ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد تابان:

پایش و ارزیابی آرد تولیدی در راستای مشتری‌مداری

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد تابان گفت: در حال حاضر طبق دستورالعمل بهداشتی و تغذیه‌ای که از طرف وزارت بهداشت اعلام شده، استفاده از نمک بیش از 1/5 درصد وزن آرد مجاز نیست و بهتر است میزان نمک مصرفی کمتر از این مقدار باشد. درجه حرارت آرد و آب بسیار مهم است به طوری که اگر درجه حرارت خمیر حاصله حدوداً 27 درجه به دست بیاید و در تابستان اگر از آب سردتر استفاده شود، در قوام خمیر مؤثر خواهد بود.

 

میرسپاسی در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: با توجه به اینکه مواد اولیه در طبخ نان بسیار مهم است و اصلی‌ترین ماده اولیه برای نان نیز آرد است، بهتر است از آردهای باکیفیت در این امر استفاده شود. منظور از کیفیت بالای آرد برای نان، میزان رطوبت و خاکستر طبق استاندارد، میزان پروتئین (گلوتن) قوی و دانه‌بندی مناسب هر نان و جذب آب خوب آرد است. علاوه بر کیفیت آرد که بسیار مهم است، بهتر است در هنگام فرایند تولید نان، به میزان مخمر، نمک و بهبوددهنده نانی که استفاده می‌شود نیز توجه کرد.

وی با اشاره به آزمایشگاه مجهز کارخانه آرد تابان اظهار کرد: در شرکت آرد تابان با توجه به اینکه آزمایشگاهی مجهز وجود دارد، آرد از نظر ویژگی‌های آزمایشگاهی تست می‌شود و میزان رطوبت، خاکستر، گلوتن (پروتئین آرد) و دانه‌بندی بررسی می‌شود تا تمامی موارد مطابق استاندارد ملی ایران باشد و در عین حال از دستگاه‌های تخصصی بررسی ویژگی‌های خمیر حاصل از آرد به نام فارینوگراف و اکستنسوگراف نیز جهت ارزیابی کیفی و رئولوژیک آرد استفاده می‌گردد.

مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد تابان اضافه کرد: بعد از گذراندن این مراحل، آرد حاصله در آزمایشگاه پخت نان تست می‌گردد و نان حاصل از آن از سوی کارشناسان، ارزیابی شده و امتیاز داده می‌شود.

میرسپاسی با تأکید بر مراحل پایش و ارزیابی آرد در این کارخانه اظهار کرد: تمام این مراحل جهت پایش و ارزیابی آرد تولیدی در شرکت بوده تا تلاش شود آرد با ویژگی‌های خوب به دست مصرف‌کننده که عمدتاً نانوایان هستند، برسد. بخش تحقیق و توسعه شرکت روی تک تک مشکلاتی که نانوایان در هنگام طبخ نان دارند و همین‌طور در انتخاب بهترین فرایند و بهترین بهبوددهنده موجود در بازار و اصلاح آرد به نحوی که مورد رضایت مشتری باشد، فعالیت می‌کند.

وی در پایان گفت: تعامل بین واحدهای مختلف اعم از واحد تولید، واحد تحویل و دریافت گندم و آرد، آزمایشگاه و کنترل کیفیت باعث شده است که محصول تولیدی از کیفیت خوبی برخوردار باشد و امید است که در نانوایی‌ها هم به فرایند تولید نان توجه شود و در صورت لزوم، آموزش‌های مربوطه داده شود تا نان با کیفیت خوب و بالا به دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران