ارسال به دوست نسخه چاپي
معروفترین و پرطرفدارترین نانهای تخت آفریقا
کوچو کوچو نان سنتی اتیوپی است و از گیاهی به نام اِنسِت تولید میشود که معمولا به دلیل شباهت این گیاه به موز، به آن موز اتیوپی میگویند. مردم جنوب اتیوپی، گوشت این گیاه را به صورت مایع و سپس به شکلی خمیرمانند در میآورند و در حالی که آن را داخل برگهای بزرگ این گیاه قرار میدهد، در زمین خاک میکنند. بعد از مدتی این محصول را درآورده، آن را به صورت قرص نان تخت در میآورند و در ظرفی که از قدیم برای پخت نان تخت بوده، میپزند. علاوه بر این، ممکن است خمیر را با کره و ادویههای مختلف طعمدار کنند. کِسرا کِسرا، نان تخت الجزایری است که به عنوان نان روزانه از آن استفاده میشود. این خمیر دارای سمولینا، روغن، نمک و آب است و به طور معمول در آن مخمر وجود ندارد. این نان را روی اجاق گاز میپزند و معمولا پیشنهاد میشود این نان همراه با مرغ الجزایری و سوپی به نام چوربا خورده شود. عیش بَلَدی این نان سنتی مصری، نان تخت تهیه شده با آرد گندم کامل است. این نان از قدیم در تنورهای بسیار داغ پخته میشده است و در بسیاری از بازارهای مصر میتوان آن را یافت. این نان از زمان مصریان باستان پخته میشده و امروز همواره در سفرههای مصریها و در همه وعدههای غذاییشان وجود دارد و همه، چه فقیر و چه ثروتمند، آن را میخورند به همین دلیل است که کلمه زندگی (عیش) در نام آن آورده شده است. فاراتا فاراتا نان تخت موریس و همانند نان پاراتای هند است؛ نان تختی لایهای که در ماهیتابه پخته میشود. این نان با سه ماده تشکیلدهنده اولیه آرد، آب و روغن پخته شده و به صورت گرم مصرف میشود. دُل پوری دُل پوری، نانی کوچک و تخت از موریس و مشهورترین غذای خیابانی این جزیره آفریقایی است که با هر چیزی آن را میتوان پر کرد. این نان در هر زمان از روز یا شب و حتی به عنوان میانوعده مصرف میشود. این نانهای تخت را در جشنها و عروسیها نیز میتوان دید. لحوح لحوح، نان تخت اسفنجی مشهوری در سومالی، اتیوپی و جیبوتی است و شکلی گرد و روزنههای بسیاری روی سطحش دارد. این نان پنکیک مانند با آرد ساده تهیه میشود و آن را با محصولات شیرین، ترش و محصولاتی مانند عسل، سوپ و غیره میتوان مصرف کرد. کیسرا کیسرا نان سنتی اسفنجی و تخت جنوب سودان است که با آرد سورگوم تهیه میشود. معمولا آن را در غذا ریخته یا به عنوان قاشق برای برداشتن دیگر غذاها استفاده میکنند. کیچا کیچا نان تخت اتیوپی است که با آرد گندم، آب و نمک تولید میشود. این خمیر معمولا در ماهیتابه پخته میشود تا زمانی که به رنگ قهوهای طلایی در بیاید. به این نان تخت میتوان فلفل چیلی نیز اضافه کرد و معمولا آن را به صورت گرم و با کره آب شده استفاده میکنند. اینجِرا اینجرا نان تخت اتیوپی است که بخش جداییناپذیر زندگی مردم این کشور است. این نان با استفاده از تِف که کوچکترین غله در جهان است، تهیه میشود که ارزش غذایی بالایی نیز دارد. اینجرا نانی بسیار مشهور است به گونهای که مردم وقتی همدیگر را میبینند، از هم میپرسند آیا امروز اینجرا خوردهای؟ اگر پاسخ مثبت بود این اطمینان به وجود میآید که حال فرد خوب است! این نان تخت برای وعده صبحانه، نهار و شام مورد استفاده قرار میگیرد و طعم آن بسیار شبیه به نان دارای خمیرترش است. خمیر این نان به مدت سه روز برای شکلگیری، استراحت میکند سپس به شکل صفحهای بزرگ و پنکیک مانند در میآید. معمولا آن را روی آتش میپزند و زمانی که سرد شد، با وعده اصلی ترکیب میکنند. مسِمِن این نان سنتی مراکشی، از ترکیب آرد، سمولینا، شکر، نمک، مخمر، آب گرم، روغن و کره تهیه میشود. این خمیر تا جایی که نرم شود، ورز داده شده و سپس به شکل مربع در میآید. زمانی که خمیر تا شد و شکل گرفت، آن را میپزند تا زمانی که خارج آن ترد شود. با اینکه این نان در قدیم به همراه چای یا قهوه صرف میشده اما میتوان آن را با گوشت و سبزیهای مختلف نیز مصرف کرد.