ارسال به دوست  نسخه چاپي 

سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام تأکید کرد:

مجوزی برای احداث کارخانه آردسازی صادر نمی‌شود

سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام با تأکید بر حمایت همه‌جانبه از فعالان عرصه گندم، آرد و نان در این استان گفت: تنها مشکل کمبود گندم، در شمال استان است که برای رفع آن اقداماتی صورت گرفته است.

 

هوشنگ نادری در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی با اشاره به فصل خرید گندم در استان ایلام بیان کرد: روند خرید از ابتدای اردیبهشت شروع شد و تا پایان تیرماه ادامه یافت و بیش از 173 هزار تن گندم در فصل خرید تضمینی امسال خریداری شد.

وی افزود: بیشترین حجم کاشت و برداشت گندم در مناطق جنوبی استان صورت می‌گیرد که در اواخر خردادماه به پایان رسید اما در مناطق شمالی استان با کاهش شدید تولید گندم مواجه شدیم. شایان ذکر است سال گذشته 260 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد.

سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام مصرف سالیانه گندم در استان را صدهزار تن دانست و گفت: با این حال ظرفیت ذخیره‌سازی استان 450 هزار تن است که به صورت سیلوهای خصوصی است و حدود 100 هزار تن نیز ظرفیت انبارهای تعاون روستایی در استان است در حالی که میزان خرید گندم در خوش‌بینانه‌ترین حالت، 250 هزار تن است.

نادری با اشاره به واحدهای آردسازی در استان ایلام اظهار کرد: در این استان 5 کارخانه فعال آردسازی وجود دارد که از سطح تکنولوژی خوبی برخوردارند و این تعداد کارخانه به نسبت میزان جمعیت، مازاد بر مصرف است اما با این حال شاهد درخواست‌هایی برای احداث کارخانه بودیم که با کارشناسی‌های به عمل آمده، افراد متقاضی را تفهیم کردیم که سرمایه‌گذاری در بحث صنف و صنعت آرد استان ایلام، نتیجه‌ای جز خسران ندارد و این موضوع نه تنها اشتغال‌زایی ایجاد نمی‌کند بلکه دیگر کارخانه‌های آرد را نیز دچار چالش‌هایی می‌کند.

 

مشکل کمبود آرد در شمال استان در حال برطرف شدن است

نادری از حمل 10 هزار تن گندم در قالب کمیسیون از طرف اداره کل غله به کارخانه‌های شمال استان ایلام خبر داد و گفت: به دلیل قرارگیری بیشترین حجم تولید گندم در جنوب استان و فاصله 25 کیلومتری تا مراکز تولید و ذخیره در شمال استان، این موضوع موجب مشکلاتی برای کار‌خانه‌های شمال استان شده است که با اقدامات صورت گرفته، قرار بر این شد که 10 هزار تن گندم در قالب کمیسیون در اختیار این کارخانه‌ها قرار گیرد.

 

چرا حجم بیشتری از گندم به کارخانه‌ها اختصاص نمی‌یابد؟!

سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام کمبود امکان ذخیره‌سازی در شمال استان و کارخانه‌های مستقر در این منطقه را دلیل این موضوع اعلام کرد و گفت: کارخانه‌های شمال استان از ظرفیت چندانی برای ذخیره‌سازی برخوردار نیستند به همین دلیل درخواست 10 هزار تن گندم در قالب کمیسیون را داده‌ایم که در صورت مشاهده کمبود گندم، دوباره این درخواست تجدید خواهد شد.