ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در گفت‌وگو با سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی مطرح شد:

دولت، نگاهی واقع‌بینانه‌ به مشکلات نانوایان داشته باشد

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: دولت‌ها در همه‌ دنیا به موضوع نان و مشتقات آن حساسیتی ویژه‌ دارند و باتوجه به اینکه در کشور ما نان، قوت لایموت مردم است و جایگاهی خاص در سبد غذایی خانوار دارد، به مقوله نان توجه ویژه‌ می‌شود.

 

محمدعلی اسفنانی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: توصیه شده است که در مواجهه با نانوایان ملاحظاتی شود. در دولت سیزدهم مقرر شد که یارانه نقدی به نانوایان پرداخت شود اما علی‌رغم همه این نکات، هنوز نانی که به مردم عرضه می‌شود، کیفیت لازم را ندارد و تخلفات در واحدهای نانوایی موجود است. اقداماتی هم که اخیراً انجام شده، در کاهش تخلفات اثربخش نبوده است. 

وی اضافه کرد: کم‌فروشی، گران‌فروشی، عرضه خارج از شبکه و فروش اجباری که مشتری را ملزم به خرید نانی می‌کند که در عرف نانواخانه نیست، جزو تخلفاتی است که مشاهده می‌شود. 

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: یک بار برای همیشه، یک دولت باید این معضل را رفع کند، تمام کارشناسان اتحادیه نانوایان و کارشناسان این حوزه را گرد هم بیاورد و برای این صنف، تعیین تکلیف کند و قیمتی منطقی برای نان در نظر گرفته شود. 

اسفنانی با تأکید بر اینکه دولت باید نگاه منطقی به نرخ نان داشته باشد، تصریح کرد: دولت باید با فرمولی برای نان نرخ تعیین کند که همه مردم بتوانند خریداری کنند و اگر نانوا از شرایط رضایت ندارد، دولت باید مبنا را بر حمایت از نانوایان بگذارد تا امکان تخلفات کاهش یابد. غیرمنطقی است که ما توقع داشته باشیم نانوایان با نرخ غیرمتعارف، متضرر شوند. دولت باید تمام مبناها را مشخص کند بنابراین این توقع از دولت می‌رود که بازنگری را در دستور کار قرار دهد و سالانه مانند سایر صنوف، برای نان هم نرخ در نظر بگیرد. 

وی اضافه کرد: البته نانوایان با مشکلاتی عدیده‌ مواجه هستند مانند نرخ اجاره‌بها که برای آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست لذا این موضوع هم باید در قیمت نهایی نان در نظر گرفته شود تا تکلیف نانوایان و مردم مشخص شده و نانوا بداند با چه ثباتی می‌تواند به تولید نان ادامه دهد. اگر این وضعیت مشخص شود و آرامش فکری در این صنف جریان داشته باشد، عشق و علاقه برای تولید نان در نانوایان تقویت می‌شود.  

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در بخشی دیگری از گفته‌های خویش درباره طرح هوشمندسازی نان در کشور گفت: از ابتدای مطرح شدن این طرح، دو نفر با آن مخالف بودند که یکی از این افراد، بنده بودم. تصورم بر این بود که موضوع این دستگاه‌ها، کپی از دیگر طرح‌ها در کشور است تا بدین ترتیب بتوانند تولید نان را هم کنترل کنند. با توجه به تنوع بسیار زیاد نان در کشور و شیوه متفاوت مصرف نان در کشور، برای مثال مقدار بالای عرضه نان در پادگان‌ها و بیمارستان‌ها یا حتی تفاوت فروش در فصول مختلف سال، من اعتقاد دارم که از اساس، استفاده از این کارتخوان‌ها اشتباه بود. 

اسفنانی در پایان گفت: در کنار حمایت از نانوایان، باید با متخلفان در این صنف هم برخورد شود چرا که در نهایت مردم متضرر می‌شوند. در هر حال از دولت چهاردهم انتظار می‌رود با توجه به شعار عقلانیت، برای رعایت حقوق مردم، نانوایان و خود دولت، منطقی‌ترین روش را برای رفع مشکل نان در کشور بیابد. 

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران