ارسال به دوست نسخه چاپي
کمبود شاطر ماهر در صنعت نانوایی
محمد کاظمی، نانوایی است که با 32 سال سابقه در صنف بربری و لواش مشغول به فعالیت است و نانوایی شغل اجدادیاش است.
وی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی گفت: روستای ملاپیری در استان زنجان به پخت نان بربری مشهور است و بهترین نانوایان بربریپز را به جامعه تحویل داده است. کاظمی ادامه داد: در کنار تمامی مشکلاتی که نانوایان دارند، نیروی کار یکی از عمدهترین مشکلات آنها است. در آن سالهایی که ما وارد کار شدیم، به شیوه سنتی کار را یاد میگرفتیم اما اکنون شرایط کار تغییر پیدا کرده و به سمت صنعتی شدن رفته است و دیگر مانند گذشته آموزش نیروی ماهر انجام نمیشود. این نانوا اضافه کرد: از سوی دیگر امروز نانوایان به دنبال درآمد هستند تا اینکه کیفیت نان برایشان مهم باشد و از آنجا که نرخ دریافت نکردهاند، وضعیت نابسامان است و در همین راستا با کاهش کیفیت نان مواجه میشویم. وی افزود: در سالهایی که ما در این شغل فعالیت میکردیم، از بامداد پای تنور میایستادیم اما اکنون دیگر کارگران تمایل به سرکار رفتن در صبح زود ندارند. به گفته کاظمی، نیاز به شاطر ماهر احساس میشود اما دیگر در نانواییها نمیتوان شاطر ماهر را دید. این نانوا در پایان گفت: از مسئولین خواستارم صدای نانوایان را بشنوند تا این قشر، دغدغه نداشته باشند. خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران