ارسال به دوست
نسخه چاپي
گزارش میدانی نگاه هستی از روند تولید نان کامل در استان فارس
عرضه نان کامل با نرخ یارانهای برای نخستین بار در شیراز
طرح تولید آرد کامل و پخت نان کامل در راستای تأمین امنیت غذایی سلامتمحور با همکاری استانداری و سازمانهای مرتبط، سال گذشته در استان فارس آغاز شد. گفتنی است برای نخستین بار در کشور، نان سبوسدار در قالب یارانهای تولید و توزیع میگردد.
در این شماره، صحبتی با مسئولین استان فارس در این راستا داشتیم که مشروح گزارش در پی میآید. مهندس جمالی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان فارس در خصوص طرح آرد کامل گفت: سال گذشته با حمایت استاندار فارس، طرح نان کامل مجدداً کلید خورد، نظر گروههای مربوطه اخذ شد و قرار شد آسیبشناسی از کل فرایند، از مرحله تولید آرد تا طبخ نان داشته باشیم. وی افزود: جلساتی متعدد در کارگروه گندم، آرد و نان استان برگزار شد و با آسیبشناسیهایی که در دستور کار قرار گرفت، این طرح توانست در استان فارس موفق شود. جمالی با اشاره به اینکه استان فارس پیشتاز در عرصه نان کامل است، تصریح کرد: در این مسیر، تمامی فرایند تولید آرد کامل تا پخت آن، مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن به مرحله اجرا در آمد. ما برای اینکه این طرح به ثمر بنشیند، نظارت دائمی را در دستور کار قرار دادیم تا این طرح تداوم داشته باشد و بتوانیم با خطوط تولید بهروزتر و توانمندتر، این طرح را در استان در سطح گسترده ادامه دهیم. در ادامه، شریفی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس هم گفت: تأمین آرد مأکول جهت طرح نان کامل در دستور کار قرار گرفت و در این راستا با تصمیم کارگروه آرد و نان، مقرر شد تولید آرد کامل در کارخانه آرد سپیدان انجام شود. وی درباره بسته تشویقی استانداری بیان کرد: نانواییهایی که بخواهند نان کامل تولید کنند، برایشان تسهیلاتی در نظر گرفتهایم تا شاهد گسترش تولید نان کامل در استان فارس باشیم. شریفی افزود: با توجه به لزوم دقت و اهمیت پخت نان کامل در واحدهای صنفی، آموزش خبازان انجام شد و خوشبختانه نانوایان استقبال و مشارکت خوبی در این طرح داشتند و بازار مصرف نیز استقبال خوبی از نان کامل داشت و خوشبختانه تعداد نانواییهایی که نان مغذی کامل تولید میکنند، افزایش پیدا کرده است و در این راستا مکاتباتی با شهرستانها داشتیم تا در هر شهرستان، حداقل یک واحد تولید نان از آرد کامل را داشته باشیم. سیدمحمد مظلومی، مدیر نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این خصوص گفت: استان فارس اولین و پیشروترین استان در حوزه تولید آرد و نان کامل است. این طرح با دستور شخص استاندار و همکاری اداره کل غله و نهادهای متولی به خوبی اجرا گردید و برای نخستین بار در کشور، نان کامل یارانهای به مردم عرضه گردید. گفتنی است این طرح آزمایشی، با استقبال گسترده مردم شیراز مواجه شد. مهندس ذبیحا... رزمجویی، رئیس انجمن متخصصین صنایع غذایی، شیمیایی و آشامیدنی استان فارس و مشاور مسائل کیفیت و بازاریابی آرد سپیدان نیز در خصوص تولید آرد کامل اظهار کرد: برای تولید نان مأکول و کیفی و تأمین سلامت غذایی مردم، طرح تولید آرد باکیفیت (آرد کامل) در دستور کار قرار گرفت و خط تولید آرد کامل در بهمنماه 1401 با حضور استاندار فارس در آرد سپیدان افتتاح شد و در آغاز، 17 نانوا برای تولید نان از آرد کامل، معرفی شدند. فرهاد کشاورز، مسئول کنترل کیفی آرد سپیدان هم گفت: تولید آرد کامل با استفاده از گندمهای کیفی استان فارس، با اختلاط و جداسازی کیفی بهترین گندمها انجام و آرد کامل با کیفیت عالی روانه بازار تولید شد. شایان ذکر است تولید بهینه و کیفی آرد و نان کامل در استان فارس در حال انجام است و انتظار میرود با توجه به استقبال مردم و نانوایان، تولید نان کامل در این استان فراگیر شود. خبرنگار: ندا کاظمی ترکی