ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مسئولان پشت درهای بسته برای نان تصمیم گرفته‌اند

مختاری، نانوایی که در شهر قدس تهران زندگی می‌کند و بیش ‌از 10 سال است در صنف نانوایی کار می‌کند، گفت: این صنف دغدغه دارد! خانواده دارد! این خانواده در این جامعه باید گوشت و مرغ تهیه کند! یک زمانی می‌گفتند نمک در حساب و کتاب محاسبه نمی‌شود، الآن نمک هم در حساب و کتاب محاسبه می‌شود.

 

وی در گفت‌وگو با نگاه هستی درباره نوسان کیفیت آرد گفت: متأسفانه کیفیت آردها نوسان دارد و البته این موضوع مطرح است که ابتدا باید گندم‌های  باکیفیت در اختیار آسیابانان قرار بگیرد و در آزمایشگاه‌ها مقدار کیفیت و خواص گندم را به دست بیاورند و بعد گندم را فراوری کرده و با توجه به آن مواد افزودنی به آرد بزنند.

مختاری اضافه کرد: آردهای بعضی از شهرستان‌ها کیفیت بالایی دارد اما به ‌خاطر هزینه بالای حمل و نقل برای ما صرفه اقتصادی ندارد چراکه ما هنوز با نرخ سال 1399 نان به دست مردم می‌دهیم اما با تورم 1403 باید هزینه حمل بار را بپردازیم.

این نانوا در ادامه درباره مشکلات دستگاه‌های کارتخوان گفت: مسئولان پشت درهای بسته این تصمیم را گرفته‌اند و به مشکلاتی که به ‌همراه دارد، فکر نکرده‌اند؛ به عنوان مثال اینکه بعضی از مردم به ویژه اتباع کارت ندارند و حدود 7 الی 8 میلیون نفر اتباع در کشور داریم که تعداد محدودی از آن‌ها کارت دارند. حال چه باید کرد؟ آیا نانوا می‌تواند به آن‌ها نان ندهد؟

وی ادامه داد: اگر دولت از یک کارشناس در این صنف یا از یک پیشکسوت که در این‌ راه زحمت کشیده و خاک این حرفه را خورده است مشورت می‌گرفت، این‌ همه مشکل نداشتیم .

مختاری در بخش بعدی گفته‌های خویش ‌‌به نبود کارگر فنی اشاره کرد و افزود: متأسفانه اگر متصدی بخواهد کارگر بگیرد، چون درآمد مکفی ندارد، مجبور است از کارگر غیرفنی استفاده کند و یکی از ضربه‌هایی که در کیفیت نان در سراسر کشور خورده‌ایم، استفاده از کارگرهای غیرحرفه‌ای است.

این نانوا در پایان گفت: رول کاغذی به ما نمی‌دهند و مردم از ما رسید می‌خواهند که حق هم دارند. ما خودمان برای تهیه‌ رول کاغذی در بازار با قیمت زیاد اقدام می‌کنیم تا بتوانیم به مردم رسید بدهیم.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران