ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در گفت‌وگوی اختصاصی با دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت مطرح شد:

حمایت از تولید نان سلامت‌محور در کشور

دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران از معدود کشورهایی است که شورای سلامت و امنیت غذایی دارد، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت، همواره تأکید می‌کند که سایر کشورها در راستای امنیت غذایی، این شورا در ایران را به عنوان الگو قرار دهند.

 

دکتر اسماعیل مطلق در گفت‌وگوی اختصاصی با نگاه هستی، «حق داشتن غذا برای داشتن زندگی و آینده‌ای بهتر» را شعار امسال روز جهانی غذا عنوان کرد و گفت: امنیت غذایی، زیربنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره است و زمانی تحقق پیدا می‌کند که آحاد مردم همواره به غذای کافی، سالم و مغذی و برخورداری از یک زندگی سالم و فعال، دسترسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بند 6 سیاست‌های کلی سلامت، بر امنیت غذایی تأکید کرده‌اند، تصریح کرد: در راستای فرمایش‌های رهبری در زمینه تأمین نان کامل، در حال حاضر 600 نانوایی در کشور نان کامل و 120 کارخانه، آرد کامل تولید می‌کنند که باید بیشتر از این موارد کار کرد.

دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت ادامه داد: مهم‌ترین وظیفه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که متشکل از 7 وزارتخانه است، شامل سیاست‌گذاری برای ارتقای سلامت، ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در سلامت و رسیدگی به گزارش‌های نظارتی در خصوص تکالیف دستگاه‌ها در زمینه سلامت و امنیت غذایی است . 

دکتر مطلق اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه تأکید شده است که در تأمین امنیت غذایی و تولید، حداقل 90 درصد کالاهای اساسی و اقلام غذایی در داخل همراه با حفظ و ارتقای ذخایر ژنتیکی و منابع آبی، بر ارتقای ایمنی و سلامت مواد غذایی مؤثر هستند و برای اجرایی شدن بحث غذای سالم، در دولت شهید آیت‌ا... رئیسی، سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی تصویب و ابلاغ شده است و این سند 220 برنامه دارد که دستگاه‌های مختلف در آن برای اجرایی شدنش نقش دارند.

وی در پایان تأکید کرد: سلامت نان، مهم‌ترین بحثی است که در این سند عنوان شده و این سلامت، شامل زنجیره تولید گندم، آرد و نان می‌شود.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران