ارسال به دوست  نسخه چاپي 

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران:

بلاتکلیفی صنعت غذا در حوزه ارز برطرف شود

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز صنعت غذا و صنایع تبدیلی نیاز به نگاه زیربنایی و بنیادی دارد چرا که پتانسیل صنعت غذا در حوزه صادرات می‌تواند بسیار قابل توجه باشد. یکی از دغدغه‌های بخش‌‌های اجرایی که مخاطبین آن‌ها در بخش صنعت هستند، مسأله قطعی گاز در زمستان و قطعی برق در تابستان است.

 

امینی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: به هر صورت صنعت غذا، سفره مردم را تأمین می‌کند و ما باید از نوسان تولید و عرضه کالا و نوسان قیمت جلوگیری کنیم چرا که این موارد، قیمت تمام شده کالا را دچار افزایش کرده و باعث نگرانی و کمبود کالا در سوپرمارکت و سفره مردم می‌شود و همه این دغدغه‌ها، فرایند تولید را دچار مشکل می‌کند که نهایتاً آسیب آن به سفره مردم وارد می‌شود.

وی اضافه کرد: ما در حوزه صنعت غذا باید با نگاه زیربنایی و عمقی، به مسائلی که به سفره مردم و دغدغه مردم ربط دارد، توجه جدی داشته باشیم. مثلاً در حوزه قطعی برق باید راهکاری اندیشیده شود. ما صنایع ضروری و غیرضروری داریم که صنعت غذا جزو صنایع غیرضروری است و اینکه قطعی برق در فرایند تولید، آسیب جدی به قطعات وارد کرده و پروسه تولید را دچار مشکل می‌کند و به افزایش ضایعات و به تبع آن عرضه کم کالا منجر می‌شود. به هرحال از این دست مشکلات برای عرصه صنعت وجود دارد.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی در ادامه درباره انتظارات صنعت غذا از دولت گفت: صنعت غذا باید دارای ثبات قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری باشد. بحث چندنرخی بودن ارز باعث آسیب به حوزه صنعت خواهد شد. از طرفی هم بلاتکلیفی جدی در تأمین خرید مواد اولیه و این نگرانی در مورد نامشخص بودن وضعیت قیمت مواد اولیه باعث می‌شود که تولیدکننده نتواند برای سال خود برنامه‌ریزی کند و خرید تضمینی گندم انجام دهد.

امینی ادامه داد: ما باید از سیاست‌گذاری‌های درست مطلع باشیم، سیاست‌گذاری‌هایی که نوسان قیمت‌گذاری را دچار مشکل نکند و به بخش صنعت آسیب وارد نشود. در جلسات متعدد، در مورد فرایند تولید، نظم و ثبات در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های درست صحبت‌هایی شده است.

وی در بخش بعدی گفته‌های خویش درباره تعامل صنعت غذا با مجلس اظهار کرد: صاحب‌نظران در بخش صنعت آرد باید گفتمان کنند. کمیسیون صنعت، اتاق بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی، تمام قد به فرستادن کارشناس برای جلسات مجلس شورای اسلامی جهت گفتمان تمایل دارند. بر همین اساس، این ادعا که نمایندگان بخش خصوصی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعامل ندارند، ادعایی نادرست است.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: اکنون نرخ ترجیحی گندم 18 هزار تومان است، به صنعت گندم 12 ارائه می‌کنند که این تبعات را دارد لذا باید همه این اتفاق‌ها یکپارچه و درست انجام شود تا امکان تصمیم‌گیری وجود داشته باشد. ما نمی‌توانیم جزئی به این موضوع نگاه کنیم و تمام این فرایند باید مثل زنجیره‌ای با هم دیده شود. مسأله ما دیدن زنجیره است.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران