ارسال به دوست  نسخه چاپي 

صادرکنندگان غلات پاکستان به دنبال مجوز برای صادرات 3/9 میلیون تن گندم مازاد

طی سال‌ 2024-2023 تولید گندم پاکستان در مقایسه با سال گذشته که 28/2 میلیون تن بود، به 31/4 میلیون تن رسید اما وزارت امنیت غذایی و تحقیقات ملی می‌گوید برای اجازه صادرات گندم هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

 

به گزارش نگاه هستی به نقل از arabnews، صادرکنندگان به دنبال مجوز دولت برای صادرات گندم مازاد به کشورهای همسایه و خلیج فارس هستند زیرا در پی افزایش محصول گندم در پاکستان، بازارهای همیشگی تثبیت شده‌اند.

همچنین طی سال‌ 2024-2023 تولید گندم پاکستان در مقایسه با سال گذشته که 28/2 میلیون تن بود، به 31/4 میلیون تن رسید که رشد 11/6 درصدی را نشان می‌دهد. بر اساس داده‌های رسمی کشور، با احتساب ذخایری که انجام شده، بیش از 36 میلیون تن ذخیره گندم وجود دارد. همچنین مصرف محلی گندم در سال جاری حدود 32/2 میلیون تن برآورد شده است.

رئیس انجمن غلات پاکستان  (CAP)گفت: ما به دنبال مجوز برای صادرات یک میلیون تن گندم هستیم که فاز اول شامل نیم میلیون تن گندم آسیاب نشده است و نیم میلیون تن آن به صورت محصولات جانبی است. تیم ما آماده است تا اطمینان حاصل کند که هیچ کمبودی در سطح محلی وجود ندارد تا صادرات محصول گندم را از طریق مسیرهای زمینی و دریایی بلافاصله آغاز کند.

رئیس انجمن غلات پاکستان در نامه‌ای به نخست ‌وزیر پاکستان، اعلام کرده است که به دلیل مازاد تولید گندم، دولت پاکستان ظرفیت صادرات 250 هزار تن آرد و آرد مرغوب در هر 500 هزار تن گندم را دارد.

وی اعلام کرد: در حال حاضر 3/92 میلیون تن گندم مازاد در کشور وجود دارد و این اقدام به ثبات بازار محلی گندم کمک می‌کند و همچنین موجب کاهش سختی کار کشاورزان به دلیل بازدهی بالا و قیمت پایین می‌شود.

رئیس انجمن غلات پاکستان افزود: صادرکنندگان در حال مذاکره با دولت هستند. صادرات گندم مازاد، این فرصت را به کشاورزان می‌دهد تا محصول را با قیمت‌های خوب بفروشند و همچنین ارز برای کشور به دست آورند.

وی تمام کشورهای خاورمیانه از جمله امارات متحده عربی را به عنوان بازارهای بالقوه گندم پاکستان نام برد.

یک مقام وزارت امنیت غذایی و تحقیقات ملی گفت: هنوز تصمیمی برای اجازه صادرات گندم گرفته نشده است زیرا کمیته‌ای که از سوی دولت تشکیل شده، همچنان در حال ارزیابی سطح ذخایر گندم در کشور است.

وی افزود: هیچ مجوزی برای صادرات گندم از دولت پاکستان گرفته نشده و کمیته‌ای برای ارزیابی وضعیت ذخایر کشور تشکیل شده است.

از سال 2020-2019، این کشور آسیای جنوبی به دلیل نگرانی‌هایی که برای عرضه داخلی داشته، اجازه صادرات گندم از پاکستان را نداده است تا از عرضه پایدار داخلی کشور اطمینان حاصل کند زیرا گندم برای امنیت غذایی ملی بسیار مهم است.

اتحادیه‌های کشاورزی در پاکستان به شدت به بحران گندم اعتراض کرده‌ و اذعان نموده‌اند که این بحران به عمد از سوی نخست وزیر موقت سابق و برخی دولتمردان ایجاد شده است.

کشاورزان پاکستانی اعتراض سراسری خود به دلیل بحران واردات گندم را اعلام کرده و از دولت خواسته بودند زمانی که بازار گندم انتظار دارد قیمت محصولات افزایش یابد، واردات گندم را متوقف کند.

کشاورزان گفته بودند در نیمه دوم سال 2023 واردات گندم انجام شد و در سه‌ماهه اول سال جاری باعث افزایش مازاد محصول در کشور و همچنین منجر به کاهش قیمت گندم شد.

بعداً، نخست وزیر نیز متوجه این موضوع شد و کمیته‌ای را زیر نظر وزارت امنیت غذایی و تحقیقات ملی تشکیل داد تا به شکایات کشاورزان رسیدگی کند.

داده‌های رسمی کشور نشان می‌دهد در سال جاری که از ماه ژوئیه تا مه است، پاکستان 3/5 میلیون تن گندم وارد کرده و بیش از یک میلیارد دلار هزینه کرده است.

گندم 9 درصد سهم کشاورزی را به خود اختصاص می‌دهد و تولید ناخالص داخلی در پاکستان 2/2 درصد است که از ماه آوریل تا ژوئن برداشت می‌شود.