ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان:

تدابیر و حمایت مسئولین برای ادامه پروسه تولید نان کامل

زمانی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: استان زنجان یکی از استان‌های پیشرو در بحث کیفیت و سازمان‌دهی آرد و نان در سطح کشور است.

 

وی در مصاحبه‌ای با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: با توجه به کیفیت بالای نان در زنجان، از تلاش‌های شبانه‌روزی قشر زحمتکش در حوزه‌ گندم، آرد و نان به ویژه نانوایان عزیز تقدیر و تشکر می‌کنم.

زمانی افزود: از 15 بهمن‌ماه 1401، گام‌هایی در حوزه هوشمندسازی آرد و نان در استان زنجان برداشته شد. وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق مجری طرح نانینو، مبنای افزایش و کاهش سهمیه آرد واحدهای نانوایی را به صورت شناور قرار داد یعنی می‌توان بر اساس عملکرد واحد‌های نانوایی در سطح استان، سهمیه‌ آن‌ها را 10 درصد افزایش یا کاهش داد. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان ادامه داد: افزایش‌ هر ساله هزینه در حوزه بیمه، کارگری و غیره و اینکه چندین سال است اصلاح قیمت نان صورت نگرفته، زمینه‌ساز مشکلات بسیار برای واحدهایی نانوایی است و ما از سال 1401 پیگیر هستیم و امیدوارم با همکاری اتحادیه و ادارات دخیل، این مشکلات مرتفع شود.

وی تصریح کرد: در استان زنجان ۶ کارخانه آرد داریم که با سهمیه گندم یارانه‌ای فعالیت می‌کنند. درضمن یک شرکت کامبت است که نسبت به سایر کارخانه‌ها کوچک‌تر است و آرد کامل تولید می‌کند و یکی دیگر از کارخانه‌ها تحت عنوان کارخانه آرد آراد به ‌صورت آزاد فعالیت خود را انجام می‌دهد. در حدود 6 واحد در سطح استان هستند که آرد کامل تولید می‌کنند و قرار شده است 15 واحد دیگر هم اضافه شود. 

زمانی اظهار کرد: به‌ علت عدم پرداخت دستمزد آسیابانان، در کل منبع درآمد کارخانه‌های آردسازی از تولید آرد و فروش سبوس حاصل از انواع گندم‌های نوع 1 و ۲ است و برای ادامه پروسه تولید نان کامل در سطح کلان و کشوری باید تصمیمات و تدابیر لازم برای تعیین و افزایش قیمت گندم، فروش گندم، فروش آرد و فروش نان اندیشیده شود. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در خصوص افزایش سهمیه کارخانه‌ها گفت: هر استان یک سهمیه‌ یارانه‌ای گندم بر اساس سرانه مصرف دارد و در استان زنجان هم با توجه به اینکه 6 کارخانه فعالیت دارند، بین آن‌ها سهمیه‌بندی می‌شود که کارخانه‌ها طبق روال آن فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: جمعیت استان یک میلیون و 150 هزار نفر است که ماهانه سهمیه ۱۲ هزار تن گندم را استفاده می‌کنند.

زمانی اضافه کرد: رتبه‌بندی تأثیر جزئی بر این امر دارد و سهمیه اصلی همان مجوزهایی است که در گذشته به آن‌ها اختصاص داده شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در پایان گفت: امیدواریم برای کارخانه‌های آرد، سهمیه‌ای خوب در نظر گرفته شود تا بتوانند با میل و رغبت برای بقای خود در این حوزه و صنف فعالیت کنند.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران