ارسال به دوست
نسخه چاپي
رئیس هیأت مدیره کارخانه آرد بیستون کرمانشاه مطرح کرد:
تصمیمات شرکت بازرگانی دولتی ایران دلیل ورشکستگی صنعت آسیابانی کشور/ دستورالعملها را بازنگری کنید
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی کارخانههای آرد استان کرمانشاه و کارخانه آرد بیستون کرمانشاه گفت: خاندان حجتی در صنعت آرد پدرپیشه هستند و در صنعت آسیابانی حرفهایی برای گفتن دارند و فعالیت خود را از سال ۱۳۳۰ آغاز کردهاند.
حجتی در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: از آنجا که در انجمن صنفی کارخانههای آرد استان کرمانشاه به عنوان رئیس هیأت مدیره حضور دارم، مطالبهگر خواستهها و نیازهای کارخانههای آرد استان هستم. وی افزود: در استان کرمانشاه ۱۵ کارخانه آرد مشغول به فعالیت هستند که متاسفانه با توجه به تصمیمات نادرستی که در استان اتخاذ شده است، نیمی از آنها در حال ورشکستگی هستند بنابراین وظیفه من است که مطالبهگر خواستههای کارخانههای آرد استان باشم. این فعال صنعت آرد با بیان اینکه استان کرمانشاه در گذشتههای نه چندان دور انبار غله کشور بوده و پنجمین استان گندمخیز کشور محسوب میشده است، گفت: برخی از سیاستهای نادرست در شرکت بازرگانی دولتی ایران، وضعیت کارخانههای آرد را بحرانی کرده است. استان کرمانشاه استانی گندمخیز است و طبق آمار در سال جاری یک میلیون تن گندم برداشت خواهد شد اما تنها ۲۰۰ هزار تن از گندم در داخل استان مورد استفاده قرار میگیرد و باقیمانده به سایر استانها ارسال میشود و استان را از داشتههای خود محروم کردهاند. با توجه به سرمایهگذاریهایی که در کارخانههای آرد استان انجام شده است، میزان گندم تولیدی حق کارخانههای آرد است که بتوانند با طرحهای توسعهای فعالیت خود را گسترش دهند. حجتی اضافه کرد: بارها مکاتباتی با مسئولین شرکت بازرگانی دولتی ایران داشتهایم اما سرانجامی نداشته است و به خواستههای ما توجهی نمیشود. این در حالی است که مدرنترین کارخانههای آرد در استان کرمانشاه قرار دارد. وی معتقد است تمام کارخانههای آرد استان کرمانشاه توانایی تولید آرد صنف و صنعت را دارند اما سیاستهای نادرست شرکت بازرگانی دولتی ایران، مانع پیشرفت کارخانههای آرد در این استان است و ماهیانه ۲۰۰۰ تن سهمیه آرد به کارخانههای آرد اختصاص دادهاند که بسیار ناچیز است. رئیس هیأت مدیره کارخانه آرد بیستون کرمانشاه در بخش دیگری از گفتههای خویش با اشاره به تکنولوژی این کارخانه گفت: تکنولوژی کارخانه آرد بیستون از شرکت بولر تأمین شده است و ما در بخش صنف و صنعت توانایی تولید آرد با کیفیت را داریم و در حال حاضر هم با شرکتهای تولیدکننده گلوکز، نشاسته و ماکارونی همکاری میکنیم اما میزان گندم اختصاصی برای صنف و صنعت بسیار اندک است. به گفته وی، یکی از ویژگیهای کارخانه آرد بیستون، ارسال و حمل بونکری آرد در بخش صنف و صنعت است و کیفیت آرد این کارخانه بسیار قابل توجه است اما متاسفانه توجهی به سرمایهگذاری و تکنولوژی بهروز کارخانههای آرد در استان کرمانشاه نمیشود. حجتی در بخش بعدی گفتههای خود درباره تولید آرد کامل اظهار کرد: از آنجا که در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مصوبهای تصویب شد که بنابر آن در هر استان کارخانه آردی در حوزه آرد کامل فعالیت کند و با توجه به اینکه در این کارخانه شرایط و پتانسیل لازم برای تولید آرد کامل وجود دارد، ما اعلام آمادگی کردیم البته من از سالها قبل پیگیر تولید آرد سبوسدار و سلامتمحور در استان بودهام چرا که معتقدم سلامت مردم از اهمیتی قابل توجه برخوردار است. وی افزود: از سال گذشته ما در این باره چندین جلسه با استانداری برگزار کردیم و در نمایشگاه آرد، نان، شیرینی و شکلات استان کرمانشاه هم با عنوان تبلیغ آرد کامل حضور یافته و با آرد کامل در غرفه خود نان تولید کرده و به نوعی فرهنگسازی آن را در دستور کار قرار دادیم که با استقبال بینظیر مردم مواجه شد و از ما جویا شدند که بعد از نمایشگاه، این نان را از کدام نانواییها میتوانند تهیه کنند که بسیار ارزنده است. رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی کارخانههای آرد استان کرمانشاه با انتقاد از عدم تصمیمگیری شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره تعیین قیمت آرد و نان کامل در سراسر کشور اظهار کرد: پس از یک سال هنوز هیچ مسئولی در این باره تصمیمگیری نکرده تا تولیدکننده آرد و نان کامل در جریان قیمتگذاری قرار بگیرد و در این میان مردمی که نان سفید مصرف میکنند، متضرر خواهند شد. این در حالی است که اگر نان کامل در فرایند صحیح تولید شود، هر قرص آن برابر با یک وعده غذایی است و مردم حاضرند برای آن پول بیشتر پرداخت کنند. حجتی در پایان گفت: از شرکت بازرگانی دولتی ایران خواستارم که در دستورالعملهایی که سهمیه کارخانههای آرد را تعیین میکند، بازنگری کند چرا که سلامت مردم در گرو فعالیت صحیح کارخانههای آرد و نانواییها است و شرکت بازرگانی دولتی ایران نباید با تصمیمات نادرست و بدون آسیبشناسی به این صنعت صدمه بزند و از سوی دیگر باید به کارخانههای آرد سهمیه واقعی گندم را تخصیص دهد. یکی دیگر از مواردی که باید اصلاح شود، جدول رضایتمندی مشتری است. واقعاً سوال است که بر چه اساسی این آیتم به دستورالعملها و بخشنامههای شرکت بازرگانی دولتی ایران افزوده شده است. ضامن سلامتی مردم هستیم
مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه شرکت آرد بیستون گفت: این شرکت مفتخر است با نزدیک به نیم قرن تجربه در صنعت آردسازی، با بهکارگیری تکنولوژی روز دنیا از شرکت بولر سوئیس در راستای تأمین آرد باکیفیت و سبوسدار که ضامن سلامتی مردم است، اقدام نماید.
درستیان در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: شرکت آرد بیستون از شرکتهای پیشرو در صنعت آرد است که توانسته است با تکیه بر متخصصین حرفهای و با بهکارگیری فناوری و دانش فنی با هدف تولید و عرضه انواع فراوردههای آرد در صدر فهرست تأمینکنندگان صنعت آرد قرار بگیرد.
وی افزود: این شرکت از سال 1347 با تکنولوژی بولر سوئیس آغاز به فعالیت نمود و فاز دوم ماشینآلات و تجهیزات مدرن سوئیسی در سال 1400 جهت ارتقای کیفیت آرد در این شرکت تعبیه و نصب شده است.
درستیان درباره تکنولوژی آزمایشگاه این کارخانه اظهار کرد: واحد آزمایشگاه شرکت آرد بیستون، آزمایشگاهی مستقل است که به جهت بهبود مستمر کیفیت محصولات تولیدی از جمله آردهای کامل، سنگک، لواش و تافتون، بربری، ستاره، نول و ماکارونی تجهیز گردیده است. این واحد با بهرهمندی از کادری مجرب و با استفاده از بهترین برند تجهیزات آزمایشگاهی روز دنیا، ارائهکننده خدمات آزمایشگاهی با بالاترین دقت و در کمترین زمان ممکن مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی در زمینه آرد است. آزمایشگاه مذکور با تلاش و پشتکار فراوان موفق به اخذ پروانه تحقیق و توسعه (طبق پیوست) از وزارت صنعت، معدن و تجارت گردیده و توانسته است همواره در بهبود کیفیت محصولات و پیشبرد اهداف متعالی شرکت، پیشگام و پیشتاز باشد.
مدیر کنترل کیفیت آزمایشگاه شرکت آرد بیستون در بخش بعدی گفتههای خود درباره تجهیزات آزمایشگاه گفت: تجهیزات آزمایشگاه با برند HAUBELT شامل گلوتنشور، ایندکس، SDMATIC، سدیمانتاسیون، آنالیزور NIR، اکستنسوگراف، فارینوگراف، فالینگ نامبر، کوره، آون، انکوباتور یخچالدار، انکوباتور ساده، اتوکلاو، بنماری، رطوبتسنج، شیکر، آب مقطرگیری، آسیاب چکشی و آسیاب غلتکی والسی است.
وی در ادامه درباره مراحل تولید آرد در شرکت آرد بیستون بیان کرد: تمیز کردن، مرطوب کردن گندم، آسیاب گندم، تبدیل به آرد و ذخیرهسازی آرد، مراحل تولید در این شرکت است. تجهیزات تمیز کردن گندم شامل دستگاههای بوجاری، سیاهدانهگیر، شنگیر، پوستگیر و آسپیراتور، تجهیزات جداسازی مغناطیسی و سورتکس است. در مرحله مرطوب کردن گندم، کنترل رطوبت و زمان بسیار مهم است. اگر رطوبت گندم خیلی کم باشد، جذب آب در فرایند آسیاب گندم کافی نبوده و شکستن آن نیز راحت نخواهد بود و رطوبت بیش از حد نیز منجر به خفگی آرد در دستگاههای خط تولید میشود بنابراین رطوبت گندم برای اطمینان از کیفیت آرد، مفید است. در مرحله دوم، گندم نمخورده وارد سیلوی خواب 1 به مدت 16 ساعت و سپس وارد نمزنی مرحله دوم و سیلوی خواب 2 به مدت 8 ساعت میشود که برای گندم نرم 15-14 درصد رطوبت و برای گندم سخت 5/16-5/15 درصد مورد نیاز است. بعد از نمزنی و ذخیره گندم در مخزن، گندم وارد دستگاه والس و آسیاب شده و سپس وارد بارریز، الک، تایفون و در نهایت مارپیچ تولید آرد نهایی میشود و در آخر وارد سیلوی ذخیره آرد شده و محصول برای کیسهگیری نهایی و بستهبندی آماده میشود.
درستیان در پایان درباره کیفیت گندم استان کرمانشاه گفت: مصرف متعادل کودهای شیمیایی، زمان مناسب استفاده از کودها، سموم و ریزمغذیها، مدیریت کنترل خسارات آفات به ویژه آفت سن، بیماریها و علفهای هرز، ارتقای کیفیت مدیریت، آبیاری با توسعه سامانههای نوین آبیاری از اقداماتی است که برای افزایش کیفیت گندم تولیدی استان کرمانشاه انجام میشود.
خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران