ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مديرعامل کارخانه آرد اطلس:

دغدغه ما کيفيت ثابت و رضايت مشتري است

کارخانه آرد اطلس در سال 1340 فعاليت خود را آغاز کرده و بنيان‌گذار اين کارخانه آردسازي، مرحوم حاج‌تقي رهبر، پيش از آغاز فعاليت خود به عنوان آسيابان، چند واحد نانوايي در سطح شهر داشته است.

 

رهبر، مديرعامل کارخانه آرد اطلس که نسل سوم از بنيانگذاران اين واحد توليد آرد است، در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستي گفت: اينکه کارخانه آرد اطلس توانسته است در توليد باکيفيت آرد موفق باشد، پشتوانه سه نسل تجربه آردسازي است. در وهله دوم بايد گفت سيستم اختلاط گندم در سيلوها به نحوي است که از نظر رطوبت و دما در شرايط مطلوب قرار دارد و از 18 نقطه رسيدگي به نحوه اختلاط گندم امکانپذير است و با توجه به اقليم و واريتههاي گندمي که کشت ميشود، توليد آرد باکيفيت مد نظر است.

وي با اشاره به توليد تخصصي آرد بيان کرد: ما به طور تخصصي در حوزه آردهاي خبازي فعاليت ميکنيم و در توليد آرد سنگک، تمام تلاش خود را براي توليد باکيفيت به کار ميگيريم به همين علت آرد خبازي ما تمام فاکتورهاي مورد پسند را دارد و در منطقه شهرري، توانستهايم مشتريان وفاداري داشته باشيم و براي آنها امتيازاتي قائل هستيم.

رهبر در ادامه درباره تأمين گندمها توضيح داد: گندمي که از دولت خريداري ميکنيم، در وهله اول از سوي مسئول فني آزمايش شده و پس از آن با توجه به مشخصات، در سيلوي جداگانه نگهداري ميشود. هرنوع گندم با مشخصات مختلف در 18 سيلو جداگانه نگهداري ميشود و ما هنگام اختلاط با توجه به فاکتور اوليه در کندو، درصد خاصي را براي اختلاط مشخص ميکنيم و اين براي توليد آرد ما آيتمي بسيار مهم است يعني پيش از توليد آرد، کيفيت آن مشخص خواهد بود. آرد سنگک قاعدتاً آرد 12 درصد است که اين درصد سبوسگيري رعايت ميشود اما مهم کيفيت گلوتن و ايندکس است که بايد حالت کششي داشته باشد و آرد ما در فروش آزاد مورد اقبال سنگکپزها است البته متأسفانه گروهي از نانوايان به دنبال آرد سفيد هستند که اصلاً براي پخت نان سنگک مناسب نيست زيرا وقتي سبوس کمتر باشد، نان زودتر خشک شده و حالت نرمي و کيفيت خود را از دست ميدهد.

وي درباره ويژگي آرد سنگک گفت: نان سنگک يکي از سنتيترين نانهاي ايراني است که عطر و طعم مطلوب و مغذي بودن از خصوصيتهاي آن است، در فرهنگ و سفره ايراني بهخصوص در وعده صبحانه از اولويت مصرف بالايي برخوردار بوده و ارزش غذايي بالا و قابليت سيرکنندگي خوبي دارد. طبق نظر کارشناسان تغذيه، نان سنگک به دليل برخورداري از سطح بالايي از ويتامينها، کلسيم، پروتئين و آهن، داراي خواص تغذيهاي عالي در مقايسه با نان لواش، تافتون و بربري است. فيبر فراوان در اين نان، هضم را آسان کرده و قابليت سيرکنندگي مطلوبي ايجاد ميکند. در افرادي که دچار بيماري ديابت هستند و کودکاني که در سن رشد قرار دارند، مصرف نانهاي سبوسدار همانند نان سنگک، بسيار مفيد است و نياز روزانه بدن به املاح، پروتئين و ساير عناصر مغذي و مفيد را تأمين ميکند.

رهبر با اشاره به نيروي شاغل در کارخانه آرد اطلس بيان کرد: در اين کارخانه 23 نفر مشغول به فعاليت هستند و در قالب يک گروه، درصدد توليد آرد باکيفيت هستيم.

مديرعامل کارخانه آرد اطلس در بخش ديگري از گفتههاي خويش با اشاره به آزمايشگاه اين کارخانه گفت: اختلاط مناسب گندم و آرد، زير نظر آزمايشگاه انجام ميشود و مسئول فني آزمايشگاه، گندمها را با توجه به نوع آنها براي اختلاط با يکديگر مشخص ميکند و پس از اختلاط و توليد آرد و تأييد اختلاط، محصول نهايي توليد شده و پيش از کيسهگيري، مجدد آرد مورد آزمايش قرار ميگيرد تا ضعفهاي احتمالي برطرف شود.

وي با اشاره به وضعيت کندوها اظهار کرد: در 18 کندو، گندمهاي ضعيف تا قوي را نگهداري ميکنيم و به همين علت براي توليد آرد مطلوب، هنگام اختلاط، ميزان 2 نوع گندم قوي و ضعيف را رعايت ميکنيم ضمن آنکه سيلوهاي اين کارخانه زير زمين قرار دارد و چون مدت زيادي گندم داخل انبار نميماند، افت انباري زياد پيدا نميکند چرا که در زير زمين به علت خشکي هوا، گندم با مشکلي مواجه نشده و افزون بر آن، ضدعفوني ميشود و نکته مهم آن است که گندم به نحو احسن نگهداري خواهد شد.

رهبر در پايان گفت: شغل ما بسيار حساس است و با توجه به افزايش هزينه دلار و تأمين قطعات، ما با مشکلات بسياري مواجه ميشويم به ويژه کارخانه ما که آرد سنگک توليد ميکند. اگر گندم با مشخصه مطلوب براي توليد آرد سنگک به کارخانههاي تهران بدهند، ديگر به نانوا هزينه حمل تحميل نخواهد شد.