ارسال به دوست
نسخه چاپي
سیدعلیرضا عراقی، رئیس اتحادیه نانوایان یزد:
درخواست تمهیدات ویژه برای تأمین گندم کیفی یزد/ کارخانههای مدرن، کمترین چالش کیفی آرد را دارند
در حال حاضر 650 نانوایی در سطح استان یزد فعال هستند که از این تعداد، 60 واحد صنفی خشکهپزی، 50 واحد نان حجیم و نیمهحجیم و 12 واحد آزادپز هستند.
سیدعلیرضا عراقی، رئیس اتحادیه نانوایان یزد با ذکر مطلب فوق اظهار کرد: شهر یزد به لحاظ بافت تاریخی، همواره میزبان گردشگران بوده و هست. از سوی دیگر، وجود کارخانههای متعدد، این شهر را به یک شهر صنعتی و به لحاظ گردشگری به شهر جهانی تبدیل کرده است، از این رو پخت و عرضه نان کیفی از ضروریات است. ضمن اینکه از دیرباز مردم یزد مطالبهگری برای نان کیفی داشتند و نانوایان همواره سعی میکردند نظر مردم و گردشگران را در دریافت نان مأکول تأمین نمایند اما فیالحال در این مسیر با چالشهایی مواجه هستیم. وی ادامه داد: افت و خیز کیفی گندم در استان، تولید کیفی آرد را دستخوش تغییر میکند و نانوا به عنوان آخرین حلقه از زنجیره تولید، باید پاسخگوی تغییر کیفی نان باشد لذا از مسئولین تقاضا داریم تأمین گندم کیفی برای استان یزد را در نظر داشته باشند. کارخانهها نیز با بهروزرسانی و نصب ماشینآلات مدرن میتوانند در تحقق کیفیت، سهمی بسزا داشته باشند. همانطور که یکی از کارخانههای استان که دارای تجهیزات و ماشینآلات مدرن است، بیشترین سطح رضایت را در میان نانوایان دارد، انتظار ما از سایر کارخانهها نیز این است که با استفاده از تجهیزات بهروز و نیروی انسانی دانشمحور، کیفیت آرد را به ثبات برسانند تا بتوانیم در مسیر جلب نظر مصرفکننده در تأمین نان کیفی، موفق عمل کنیم. عراقی با اشاره مجدد به مطالبه نان کیفی از سوی مردم یزد خاطرنشان کرد: نرخ نان یزد نسبت به استانهای همجوار پایینتر و سطح توقع مردم بالاتر است. در این شرایط که نانوا هرساله تورمی عجیب را در تأمین هزینههای جاری تجربه میکند و نرخ نان پاسخگوی هزینهها نیست، نمیتوان از نانوا بیش از حد توقع داشت. در شرایط موجود، خواستار افزایش درصد کمکهزینه نانوا از سوی دولت هستیم اما بهترین کمک دولت، یکسانسازی نرخ و هدفمندی یارانه برای اصلاح سیستم موجود در تأمین گندم، آرد و نان است. خبرنگار: ندا کاظمی ترکی