ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مدیرعامل کارخانه آرد تهران باختر:

مرکز رشد و نوآوری، حلقه مفقوده صنعت آرد

مدیرعامل کارخانه آرد تهران باختر گفت: تشکیل اتاق فکر برای شناسایی نیازها و کمبودها در صنعت آرد و ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک با متخصصین داخلی از طریق مرکز رشد و نوآوری، می‌تواند حلقه مفقوده‌ای باشد که ما را به سمت بهبود سوق دهد.

 

فرشاد معماریان با اشاره به نقش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه توسعه آگاهی در این صنعت بیان کرد: شرکتهای دانش‌بنیان در زمینه توسعه کاربرد دانش افزودنی‌ها در کشور، تا حدودی فعالیت کرده‌اند همچنین تعدادی استارتآپ‌های خدماتی در زمینه نان راه‌اندازی شده اما ساختار یارانه‌ای آرد و نان مانع توسعه این‌گونه فعالیت‌ها است. آزادسازی، زمینه رشد و نوآوری را فراهم می‌سازد و قطعا در یک سیستم سوبسیدی نباید انتظار تحول داشته باشیم.  شاه‌کلید توسعه خلاق و نوآورانه، اجرای دقیق آزادسازی کامل زنجیره گندم، آرد و نان و تخصیص سوبسید به مصرف‌کننده نهایی است.

وی با اشاره به تأثیر مثبت نوآوری در جهت ارتقای کیفیت اظهار کرد: نوآوری چنانچه در جهت ارتقای کیفی و ارزش‌آفرینی قرار بگیرد، قطعا موجب تاثیر مثبت در کیفیت خواهد شد. ارتباط صحیح بین مرکز نوآوری و فعالان عرصه گندم، آرد و نان در زمینه شناخت کاستی‌ها و نقاط ضعف و تلاش در جهت رفع آن‌ها، قطعاً موجب اشتغال‌زایی در این زمینه خواهد شد.

مدیرعامل کارخانه آرد تهران باختر با تأکید بر نقش مثبت و تأثیرگذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه تشویق و پیشبرد استفاده از نانو تکنولوژی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه تشویق و پیشبرد استفاده از نانو تکنولوژی و انرژی‌های تجدیدشونده، گام‌های مثبتی در گذشته برداشته و امیدواریم با شناخت نقاط قوت و ضعف ذخیره گندم، آرد و نان، در این عرصه نیز گام مثبتی بردارد.

وی ادامه داد: ایجاد نوآوری بستگی به تعامل دوسویه کارخانه‌های فعال و پیشگام در عرصه تحقیق و توسعه دارد. بدون شک اصلی‌ترین مشکل کارخانه‌های آرد، برنامه یارانه‌ای دولت است که تلاش و خلاقیت‌های نوآورانه را محدود می‌سازد.

معماریان در پایان گفت: صنعت آرد در کشور چه از باب میزان تولید و چه از نظر سطح تکنولوژی، در وضعیت بسیار مناسبی است و در ایران تقریبا دو برابر هدف داخلی، تولید وجود دارد. باید با برنامه‌ریزی در خصوص توسعه صادرات‌محور برای کسب بازارهای صادراتی منطقه گام برداریم و تهدید و تحریم را تبدیل به فرصت کنیم.