ارسال به دوست
نسخه چاپي
مشکلاتی که سد راه نانوایان سنتی پایتخت شده است...
نانوایی یکی از مشاغل سخت و طاقتفرسا است که با وجود زحمات فراوان، درآمد چندان قابل توجه و درخوری ندارد و مشکلات بسیاری خصوصاً در چند ماه گذشته، سد راه نانوایان شده و زندگی را برایشان طاقتفرسا کرده است.
به گفته سیفا... سعادتی، یکی از نانوایان سنتیپز پایتخت، نان قوت غالب مردم است و به نوعی از همه مواد غذایی ارزانتر است و افزایش قیمت برای آن لحاظ نمیشود در حالی که همه هزینهها در نانواییها از جمله هزینه آب، برق، گاز، بیمه، مالیات، دستمزد کارگر و غیره، افزایش داشته است. وی افزود: یکی دیگر از مشکلات نانوایان، افزایش قیمت خمیرمایه است که از نرخ حدود 230 هزار تومان به بالای 600 هزار تومان رسیده است! در ادامه، علی یوسفی، مدیر واحد نانوای سنتی بربریپز در غرب تهران هم گفت: امسال قرار بوده نرخ جدید نان اعلام شود که متاسفانه نشد و تنها 15 درصد کمکهزینه دولت برای جبران افزایش هزینهها به نانوایان پرداخت میشود که بخشی را جبران کرده اما کافی نیست. وی به معضلات استفاده از دستگاههای کارتخوان هوشمند اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر، برخی مشتریها قادر به کار کردن با دستگاههای کارتخوان نیستند و باید کارگری را به این کار اختصاص داد تا برای افراد مسن یا کودکانی که به سن مدرسه نرسیدهاند و نمیتوانند از این دستگاه استفاده کنند، کار انجام دهد که هزینهای اضافی برای نانوا محسوب میشود اما دستگاهها از لحاظ فنی و کارایی مشکلی ندارد. قهرمانی دیگر نانوای سنتیپز که به پخت نان لواش مشغول است نیز با ابراز گلایه از نرخ نان گفت: نرخ نان افزایش نمییابد اما قرار بر این شده که 15 درصد طرح حمایتی دولت به نانوایان به 30 درصد افزایش یابد و کمک بیشتری به نانوایان برای جبران کسری هزینههایشان شود. متأسفانه با توجه به شرایط فعلی، نانوا قشر ضعیف جامعه محسوب میشود. سهراب محمدبیگی، نانوای بربریپز تهران در خصوص مشکلات کار با کارتخوانهای هوشمند نانوایی اظهار کرد: یکی از محاسن دستگاههای کارتخوان برای دولت، این است که میتوانند تعداد نانهای مصرفی را شمارش کرده و آماری دقیق از نانهای پخته شده و آرد مصرفی داشته باشند اما از طرف دیگر، بسیاری از افراد مسن، استفاده از کارتخوان را بلد نیستند یا اتباع خارجی که کارت ندارند، نقدی خرید میکنند و این موارد سبب بر هم خوردن آمار میشود. به گفته این نانوا، به دلایل ذکر شده، با اعمال این قانون نه تنها آماری صحیح به دست نمیآید بلکه نانوا متحمل ضرر و زیان شده و در برخی مواقع حتی جریمه میشود! خبرنگار: لیلا صنوبری