ارسال به دوست نسخه چاپي
همایش تقدیر از نقشآفرینان نان کامل در استان قم برگزار شد
به همت اداره کل غله و خدمات بازرگاني استان قم و خبرگزاري غلات نيوز و همياري اتحاديه نانوايان قم، دوشنبه 11 ارديبهشتماه به مناسبت روز جهاني کارگر، همايش تقدير از نقشآفرينان نان کامل در سالن همايشهاي اتاق اصناف قم برگزار گرديد و از نقشآفرينان برتري که در زنجيره توليد آرد و نان کامل سهيم هستند، تجليل شد.
به گزارش نگاه هستي، همايش تقدير از نقشآفرينان نان کامل، با حضور عباس ذاکريان فرماندار قم، مهدي امينيفرد مديرکل امور مجامع و هماهنگي استانهاي شرکت بازرگاني دولتي ايران، سعيد محمدي مديرکل غله و خدمات بازرگاني استان قم، خرمی رئيس اتاق اصناف قم، امامي رئيس آکادمي ملي نان ايران، محسن ضيايي مديرکل غله و خدمات بازرگاني استان اصفهان، ملکي مديرکل غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي، محمدرضا خواجه مدرس و متخصص نانهاي سنتي و کارشناس وزارت بهداشت، اعضاي اتحاديه نانوايان استان قم و همچنين معاونين اداره بهداشت، غذا و دارو، استانداري، جهاد کشاورزي و فرمانداران شهرستانهاي قم و مديران کارخانههای آرد استان و نيز استقبال باشکوه نانوايان اين استان، در سالن همايشهاي اتاق اصناف شهر قم برگزار شد و از نقشآفرينان نان کامل در بخش دولتي و خصوصي با اهداي لوح تقدير، تنديس و گل، تقدير به عمل آمد. ابتداي اين همايش، عباس ذاکريان، فرماندار قم بر اهميت عرضه نان کامل در استان قم تأکيد و از زحمات نانوايان در توليد نان کامل تقدير کرد. وي در ادامه گفت: به طور کلي بايد همه بخشهاي زنجيره توليد نان، به طور مستمر رصد و پايش شود تا ناني که به دست مردم ميرسد، از کيفيت مورد نظر برخوردار باشد. ذاکريان بر اهميت عرضه نان کامل در استان قم تأکيد کرد و افزود: در بخشي از فرايند ترويج فرهنگ نان کامل، نانوايان نقش دارند که البته زحمت زيادي در اين خصوص ميکشند اما توسعه طرح، نيازمند عوامل ديگري هم است. فرماندار قم ادامه داد: بايد نگرش افراد در مصرف نان، اصلاح شود و به واسطه مزاياي بسيار نان کامل براي سلامتي، مردم برای استفاده از نان کامل (نان تيرهرنگ) تشويق شوند. بخش زيادي از آمار بالاي بيماريهاي گوارشي، ناشي از درصد بالاي سبوسگيري است و به همین دلیل، هزينههاي سنگيني به مردم تحميل ميشود که بيانگر اين است که بايد فرهنگ توليد و مصرف نان اصلاح و در خصوص مصرف نان کامل، اقداماتي اساسي صورت گيرد. لذا مهم است تقاضا براي مصرف نان کامل تبديل به يک مطالبه مردمي شود. ذاکريان با بيان اينکه طبق بررسيهاي به عمل آمده، کيفيت نان قم نسبت به شهرهاي ديگر بالاتر است و اين اتفاق به مدد زحمات نانوايان است، از همراهي بسيار خوب اداره کل غله و خدمات بازرگاني استان قم، کارخانههای آرد اين استان و همچنين نانوايان قم در اشاعه فرهنگ توليد و مصرف نان کامل در اين استان تشکر کرد. در بخش بعدي اين همايش، محمدي، مديرکل غله و خدمات بازرگاني استان قم ضمن تبريک روز کارگر به نانوايان، اظهار کرد: نام استان قم در کشور ميدرخشد و دليل آن هم زحمات نانوايان است تا ناني باکيفيت در سفرههاي مردم قرار گيرد. وي در ادامه با اشاره به تشکيل قرارگاه نان کامل در اين استان خاطرنشان کرد: قرارگاه نان کامل را با همکاري و همت همه دستگاههاي ذيربط در حوزه نان تشکيل داديم و خوشخبتانه در طول روند اجراي طرح نان کامل در استان، تاکنون نانوايان همراهي خوبي با ما داشتهاند. به گفته محمدي، اجراي طرح نان کامل در استان قم، با 5 واحد نانوايي که به صورت داوطلبانه براي پخت نان کامل اعلام آمادگي کردند، آغاز شد اما خوشبختانه امروز 30 واحد نانوايي در نقاط مختلف استان در بحث توليد نان کامل فعاليت ميکنند. در بخش ديگري از همايش تقدير از نقشآفرينان نان کامل، علي اکبر حقويسي، رئيس کارگروه سلامت و امنيت غذايي استان قم با بيان اينکه موضوع عرضه نان کامل در استان با همکاري همهجانبه مسئولين و متوليان حوزه آرد و نان دنبال ميشود، خاطرنشان کرد: سرطان روده در ميان زنان و مردان رو به افزايش است و استفاده از نان کامل و باکيفيت ميتواند در کاهش ميزان شيوع اين بيماري و تقويت سيستم ايمني مردم در برابر ساير بيماريها تأثير قابل توجهي داشته باشد. حقويسي بيان کرد: ميخواهيم در جريان انجام يک پژوهش علمي نشان دهيم با عرضه نان کامل در قم تا چه اندازه بيماريهاي گوارشي در سطح استان کاهش يافت و در اين زمينه به عنوان يک الگو مطرح شويم. تقدير از نقشآفرينان نان کامل، يکي از قسمتهاي ويژه همايش بود، در اين بخش، از نانوايان برتري که در توليد نان کامل نقشآفرين هستند و همچنين برخي از مسئولين و متوليان کشوري که در ترويج فرهنگ توليد و مصرف نان کامل سهيم هستند و نيز برخي از کارخانههای آرد استان، با اهداي تنديس و لوح تقدير، تجليل شد. بخش ويژه ديگر همايش تقدير از نقشآفرينان نان کامل که با استقبالي بينظير از سوي نانوايان همراه بود، تدريس محمدرضا خواجه، مدرس و متخصص نانهاي سنتي و کارشناس وزارت بهداشت در خصوص توليد نان کامل بود.