ارسال به دوست
نسخه چاپي
تضاد میزان مصرف نان حجیم و نیمهحجیم در تهران
با آزادسازی آرد مصرفی نانواییهای حجیم و نیمهحجیم، به نظر میرسید روند فرهنگسازی برای مصرف نان حجیم آنگونه که باید پیش نرود. بسیاری از فعالان این صنف در آغاز، به تعطیلی این واحدها و افت مصرف نانهایی که به نان فانتزی در کشور معروف بود، اشاره میکردند.
با گذشت زمان، نتایج حاصله از عملکرد نانوایان حجیم، مختلف بود و پس از آزادسازی، فروش برندهای مطرح نه تنها افت نداشت بلکه خیلی بیشتر از قبل بود. حتی کافهنانهای بسیار مدرن با تنوع نان و شیرینی باکیفیت، آغاز به کار نمودند. جالب اینجا است که برای استفاده از سالن برخی کافهنانها، بعضاً باید منتظر خالی بودن میز هم ماند. این تجربه البته مربوط به مناطق شمال و شمال غرب شهر بنده به عنوان خبرنگار است اما قاعده بازی در مناطق جنوب شهر فرق میکند. در بازدید میدانی که از محلههای جنوب و جنوب شرق و غرب پایتخت داشتم، متقاضی بیشتر برای نان سنتی بود و فروش نانهای حجیم، رونق چندانی نداشت. در صف نانهای سنتی، گفتوگویی با مردم داشتم که بیشتر مردم به گران بودن نان حجیم نسبت به نان سنتی اشاره میکردند و کمتر کسی بود که از مزایا و کیفیت نانهای حجیم بیخبر باشد. اکثر مردم راغب به استفاده از نانهای حجیم به عنوان نان باکیفیت بودند اما تنها موضوعی که صف نانواییهای سنتی را نسبت به حجیم در مناطق کمبرخوردار شهر شلوغ کرده بود، بحث قیمت بود. اگر قیمت عرضه نان سنتی با نان حجیم برابر بود، قطعاً تقاضا به سمت مصرف نان حجیم میرفت و تضاد میزان مصرف نان حجیم در تهران، بستگی به سطح زندگی و معیشت مردم دارد. خبرنگار: ندا کاظمی ترکی