ارسال به دوست
نسخه چاپي
امید نانوایان به حمایت مسئولین برای بهبود شرایط اقتصادی و حرفهای صنف
نان، یکی از اصلیترین و اساسیترین مواد غذایی در سبد غذایی خانوار ایرانی است که کیفیت و قیمت آن تأثیر مستقیم بر زندگی روزمره مردم دارد. در سالهای اخیر، نانوایان حجیم و نیمهحجیم با چالشهای متعددی همچون نوسان قیمت مواد اولیه، کمبود نیروی کار ماهر و تغییرات در کیفیت آرد روبهرو بودهاند. با این حال، این صنف همچنان به تلاش خود برای ارائه نانی باکیفیت ادامه داده است.
در این گزارش، ضمن بررسی وضعیت نانوایان حجیم و نیمهحجیم، دغدغهها، مشکلات و پیشنهادهای آنها برای بهبود شرایط صنعت نان را مرور خواهیم کرد. امید است که در سال آینده، با حمایت مؤثر از این صنف، نهتنها کیفیت نان افزایش یابد بلکه شرایط اقتصادی و حرفهای نانوایان نیز بهبود پیدا کند تا شاهد رونق بیشتر در این صنف مهم کشور باشیم. با یکسانسازی قیمت نان، به مردم حق انتخاب بدهیم مهدی میرجانی، مدیر نان حجیم و نیمهحجیم «گل» در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی اظهار کرد: در این واحد، انواع نانهای حجیم و نیمهحجیم از جمله باگت، نان فرانسوی و نانهای شیرین را تولید میکنیم. وی با اشاره به سابقه طولانی این نانوایی در محل، استقبال مردم از محصولات خود را خوب ارزیابی کرد و گفت: چون ما از قدیمیهای محل هستیم و مردم با کیفیت نان ما آشنا هستند، استقبال از نانهای ما خوب است. میرجانی در ادامه، هزینههای مالیاتی، بیمه و دارایی را از مشکلات اصلی این حرفه دانست و تصریح کرد: تحمل این مخارج بسیار سنگین است و فشار زیادی به نانوایان وارد میکند. مدیر نان گل همچنین از گرانی و کمبود برخی مواد اولیه مانند روغن گلایه کرد و افزود: درآمد ما به دلیل تفاوت قیمت نان سنتی و حجیم، کاهش یافته و از این شرایط ناراضی هستم. وی در پایان ضمن آرزوی آرامش برای مردم، برای بهبود این صنف گفت: امیدوارم قیمت مواد اولیه تثبیت شود تا هر روز شاهد تغییر قیمت نباشیم. همچنین، یکسانسازی قیمت نان میتواند به مشتریان کمک کند تا بر اساس نیاز و سلیقه خود خرید کنند. ثبات اقتصادی در جامعه، آرزوی نانوایان حسین نادری، مدیر واحد نان حجیم و نیمهحجیم «بهار» نیز درباره مشکلات اقتصادی و استقبال مردم از نانهای مختلف سخن گفت. وی با اشاره به سابقه فعالیت این نانوایی بیان کرد: واحد نانوایی ما از اولین نانواییهای حجیم کشور است که با واردات دستگاه از آلمان، تولید نان حجیم و نیمهحجیم را آغاز کرد. نادری درباره استقبال مردم از نان حجیم و نیمهحجیم اظهار کرد: هرچند نان حجیم و نیمهحجیم طرفداران خود را دارد اما مردم همچنان نان سنتی بهویژه نان سنگک را بیشتر مصرف میکنند. معمولاً نان حجیم برای تهیه ساندویچ استفاده میشود و هر نوع نان، جایگاه خاص خود را در سفره مردم دارد. مدیر نان بهار در ادامه به مشکلات اقتصادی اشاره کرد و گفت: متأسفانه قیمت مواد اولیه بهویژه روغن، افزایش چشمگیر داشته است. پیشتر روغن را ۷۵۰ هزار تومان خریداری میکردیم اما اکنون به قیمت 1 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم بهسختی پیدا میشود. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که سال آینده، ثبات اقتصادی در جامعه برقرار شود. حمایت بیشتر، تثبیت قیمت و کاهش هزینههای تولید، خواسته نانوایان برای سال جدید عبدا... نامور، مدیر واحد نان حجیم و نیمهحجیم «خوشه گندم» نیز بیان کرد: استقبال مردم از نانهای حجیم و نیمهحجیم نسبت به گذشته کاهش یافته است. به گفته وی، دلیل اصلی این کاهش استقبال، افزایش قیمت این نوع نان در مقایسه با نانهای سنتی است. نامور با اشاره به چالشهای پیش روی نانوایان در سال ۱۴۰۳ گفت: دخلوخرج مغازه با هم نمیخواند، دستمزد کارگران افزایش یافته، هزینهها بیشتر شده اما درآمد ما کمتر شده است. وی همچنین از افزایش روزافزون قیمت مواد اولیه انتقاد کرد و افزود: اگر بخواهیم بهروز باشیم و تمامی مواد اولیه را تأمین کنیم، باید هزینهای سنگین پرداخت کنیم. مدیر نان خوشه گندم تأکید کرد: نان یکی از اصلیترین نیازهای روزانه مردم است و باید بهراحتی در دسترس آنها قرار گیرد. نامور گفت: نان، قوت غالب مردم است و حداقل روزانه یک وعده مصرف میشود. اگر مردم بتوانند راحتتر آن را تهیه کنند، برای ما هم بهتر خواهد بود و رزق و روزی ما نیز افزایش خواهد یافت. وی با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم خاطرنشان کرد: برخی از افراد حتی برای خرید چهار قرص نان باگت نیز دچار مشکل هستند. مدیر نان خوشه گندم در پایان ابراز امیدواری کرد که در سال ۱۴۰۴ حمایت بیشتری از نانوایان صورت بگیرد، قیمت مواد اولیه تثبیت شود و هزینههای تولید کاهش یابد تا هم مردم و هم نانوایان از شرایط بهتری برخوردار شوند.