ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان زنجان:

پخت نان کامل در گرو مهارت زیاد

کمال الماسی، رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان زنجان گفت: استان زنجان 1600 واحد نانوایی دارد که 800 واحد آن مربوط به شهرستان زنجان، 520 واحد برای شهر زنجان و 180 واحد نانوایی برای روستاهای اطراف زنجان است.

 

وی در مصاحبه‌ای با خبرنگار نگاه هستی اظهار کرد: اتحادیه از سال 1395، 50 نفر را برای آموزش نانوایان به سراسر استان فرستاده است و اولین اتحادیه‌ای هستیم که امور مربوط به اتحادیه را از صفر تا صد خودمان انجام می‌دهیم و  از طرف استاندار به عنوان اتحادیه برتر معرفی شده‌ایم.

الماسی ادامه داد:  از سال ۱۳۹۴ آرد سبوس‌دار را استارت زدیم و از نانوایی سنگک شروع کردیم، کلاس‌های آموزشی گذاشتیم، از شاطرهای نانوایی که با آرد کامل یا سبوس‌دار پخت کرده بودند استفاده کردیم و آن‌ها را به نانوایی‌ها می‌بردیم تا آنجا خمیر درست کرده و نان پخت کنند و چندین جلسه در اتحادیه با حضور مسئولین استان برگزار کردیم.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان زنجان افزود: به کارخانه‌ها اعلام کردیم از کیسه‌هایی به رنگ سبز استفاده کنند تا معلوم شود این کیسه‌ها حاوی آرد سبوس‌دار است.

الماسی درباره بهداشت نانوایی‌ها گفت: با وجود اینکه خود اتحادیه بازرس دارد اما باز هم بازرس استخدام کردیم تا بتوانیم ماهانه کل واحدهای نانوایی را کنترل کنیم.

وی بیان کرد: در اتحادیه از سال 1396 ضوابط داخلی داریم که نانوایی‌هایی که جدید ساخته می‌شوند یا درخواست انتقال دارند باید حتماً به‌روز باشند یعنی باید محیط نانوایی حداقل ۸۰ متر باشد، برای آرد انباری مجزا داشته باشد، سرویس بهداشتی مجزا باشد و محل استراحتگاه کارگران جدا باشد. 40 درصد واحدهای نانوایی در زنجان به‌روز هستند.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان زنجان اضافه کرد: دو ماه است که در زنجان طرح پخت نان کامل اجرا شده است. 6 واحد نانوایی در سطح استان نان کامل تهیه می‌کنند و مردم هم استقبال خوبی از آن‌ها داشته‌اند.

الماسی ادامه داد: یکی از مشکلات نانوایان این است که پخت آرد کامل، زمان‌بر است و اینکه مسئولین باید برای نان کامل نرخ جدید تعیین کنند. با وجود نامه‌نگاری‌های متعددی هم که انجام شده اما این کار صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: نانوایی که نان کامل پخت می‌کند باید ماهر باشد و کارگر ماهر هزینه‌ بالا دارد. حدود ۱۲ واحد نانوایی بخاطر اینکه نمی‌توانند کارگر بگیرند، تعطیل‌اند. 

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان زنجان افزود: قیمت آرد ثابت مانده و هزینه تولید ما ۲۰ درصد مربوط به آرد است و ۸۰ درصد تولید با تورم جامعه و تورم اقتصاد پیش می‌رود.

الماسی گفت: با درایت مسئولین و اتحادیه، در خرید خمیرمایه هیچ مشکلی نداریم.

وی ادامه داد: استان زنجان جزو ۳ استان برتر کشور از لحاظ نان باکیفیت است. بخش عمده کیفیت نان مربوط به مهارت نانواهای استان است که با وجود مشکلات زیاد و درآمدهای ناچیز، جای تقدیر و تشکر دارد.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان زنجان بیان کرد: درخواست من از دولت این است که آرد را آزاد کند. دولت باید سعی کند فضای رقابتی بین نانوایان ایجاد کند.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران