ارسال به دوست  نسخه چاپي 

ایزدی، رئیس مرکز پژوهش‌های غلات:

کارخانه‌هایی با رتبه بالاتر در درجه‌بندی، سهمیه بیشتری جذب خواهند کرد

طرح رتبه‌بندی کارخانه‌های آرد در کشور با هدف ایجاد رقابت برای تولید کیفی آرد در کشور اجرا می‌شد. اجرای این طرح کشوری بر اساس دستورالعمل ابلاغی سال 1385 سازمان حمایت بود.

 

ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار ما از اقدامات مرکز پژوهش‌های غلات در این راستا خبر داد و گفت: درجه‌بندی کارخانه‌های آرد در سنوات قبل مطابق دستورالعمل ابلاغی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان (سال 1385) برای تعیین میزان کارمزد تولید کارخانه‌های آرد انجام می‌شد و مورد استفاده قرار می‌گرفت و پس از آن با پایان نظام کارمزدی تولید آرد، اجرای آن به صورت اقدامی تشویقی از سوی کارگروه‌های استانی درجه‌بندی کارخانه‌های آرد ادامه یافت.

وی افزود: این مرکز در سال جاری در راستای ارتقای عملکرد کارخانه‌های آرد و بهره‌مندی از نتایج درجه‌بندی در میزان تخصیص گندم به کارخانه‌های تولید آرد، اقدام به برگزاری جلسات مشترک متعدد با سازمان غذا و دارو نموده است که طی آن مقرر شده از نتایج PRPS کارخانه‌های تولید آرد که از سوی معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود، در فرایند درجه‌بندی کارخانه‌های آرد استفاده شود که این موضوع در دست پیگیری و اقدام است.

ایزدی ادامه داد: از نتایج درجه‌بندی کارخانه‌های آرد می‌توان در تعیین میزان تخصیص گندم به این کارخانه‌ها استفاده نمود که این موضوع می‌تواند تا حدودی باعث ایجاد شرایط رقابتی بین کارخانه‌های آرد شود و کارخانه‌هایی که امتیاز بالاتری کسب نمایند، میزان گندم بیشتری به آن‌ها تخصیص داده خواهد شد که این امر امکان تولید و فروش بیشتر آرد را برای کارخانه‌های تولید آرد با درجه کیفی بالا فراهم می‌نماید.

رئیس مرکز پژوهش‌های غلات در خصوص اقدامات این مرکز برای خرید کیفی گندم خاطرنشان کرد: در راستای ارتقای کیفیت در فرایند خرید تضمینی گندم، این مرکز اقداماتی متعدد انجام داده است که از اهم آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود؛

·         تدوین ضوابط و بخشنامه‌های ارتقای نظارت‌های کیفی قبل و در حین خرید گندم به تمام مراکز خرید کشور

·         تهیه دستورالعمل کیفی خرید گندم تحت عنوان مشخصات گندم‌های قابل خریداری، ویژگی‌ها و حدود مجاز و روش افت‌زنی برای تمام مراکز خرید کشور

·         تهیه و تنظیم نظام‌نامه کنترل و ارزیابی کیفی گندم و سایر کالاهای مورد عمل شرکت در عملیات خرید، نگهداری، حمل و توزیع و فروش و ابلاغ به تمام ادارات کل غله و خدمات بازرگانی

·         برگزاری دوره‌های بازآموزی و آموزش توجیهی برای کارشناسان کنترل کیفی استان‌ها در راستای حفظ هماهنگی در امر کنترل کیفیت گندم‌های خرید داخلی

·         شرکت در جلسات تخصصی تدوین دستورالعمل خرید گندم داخلی و اعلام نظر در خصوص تنظیم جدول پاکی

·         بازدید دوره‌ای از مراکز خرید و پایش وضعیت کیفی در حین خرید از سوی مرکز پژوهش‌های غلات

 

خبرنگار: ندا کاظمی ترکی