ارسال به دوست
نسخه چاپي
پیشبینی فائو؛ افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی در ماه سپتامبر
بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که در چهارم اکتبر منتشر شد، معیار قیمتهای جهانی کالاهای غذایی در ماه سپتامبر، سریعترین افزایش را در 18 ماه گذشته داشت.
به گزارش نگاه هستی به نقل از worldgrain، شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه قیمتهای بینالمللی مجموعهای از کالاهای غذایی تجارت جهانی را دنبال میکند، در سپتامبر به طور میانگین 124/4 واحد بود که 3 درصد نسبت به آگوست و 2/1 درصد نسبت به مقدار مشابه سال قبل خود بیشتر بود. بیشترین افزایش در ماه سپتامبر، شاخص قیمت شکر بود که به دلیل چشمانداز نامطلوب محصول در برزیل و نگرانیها مبنی بر اینکه تصمیم هند برای لغو محدودیتهای استفاده از نیشکر برای تولید اتانول ممکن است بر صادرات این کشور تأثیر بگذارد، 10/4 درصد افزایش یافت. شاخص قیمت غلات نیز در طول ماه، 3 درصد افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت صادرات گندم و ذرت بود. قیمتهای بینالمللی گندم عمدتاً به دلیل نگرانیها در مورد شرایط بیش از حد مرطوب در کانادا و اتحادیه اروپا افزایش یافت؛ اگرچه این امر تا حدی با قیمتهای رقابتی عرضه از منطقه دریای سیاه جبران شد. قیمت جهانی ذرت نیز تحت تأثیر سطح پایین آب در مسیرهای حملونقل کلیدی در امتداد رودخانه مادیرا در برزیل و رودخانه میسیسیپی در ایالات متحده افزایش یافت. شاخص قیمت برنج فائو نیز 0/7 درصد کاهش یافت که تا حدی منعکسکننده فعالیتهای تجاری آرام بود. شاخص قیمت روغن نباتی فائو نسبت به ماه اوت 4/6 درصد افزایش یافت و قیمت روغنهای پالم، سویا، آفتابگردان و کلزا نیز بالاتر بود. افزایش قیمت روغن سویا در درجه اول به دلیل حجم فراوری کمتر از حد انتظار در ایالات متحده بود. در گزارشی جداگانه، فائو پیشبینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال 2024 به 2/853 میلیارد تن افزایش داد که نشاندهنده بازنگریهای صعودی در تولید برنج و گندم است که بر کاهش اندک تولید جهانی غلات درشت برتری داشت. رقم جدید که در چهارم اکتبر در گزارش جدید عرضه و تقاضای غلات نیز منتشر شد، نسبتاً کمتر از رکورد تولید سال 2023 باقی ماند. انتظار میرود تولید جهانی گندم نسبت به سال قبل 0/5 درصد افزایش یابد زیرا چشمانداز بهبود عملکرد در استرالیا بیش از جبران کاهش قابل توجه پیشبینی اتحادیه اروپا به دلیل شرایط بسیار مرطوب است. در مقابل، انتظار میرود تولید جهانی غلات دانهدرشت از سال 2023 به میزان 0/8 درصد کاهش یابد. همچنین پیشبینی میشود تولید جهانی برنج در سال 2025-2024، در حدود 0/9 درصد افزایش یابد و به رکورد 539/2 میلیون تن برسد. پیشبینی میشود مصرف کل غلات در جهان با 0/4 درصد افزایش به 2/853 میلیارد تن برسد در حالی که پیشبینی میشود ذخایر جهانی غلات 1/2 درصد افزایش یابد و ذخایر برنج 3 برابر سریعتر افزایش یابد. این منجر به نسبت 30/6 درصدی ذخیره جهانی غلات به مصرف میشود که فائو آن را به منزله حجم کافی عرضه در فصل جدید میداند.