ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مديرکل اداره غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي خبرداد:

در راستاي ارتقاء کيفيت، 50 هزار تن گندم کيفي از طريق ريلي و جاده‌اي وارد استان شد

مديرکل اداره غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي از الزام رعايت درصد سبوس‌گيري در بين کارخانه‌هاي آرد استان خبر داد و گفت: اداره غله تمام سعي خود را در جهت تامين گندم کيفي براي صنايع آردسازي استان به کار خواهد گرفت.

 

غلامرضا ملکي، کارشناس ارشد مهندسي کشاورزي که در حال حاضر به عنوان مديرکل اداره غله استان مرکزي به خدمت مشغول است، از جمله مديراني است که به طور کامل به زنجيره گندم، آرد و نان اشراف دارد و به همين دليل در زمان مديريت وي، وضعيت کيفي گندم در استان مرکزي با ارتقاء چشمگير روبهرو بوده است.

وي با بيان اينکه کيفيت نان به عنوان غذاي پايه خانوار، از اهميت زيادي برخوردار است، به خبرنگار نگاه هستي گفت: براي تامين گندم کيفي، علاوه بر گندمهاي وارداتي، محمولههاي گندم از استان خوزستان نيز وارد شد که پس از مخلوط شدن با گندم موجود در سيلوها، به بهبود کيفيت نان کمک زيادي نموده و شايان ذکر است به دليل ظرفيت ريلي سيلوي دولتي شهيد گلمحمدي شهر اراک، اکثر اين انتقالها به صورت ريلي انجام شدند.

ملکي افزود: محمولههاي گندم باکيفيت که با استفاده از توان حمل و نقل ريلي و جادهاي در حال انتقال از خوزستان و ساير استانهاي تأمينکننده به استان مرکزي است، تاثير بسزايي در بهبود آرد مصرفي نانواييها دارد و رضايت خبازان و مردم از نان را بالا ميبرد.

وي با بيان اينکه فصل خريد تضميني گندم از اوايل خردادماه در اين استان آغاز شده است، اظهار کرد: دغدغههايي مبني بر ورود گندمهاي تازه برداشت شده به خطوط توليد در بين صاحبان صنايع آرد وجود داشت که با وجود تدابيري که از قبل انديشيده شده، گندم موجود در سيلو به مقداري هست که تا پايان تابستان جوابگوي اين صنف باشد؛ ذخيره گندم در سيلوهاي اداره غله و خدمات بازرگاني اين استان مناسب است و پشتوانه لازم در سيلوها تا پايان فصل برداشت گندم وجود دارد.

مدير کل اداره غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي ميزان گندم مصرفي خبازان و واحدهاي صنفي و صنعتي استان را 170 هزار تن اعلام کرد و گفت: مازاد مصرف استاني اين محصول به استانهاي مختلف از جمله تهران، البرز، خراسان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، يزد و غيره ارسال ميشود.

ملکي از واردات 50 هزار تن گندم از ساير استانهاي کشور به استان مرکزي خبر داد و افزود: اين حجم واردات در راستاي بهبود کيفي آرد و نان به استان عملياتي شده است که از برنامهريزيهاي GTC در اين راستا نيز بايد تقدير و تشکر نمود.

وي يادآورشد: 10 هزار تن گندم در سال گذشته براي افزايش کيفيت آرد و نان استان مرکزي، به استان وارد شد که اين ميزان در سال جاري افزايش بيش از چهار برابري داشته است.

مدير کل اداره غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي خاطرنشان کرد: پيشبيني ميشود با توجه به افزايش بارندگي و شرايط اقليمي استان، خريد تضميني گندم مازاد بر نياز کشاورزان با افزايش 15 درصدي انشاءا... به 350 هزار تن در سال جاري افزايش يابد.

ملکي با يادآوري آغاز خريد تضميني گندم در استان مرکزي از دهم خردادماه جاري، بيان کرد: 30 هزار تن محصول مازاد بر نياز گندمکاران، امسال به صورت تضميني خريداري شده که روند تحويل اين محصول تاکنون رو به رشد است.

وي ادامه داد: مستندات خريد تضميني گندم از کشاورزان براي پرداخت به بانک کشاورزي ارسال شده و پيشبيني ميشود در اولين فرصت، طلب گندمکاران پرداخت گردد.

مدير کل اداره غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي گفت: 140 نفر از عوامل اجرايي در 35 مرکز خريد تضميني گندم، وظيفه تحويل و ارائه خدمت به کشاورزان را در استان مرکزي بر عهده دارند.

ملکي ادامه داد: پراکنش مراکز خريد در شهرستانهاي استان مرکزي در راستاي تسهيل در ارائه خدمت به کشاورزان و گندمکاران، به گونهاي انجام شده که بهرهبرداران با طي کمترين مسافت و زمان بتوانند محصولات خود را به اين مراکز تحويل دهند.

وي قيمت خريد تضميني گندم مازاد بر نياز کشاورزان استان در سال گذشته را 17 هزار ريال اعلام کرد و گفت: نرخ مصوب تضميني اين محصول امسال 25 هزار ريال تعيين شده است.

مدير کل اداره غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي افزود: ظرفيت سيلوهاي ذخيره گندم شرکت غله و خدمات بازرگاني استان مرکزي، 2 برابر محصول گندم توليدي استان است و هيچ محدوديتي براي خريد و ذخيره محصول کشاورزان در استان وجود ندارد.

ملکي اضافه کرد: لازم است کشاورزان پيش از برداشت گندم و مراجعه به مراکز خدمات کشاورزي، براي جلوگيري از بروز مشکل در هنگام خريد، اطلاعات خود را در سامانه پهنهبندي سازمان جهاد کشاورزي استان و سامانه بانک کشاورزي تکميل کنند.

وي افزود: بهمنظور جلوگيري از کاهش قيمت خريد گندم، ميطلبد که کشاورزان در هنگام برداشت، توجه لازم را براي جلوگيري از افزوده شدن افت و شکسته شدن محصول داشته باشند.

ملکي در ادامه به تنظيم سند نان در استان مرکزي اشاره کرد و گفت: در اين سند از ابتدا تا انتهاي زنجيره توليد نان يعني از مزرعه تا سفره با تماميمولفهها، چالشها و راهکارهاي آن در بازه زماني پنجساله، در نظر گرفته شده است که تا کنون بخش اعظمي از آن را سپري کردهايم و رعايت درصد سبوسگيري و ارتقاء سطح کمي و کيفي گندم، آرد و نان در استان را ميتوان از بازتابهاي اين سند نام برد.