ارسال به دوست نسخه چاپي
تولید نان تخت روستایی ایتالیایی
در ایتالیا به نان تخت، شیاکیاتا (schiacciata) میگویند که تقریبا به معنی «خرد شده» یا «صاف شده» است. در قرن 15، نانوایان ناحیه توسکان در ایتالیا خمیری را میگرفتند، آن را کمی تخت کرده و در فر میگذاشتند و در همین حین دمای فر را نیز چک میکردند تا ببینند آیا به دمای مناسب پخت رسیده یا نه و بدین ترتیب نان تخت شیاکیاتا تولید میشد.
میدانید آنها چگونه میفهمیدند آیا فر آماده پخت است یا خیر؟ آنها بسته به سرعتی که نان پخته میشد، به این موضوع پی میبردند. نانی که از فر بیرون میآمد نان تختی عالی بود که بیرون آن ترد و درون آن نرم بود. کمپانی Breadeli که بخشی از کمپانی انگلیسی Bakkavor است، یک کمپانی در لندن است. کمپانی Bakkavor نان تخت شیاکیاتای خود را تحت برند نان تخت روستایی Breadeli در نمایشگاه بینالمللی Dairy-Deli-Bakery به نمایش گذاشت که 2 تا 4 ژوئن در اورلاندو برگزار شده بود. کمپانی Baredeli اخیرا وارد بازار نانهای تخت بستهبندی شده است که تخمین زده میشود حدود 130 میلیون دلار فروش سالانه داشته باشد. این کمپانی از ماه سپتامبر شروع به فروش و صادرات محصولات خود از کارخانه جدیدش در Charlotte کرده و زمان زیادی را قبل از اینکه وارد نمایشگاه شود، روی تست نانهای پخته شده خود گذاشته است تا اطمینان یابد همه چیز برای نمایشگاه به درستی اجرا میشود. این خط تولید نان تخت روستایی ایتالیایی، این قابلیت را دارد که 270 روز به صورت فریزری بماند و 7 روز نیز در دمای محیط قابلیت استفاده داشته باشد. Metzger مدیر این کمپانی بیان میکند: این نانهای روستایی ایتالیایی ما، شکل ثابتی ندارند زیرا همه آنها به صورت دستی فرم گرفته و به صورت دستی برش داده میشوند اما مواد تشکیلدهنده همه آنها به یک شکل است و لارم نیست مشتریان نگران متفاوت بودن طعم در این محصولات باشند. مشتریان این نان همچنین نباید نگران مسائل مربوط به طول عمر محصول باشند زیرا همه تحقیقات لازم در این مورد صورت گرفته است. این نان در 4 نوع موجود است: نان کره سیر، سبزی ایتالیایی، گوجه کبابی و بازیل پستو. از آنجا که این نان در انگلستان طرفداران و فروش بسیاری داشته، این احتمال و شانس وجود دارد که در بازار آمریکا نیز موفق عمل کند. به همین دلیل است که این کمپانی این ریسک را پذیرفته و نانی خاص، متفاوت و خوشمزه را فراهم آورده است.