ارسال به دوست  نسخه چاپي 

معاون بهداشتي وزير بهداشت در گفت‌وگوي اختصاصي؛

شيوه نظارت بر نانوايي‌هاي سنتي بايد تغيير کند

معاون بهداشتي وزير بهداشت گفت: يکي از اصلي‌ترين ايراداتي که به نان کشور وارد است، اين است که نان کمتر به شيوه صنعتي توليد مي‌شود و درصد بسياري از نان‌هاي ما سنتي است.

دکتر رئيسي در گفتوگو با خبرنگار نگاه هستي بيان کرد: توليد نان سنتي در کشور، نظارت روزانه احتياج دارد. در توليد نان به شيوه صنعتي، کافي است يک بار به نظارت در حوزه مصرف نمک، ميزان چربي و غيره بپردازيم و اطمينان حاصل کنيم که تا يک ماه ديگر بر اساس تنظيمات، مشکلي در توليد نخواهيم داشت.

وي با اشاره به دقت نظارت بر نانواييهاي سنتي گفت: در نانوايي سنتي، نحوه نظارت و بازرسي بايد با دقت انجام شود. ممکن است خميري که صبح گرفته ميشود، در طول روز تغيير وضعيت دهد و مشکلاتي از نظر بهداشتي به وجود آيد بنابراين بايد شيوه نظارت، ريزبينانه باشد.

معاون بهداشتي وزير بهداشت با بيان اينکه در توليد نان سنتي ديدگاه بايد اصولي باشد، تصريح کرد: کيفيت گندم به گفته کارشناسان، نسبي است به همين دليل نانوايان مجبور ميشوند از مواد افزودني غيرمجاز استفاده کنند لذا ما بايد به وضعيت آرد و نان به شيوه اصولي رسيدگي شود. درصد سبوس آرد بسيار پايين است و اين در حالي است که خاصيت آرد در همان سبوسي است که ما از آن ميگيريم.

رئيسي با اشاره به اينکه ذائقه ايرانيها به سمت نان سفيد گرايش پيدا کرده است، افزود: اکثر افراد به دنبال نان سفيد هستند و نان تيره را عليرغم مفيدتر بودن، نميپسندند و اين موضوعات زنجيرهوار به هم متصل هستند.

وي در ادامه با تأکيد بر تقويت نظارت بر واحدهاي نانوايي، اظهار کرد: شمار واحدهاي نانوايي سنتي ما، بيشمار و شمار ناظران و بازرسان، اندک است. ما دو نوع نظارت کنترل کيفيت و تضمين داريم. کنترل کيفيت يعني محصولات در خط توليد، به صورت رندوم رصد ميشود اما در تضمين کيفيت، از ابتداي خط توليد تا انتها، نظارتها به طور کامل اجرايي ميشود که در نهايت منجر به توليد باکيفيت خواهد شد.

رئيسي در پايان گفت: اگر به دنبال نظارت و کنترل در حوزه بهداشت هستيم، بايد به دنبال تضمين کيفيت باشيم که يکي از اصوليترين ارکان آن، پايداري توليد است. وزارت بهداشت به نانوايان کارت بهداشت ميدهد و بهداشت محيط را کنترل ميکند اما به دليل شيوه سنتي توليد نان، نظارت بر واحدهاي نانوايي بسيار دشوار است.