ارسال به دوست  نسخه چاپي 

سعید محمدی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم:

به زودی اولین جلسه قرارگاه نان کامل برگزار می‌شود

در سال جاری تا کنون 17 هزار و 100 تن خرید تضمینی گندم داشته‌ایم و حدود 92 درصد از مطالبات کشاورزان پرداخت شده و مابقی مطالبات هم به زودی به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

 

سعید محمدی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با ذکر مطلب فوق درخصوص وضعیت کمی و کیفی آرد و نان قم اظهار کرد: به لحاظ کمی و کیفی، در حوزه آرد و نان وضعیت مطلوب است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، هدف ما همیشه تأمین بموقع از لحاظ کمی و کیفی بوده که دو سه سال اخیر به نحو احسن محقق شده و هیچ مشکلی در موجودی گندم نداریم و برای حدود 4 ماه ذخیره گندم داریم و از لحاظ کیفی هم اختلاطی که صورت می‌گیرد به صورت 70 درصد باکیفیت به 30 درصد کیفیت کمتر است. 

وی افزود: در استان قم، 40 درصد از نانوایی‌ها سنگک‌پز هستند که مسئولیت را سنگین می‌کند چرا که تولیدکنندگان نان سنگک به مراتب گندم‌ و آرد کیفی‌تر را می‌طلبند چون نان سنگک جزو نان‌هایی است که گندم با گلوتن ایندکس بالاتری لازم دارد به همین خاطر وظیفه ما در این خصوص سنگین‌تر است. ما همیشه وظیفه خود دانسته‌ایم گندم کیفی وارد استان کنیم تا بتوانیم خواسته دوستان را محقق کنیم و مشکلی در این خصوص نبوده است. 

محمدی درخصوص مطالبات صنف و صنعت در تولید اظهار کرد: نانوایان به خاطر شرایط اقتصادی، بیشتر مطالبه نرخ نان را داشتند. همیشه سعی داشتیم که تصمیم‌گیری‌ها در خصوص نرخ نان را بموقع در استان انجام داده و به نانوایی‌ها ابلاغ کنیم. در سال گذشته افزایش نرخ را داشتیم، در سال جاری هم تا سقف 25 درصد افزایش نرخ را برای همه رسته‌ها داشتیم و تصمیم‌گیری‌های لازم انجام شده و در حال حاضر هم در حال اجرا است. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم درخصوص روند فراگیر شدن پخت نان از آرد کامل در استان خاطرنشان کرد: به نان کامل چند وقتی است که پرداخته نشده به دلیل اینکه در حال تدارک زیرساخت‌ها بودیم که زیرساخت‌ها ایجاد شده و به زودی اولین جلسه قرارگاه نان کامل را در استان با حضور مسئولین استان خواهیم داشت. ما این طرح را به کمک همه اعضای قرارگاه نان کامل از جمله مدیران کارخانه‌ها و مسئولین رده اول استانی با قدرت پیش خواهیم برد و امیدواریم بحث نان کامل در دولت جدید هم با قدرت دنبال شود. 

وی ادامه داد: به جهت تأمین امنیت غذایی مردم، یک موضوع که می‌توان به آن پرداخت، بحث افزایش سبوس در آردهای تولیدی است. دومین موضوعی که ما پیگیری کردیم و دنبال می‌کنیم، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه‌ آردهای یارانه‌ای است که هرچه آرد سفیدتر باشد، انگیزه خروج آرد از شبکه بیشتر است و ما می‌توانیم بگوییم یکی از گلوگاه‌های فساد، بحث افزایش درصد سبوس‌گیری در آردهای تولیدی است. امیدواریم در سطح کشور، این موضوع سامان یابد. موضوع سوم در بحث افزایش سبوس آرد، صرفه‌جویی در مصرف گندم است. هرچه درصد سبوس آرد بیشتر باشد، مطمئناً مصرف کمتری در گندم خواهیم داشت. این هدف‌گذاری از سوی این اداره کل از حدود دو سال پیش انجام شده و موضوع را با قدرت ادامه خواهیم داد و امیدواریم که به بحث نان کامل و اهمیت آن بیشتر پرداخته شود. شاید آرد کامل در برخی مواقع از سوی برخی مسئولین جدی گرفته نشده اما بنده با قدرت این موضوع را تأیید می‌کنم که بحث رونق تولید آرد کامل و به تبع آن تولید نان کامل می‌تواند برای مردم شریف کشورمان مثمر ثمر باشد. 

محمدی در پاسخ به سؤال ما درخصوص نمایشگاه صنعت غلات، آرد و نان، ایبکس 2024، گفت: امسال نیز حتماً در نمایشگاه شرکت خواهیم کرد. با توجه به اینکه نمایشگاه، بین‌المللی است و همچنین برنامه‌هایی که ما درخصوص نان کامل در دو سال اخیر داشتیم، انتظار داریم که نمایشگاه به جهت تأمین امنیت غذایی مردم کشور، بیشتر به بحث نان کامل و خواص و فرهنگ‌سازی لازم برای مصرف این نان بپردازد. ترویج نان سالم، فواید سبوس و نان غنی شده، موضوعی مهم است و انتظار داریم در این نمایشگاه بیشتر به آن پرداخته شود. 

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی