ارسال به دوست
نسخه چاپي
فستیوالهای برداشت محصول در سراسر جهان
فصل برداشت بسته به منطقه، آب و هوا و محصول، در زمانهای مختلف سال متفاوت است و به این منظور جشنوارههایی در سراسر جهان برگزار شده و مردم فصل برداشت را جشن میگیرند و این کار به جهت سپاسگزاری از برکت و برداشت پربار است.
به گزارش نگاه هستی به نقل از Britainnica، در برخی نقاط جهان، جشنهای برداشت به تعطیلات عمومی گسترش یافتهاند. به عنوان مثال، جشنواره پاییز شکرگزاری که در کانادا (دوشنبه دوم اکتبر) و در ایالات متحده (چهارمین پنجشنبه در نوامبر) برگزار میگردد، به عنوان یک روز ملی در نظر گرفته شده است. جشنواره برداشت برنج (یکم مه تا سیام ژوئن) جشنواره برداشت برنج که در بالی اندونزی برگزار میشود، یکی از ویژگیهای فرهنگ هندو در این جزیره است. زمان برداشت به مدت یک ماه پس از سال نو خواهد بود که این جشن برداشت به الهه برنج اختصاص دارد و زمانی برای جشن و شادی است. تمثالهای این الهه برای تشکر و شکرگزاری در مزارع قرار میگیرد و شهرها با پرچمهای رنگی تزئین میشوند و در میان این مراسم، مسابقات و جشنهای دیگری نیز برگزار میشود. جشنواره نیمه پاییز (سپتامبر- اکتبر) یکی از مهمترین تعطیلات سنتی در چین، تایوان و ویتنام، جشن برداشت محصولات کشاورزی است. این جشن همچنین با عنوان جشن ماه شناخته میشود زیرا همزمان با ماه کامل در پانزدهمین روز از هشتمین ماه قمری برگزار میشود. در این مدت غذاهای لذیذ و خاصی چون کیک ماه تهیه میشود. این مراسم هم برای شکرگزاری جهت برداشت محصول و هم برای تشویق بازگشت دوباره برداشت پربرکت در سال آینده برگزار میشود. این جشن زمانی مناسب برای مهمانیهای خانوادگی، خواستگاری و جشنهای عمومی است. پونگال (ژانویه) جشنواره چهار روزه پونگال، جشنی از دوره برداشت برنج است که در جنوب هند و سریلانکا برگزار میشود. این جشن که پس از انقلاب زمستانی (هنگامی که خورشید در دورترین نقطه از نیمکره جنوبی است) برگزار میشود، بازگشت نور خورشید را جشن میگیرد. این جشن شبیه سایر فستیوالهایی است که در جنوب و جنوب شرقی آسیا برگزار میشود اما پونگال عمدتاً از سوی مردم تامیلزبان جشن گرفته میشود. نام این جشنواره نیز از یک کلمه تامیلی گرفته شده است به نام جوشیدن و همچنین نام غذایی است که در این مدت با برنج تهیه و برای پذیرایی سرو میشود. در روز دوم، برنج، شیر و شکر را با هم در دیگ سفالی میجوشانند و وقتی قابلمه به جوش میآید، همه فریاد میزنند پونگال و نام این غذا را پونگال نامیدهاند. جشن نان انگلستان این جشنواره انگلیسی، در گذشته در آغاز فصل برداشت جشن گرفته میشد. همچنین به عنوان جشن نان شناخته میشود و کشاورزان برای شکرگزاری از برداشت محصول، نانی را از گندم جدید تهیه کرده و کلیساها با سبزی، میوه و گل با طرحهای زیبا تزئین میشوند. پایان فصل برداشت محصول نیز با یک مهمانی شام بزرگ به نام شام برداشت، جشن گرفته میشود. اگرچه این رسم زمانی که هنری هشتم از کلیسای کاتولیک جدا شد پایان یافت اما در سال 1843 این سنت مجدداً احیا شد. امروزه اما این سنت در پایان فصل برداشت جشن گرفته میشود و شب قبل از آن، مراسمی به نام شام برداشت برگزار میگردد و کلیساها همچنان تزئین میشوند.