ارسال به دوست نسخه چاپي
صابری، مدیر کنترل کیفیت تک نان جنوب:
واحد QC تک نان با استفاده از تجهیزات مدرن و کارشناسان مجرب، گلوگاهها را در پروسه تولید تحت کنترل دارد
کنترل کیفیت یا Quality Control، یکی از زیرمجموعههای مهم مدیریت کیفیت است و شامل مجموعه عملیاتی است که مشخص میکند آیا محصول یا خدمت ارائه شده، با اصول و استانداردهای از پیش تعیین شده مطابقت دارد یا خیر.
مهندس صابری، مسئول کنترل کیفیت تک نان جنوب با ذکر مطلب فوق در خصوص تضمین کیفیت اظهار کرد: تضمین کیفیت یا quality assurance عبارت است از حصول اطمینان از انطباق محصول با اصول و استانداردهای تعریف شده و بر پایه پیشگیری از ایجاد محصول معیوب است و همچنین شامل مدیریت کیفی بر چهار عامل نیروی انسانی، ماشینآلات، مواد و روشها و فرایندهای تولید میشود. کنترل کیفیت شامل مجموعه عملیات بازرسی، نمونهبرداری، اندازهگیری و آزمونهای شیمیایی، فیزیکی و میکروبیولوژی است که روی ماده اولیه، پروسه تولید و محصول انجام میگیرد تا مشخص شود این موارد با استانداردهای ملی و ضوابط، انطباق داشته و در غیر این صورت از روند تولید، خارج میگردد. وی در خصوص عوامل مؤثر در کنترل کیفیت متذکر شد: مواد اولیه، تأمینکنندگان، فرمولاسیون، فرایند تولید، مستندات تولید، بستهبندی و برچسبگذاری، انبارداری، حمل و نقل، آنالیز مرتب و منظم آزمایشگاهی، برنامه فراخوانی استاندارد GMP یا شرایط خوب تولید و استانداردهای ملی محصول، از جمله این عوامل است و واحد کنترل کیفیت تک نان جنوب با مجهز بودن به آزمایشگاهی مدرن و استاندارد، کارشناسانی متعهد و مجرب و با پیادهسازی سیستم HACCP، گلوگاهها را در کل فرایند از مواد اولیه گرفته تا تولید، بستهبندی، انبارداری و حمل و توزیع محصول از شرکت، شناسایی کرده و تحت کنترل دارد و از قابلیت تحلیل و ارائه راهکارهای مناسب برای موضوعات مرتبط با حوزه فعالیت شرکت برخوردار است. مهندس صابری در پایان به ضرورت استفاده از تجهیزات بهروز در واحد کنترل کیفیت اشاره نمود و خاطرنشان کرد: جهت داشتن محصولی باکیفیت و قابل رقابت، نیاز به تجهیزات ارزیابی فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژی مواد اولیه و محصول نهایی همچون دستگاههای اندازهگیری خواص رئولوژیک خمیر، گلوتنشور، اندازهگیری ایندکس، اندازهگیری زلنی، فالینگ نامبر، رطوبتسنج، PH متر، الک شیکر، کوره الکتریکی، دستگاه اندازهگیری نشاسته آسیبدیده و غیره است. همچنین با مجهز بودن به دستگاه واتراکتیویته میتوان میزان فعالیت آبی محصولات را اندازهگیری و کنترل کرد تا بتوان با ارائه فرمولاسیونی مناسب، محصولی با حداقل بیاتی و بالاترین ماندگاری را به مشتریان ارائه نمود.