ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در اختتاميه جشنواره عکس خوشه تأکيد شد:

لزوم تقويت فرهنگ مصرف نان

اختتاميه سومين دوره از جشنواره عکس خوشه برگزار شد. جشنواره عکس خوشه طي سه سال فعاليت خود، توانسته است در راستاي فرهنگ‌سازي گام‌هاي مثبتي بردارد.

طباطبايي، دبير اجرايي اين جشنواره گفت: هدف از برگزاري جشنواره، فرهنگسازي توليد و مصرف نان بود که تعداد عکسهاي ارسالي و شرکتکنندگان، براي ما اميدوارکننده بود.

وي افزود: در اين جشنواره در سه بخش عکاسي حرفهاي، عکاسي با موبايل و مجموعه عکس، از 10 نفر از شرکتکنندگان برتر تقدير به عمل آمد. همچنين در جشنواره سال جاري، بخش جديدي نيز افزوده شد که ويژه نوجوانان بود و در اين بخش حدود 1000 عکس دريافت شد.

دبير اجرايي جشنواره عکس خوشه با اشاره به اينکه اين جشنواره در سال جاري توفيقات بسياري داشته است، بيان کرد: اين جشنواره از آغاز فصل خريد گندم کليد خورد و تا ديماه، عکسهاي زيبايي به اعتراف هيأت داوران، به دست ما رسيده که نشاندهنده پيشرفت چشمگير در کيفيت و کميت است.

وي ادامه داد: با سياستگذاريهاي مناسب، ميتوانيم در سالهاي آتي شاهد جشنواره پربارتري باشيم تا به فرهنگسازي توليد و مصرف نان سالم دست پيدا کنيم.

طباطبايي افزود: نان از ديرباز تا کنون در فرهنگ ايرانيان مقدس بوده اما شايد به دليل فراواني، به آن کمتر توجه ميشود. در توليد نان خوب که مطالبه و دغدغه مردم است، با مشکلاتي مواجه هستيم اما با اقدام فرهنگي بايد اين مشکلات را رفع کنيم تا حرمت نان نگه داشته شود. از همه دست اندرکاران و هيأت داوران و تمامي همکاران در روابط عمومي شرکتهاي غله سراسر استان سپاسگزارم.

خانمحمدي، مديرعامل گروه صنعتي نان سحر در اين جشنواره گفت: 47 سال است که در صنعت آرد و نان زحمت ميکشم. ما مشکلات اساسي در صنعت نان داريم که با کمک بزرگان صنف و صنعت اين مشکلات را مرتفع خواهيم کرد. در اين چند سال متأسفانه آنگونه که بايد، اين صنعت پيش نرفته است و بخشي از آن به دليل بيبرنامگيها و مشکلاتي است که بر سر راه نانوايان اين صنف گذاشتند و اجازه ندادند نان صنعتي در کشور به جايگاه خود برسد.

وي ادامه داد: اگر آييننامهاي که در مجلس به آن پرداخته شده بود، اجرايي ميشد، ما امروز با ضايعات نان مواجه نبوديم.

يکي از موضوعاتي که خانمحمدي در اين جشنواره به آن اشاره کرد، واگذاري و اجاره واحدهاي نانوايي بود. وي در اينباره توضيح داد: گاهي همکاران ما را خسته ميکنند و اين باعث ميشود نانوايان، واحدهاي خود را اجاره دهند که در نان سنتي اين موضوع به راحتي ديده ميشود. اگر ميخواهيم حال نان در کشور خوب باشد، بايد زيرساختهاي نان را درست کنيم.

اين نانواي پيشکسوت با بيان اينکه يکي از اقدامات مهم در راستاي بهبود نان، تک نرخي کردن آرد است، تصريح کرد: اگر آرد نان فانتزي، بيسکويت، ماکاروني، نان سنتي و قنادي، يک قيمت داشته باشد، آن موقع سامانه از ميان برداشته شده، تعداد بازرسان کاهش يافته، قاچاق آرد از بين رفته و دانشگاهها مملو از دانشجو ميشود و آموزشگاههاي نان ظرفيت پذيرش خود را افزايش ميدهند.

خانمحمدي در پايان گفت: زيرساختها با کمک دولتيها بايد ايجاد شود چراکه در اين صورت رقابت نيز ايجاد خواهد شد. به رؤساي اتحاديهها چندين بار گفتهام کساني که سراغ نانوايي ميآيند، بايد در اين صنف تجربه داشته باشند.

در ادامه دکتر مجابي، معاون وزير جهاد کشاورزي درباره کمپين نان خوب گفت: ما آنطور که بايد، نتوانستيم نان را مديريت کنيم. نان و گندم مورد استقبال طبقه متوسط جامعه بوده و ميزان سرانه مصرف نان در کشور حدود 140 کيلوگرم است و ما کالايي با ارزشتر از نان در سبد غذايي نداريم. ميزان گندمي که در کشور مصرف ميشود، 11 ميليون تن است که بيش از 5/9 ميليون تن آن براي نان مصرف ميشود. اما نکته حائز اهميت، آن است که نان با همه مهربان است به اين معنا که در سال گذشته که قيمت همه مواد غذايي افزايش پيدا کرد، ما شاهد افزايش چشمگير قيمت نان نبوديم. به همين دليل به عنوان يکي از استراتژيکترين کالاها بايد براي آن برنامهريزي کرد.

وي ادامه داد: يکي از مسائل مهم در حوزه نان، اين است که بايد ضايعات را به حداقل ممکن برسانيم. البته اقدامات خوبي در اين راستا صورت گرفته و کمتر دورريز داريم اما از مرحله کاشت، داشت، برداشت و انبار آرد تا تبديل نان، در تمامي پروسهها افتهايي داريم که بايد سعي کنيم جلوي آن را بگيريم. يکي از مسائل، بحث تفاوت قيمت آرد است که يک شکافي بزرگ ايجاد ميکند و طبق اقتصاد سالم، بايد به سمت تکنرخي شدن هدايت شود.

مجابي با ابراز رضايت از جشنواره عکس بيان کرد: تا جايي که امکان دارد، بايد به جشنواره عکس پرداخته و موزه نان را غنيتر کنيم و همچنين مشارکت مردم را براي انتخاب توليدکنندگان نان، اجرايي نماييم.

در ادامه اين جشنواره دکتر يزدان سيف، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاثير فرهنگ و رفتار اجتماعي در جامعه گفت: همه رفتارهاي اجتماعي در بسترهايي شکل ميگيرند که مهمترين آن فرهنگ اجتماعي آحاد مردم است به اين معنا که مردم خودشان اجتماعشان را اداره ميکنند.

وي افزود: اگر قاعده دموکراسي و مردمسالاري ديني را پذيرفتهايم، بايد بپذيريم که مردم و فرهنگ مردم، مهمترين رکن توسعه کشور است.

سيف اظهار کرد: مسألهاي که امروز وجود دارد، اين است که همگان منتظرند يک دست بيروني بيايد و همه مسائل و مشکلات اجتماع را حل کند اما براساس قاعده قرآني، تا وقتي يک اجتماع براي سرنوشت خود تصميم نگيرد، تغييري اتفاق نميافتد.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز فرهنگ کار در جامعه ما ضعيف است، ما بايد ياد بگيريم رفتارهاي خود را در مقابل ديگران اصلاح کنيم و اين هنجارها و ناهنجاريها در بستر فرهنگ شکل ميگيرد.

سيف بيان کرد: سومين دوره جشنواره خوشه نيز به پايان خود رسيد و تجربههاي زيادي از آن کسب کرديم اما هنوز به اندازه کافي رشد نکرده و دليل آن نيز عدم مشارکت مردم است که بايد تلاشهاي بيشتري در تشويق مشارکت مردم صورت بگيرد.

وي افزود: با مشارکت بيشتر مردم و نهادهاي مرتبط، ميتوانيم هنجارها و ناهنجاريهاي فرهنگ مصرف نان را در حوزه رسانهاي، مستند و عکاسي به تصوير بکشيم.

سيف بيان کرد: با برگزاري جشنواره عکس خوشه ميتوانيم فرهنگ توليد و مصرف نان را نهادينه کنيم و بايد از همين روز اختتاميه سومين جشنواره خوشه، مقدمات چهارمين دوره آن را آغاز کنيم.

 سيدمحمدتقي طباطبايي، مشاور فرهنگي و رسانه و مدير روابط عمومي شرکت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران نيز به اهداف برگزاري جشنواره عکس «خوشه» اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاري جشنواره عکس «خوشه»، فرهنگسازي در حوزه توليد و مصرف نان است.

در پايان زهرا عبدالهي، مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: ما همه به عنوان سربازان بخش بهداشت، دغدغه سلامت مردم را داريم و قطعاً يکي از اولويتهاي ما، بحث بهبود کيفيت و سلامت نان است چرا که نان به عنوان قوت اصلي و غذاي غالب مردم در سبد غذايي است و جايگاه بسيار مهمي در سلامت مردم دارد و به همين سبب نيمي از انرژي و حداقل روي، کلسيم و غيره را از آن ميگيرند بنابراين براي ما خيلي مهم است که نان، سالم و باکيفيت باشد. بايد در زنجيره گندم، آرد و نان اقداماتي انجام شود و به اين ترتيب ميتوانيم قدمهاي خيلي بزرگي برداريم و امثال اين برنامهها قطعاً يکي از برنامههاي بسيار مهم بخش بهداشت است براي اينکه نان سالمتري در سفره مردم قرار گيرد.

وي افزود: مشکلات بسياري وجود دارد و نياز است که از قبل از مزرعه به آن پرداخته شود. اگر اين بررسيها نباشد، گندم باکيفيت توليد نخواهد شد و در نهايت نان مطلوب به دست مردم نخواهد رسيد.

عبدالهي در پايان گفت: به عنوان بخش بهداشت، در خدمت شما هستيم و با کمک انجمنها و کانونها قطعاً کارهاي بزرگي انجام خواهيم داد.

در پايان اين جشنواره با داوري افشين شاهرودي، مسعود زندهروح و حسن غفاري، در بخش نوجوانان هستي بيات، مريم باقري و نسترن قاسمي، در بخش موبايل کيوان جعفري، جمشيد فرجوند فردا و محدثه شفيعي، در بخش تکعکس طاهره رخبخش زمين، عليرضا رحماني و سيدمهرداد شريفي و در مجموعه عکس هم ابراهيم جامعي برگزيده شدند.