آن را پر میکنند.