ارسال به دوست  نسخه چاپي 

دستگاه تقسیم‌کن خمیر

به گزارش نگاه هستی و به نقل از بیکینگ بیزنس، همان‌طور که خطوط تولید در نانوایی‌های تجاری سریع‌تر به کار می‌پردازند، با افزایش میزان خروجی، کیفیت تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد. در مورد تقسیم‌کن یا دیوایدر، اندازه خمیر و ساختار سلولی از این نظر حائز اهمیت است که آسیب‌دیده نباشد یا اینکه میزان آسیب در هنگام برش کم باشد. به تعادل رساندن این نیازها در برابر تولید با حجم بالا به وظیفه تجهیزات و نرم‌افزارها تبدیل شده است.

ریچارد بریزواین مدیرعامل و رئیس ِ Koenig Bakery Systems بیان می‌کند: عقیده ما بر این است که اپراتور نباید به مدیریت سرعت بالا به همراه دقت در کار بپردازد؛ تجهیزاتی که امروزه موجود هستند، توانایی اجرای این نیازها را دارند. اپراتورها باید به خوبی آموزش دیده باشند تا بدانند که در کجا باید پارامترهای مشخص را تنظیم کنند تا به دقت بالا در اندازه‌ زدن وزن‌ها دست یابند اما اصولا این چیزی نیست که نانوایی باید در مورد آن نگران باشد و این مساله وظیفه تولیدکننده تجهیزات است. تولید تکه‌های دقیق خمیر و با کیفیت در تقسیم‌کن در حالی که سرعت بالایی دارد به بسیاری ویژگی‌ها بستگی دارد که به صورت همزمان عمل می‌کنند؛ خمیر با ثبات که به تقسیم‌کن تحویل داده شود، تنظیمات خودکار و مکانیزم‌های برش سریع و کار دقیق و ظریف از این دست ویژگی‌ها هستند.

 

برش و سرعت آن

مقدار زیادی از جادوی تقسیم کردن دقیق و در سرعت بالا، در مکانیک تقسیم‌کن قرار دارد. تقسیم‌کن‌های امروزی به هر شکلی که باشند تکه‌های خمیر را به صورت باثبات و با سرعت خارق‌العاده تحویل می‌دهند. برای مثال، تقسیم‌کن‌های خمیر AMF بسیار باثبات و بادوام هستند و کمک می‌کنند تا بهره‌وری تولید بالا حفظ شود. هرچه خط تولید سریع‌تر کار کند، باید تقسیم‌کن نیز دقتش را افزایش دهد. این تجهیزات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که سرعت بسیار بالایی داشته باشند.

گروه WP Bakery آمریکا با دستگاه WP Tewimat یا WP Multimatic دقت بسیار بالا در وزن را تا 3000 تکه در هر مسیر حفظ می‌کند. WP Kemper Sofrstar CT یا CTi Dough Divider  این کمپانی، با عملکرد بالایی که دارد تا 36 هزار تکه در هر ساعت دست پیدا می‌کند. مدیر این کمپانی بیان می‌کند: همه تقسیم‌کن‌های ما بر اساس قواعد ساکشن هستند و فشار پیستون نیز قابل تنظیم است که اجازه می‌دهد فشار کاهش یافته و با خمیر با میزان جذب بالاتر سروکار داشته باشد.

Koenig  همچنین از تکنولوژی درایوی استفاده می‌کند که به تازگی گسترش یافته است. این تکنولوژی ماشین 10 ردیفه را به حداکثر ظرفیت حدود 36 هزار تکه در هر ساعت می‌پردازد.

Reiser  بنای تقسیم‌کن‌های خود را بر تکنولوژی پیچ دوتایی گذاشته است که محصول را به صورت دقیق در سرعت بالا اندازه‌گیری می‌کند. جان مک ایساک، مدیر توسعه تجاری استراتژیک این کمپانی بیان می‌کند: ما ابتدا به همراه نانوایان به محصول نگاه می‌کنیم. ما باید قبل از تصمیم‌گیری در مورد بهترین راه برای تقسیم کردن خمیر، در مورد محصولمان اطلاعات داشته باشیم. زمانی که نانوا محصول را کاملا می‌شناسد، ماشین مناسب برای کار را انتخاب می‌کند.

 

تنظیمات تقسیم‌کن

بسیاری از تقسیم‌کن‌ها دارای سیستم‌های اندازه‌گیری هستند تا وزن تکه‌های بیرون آمده از تجهیزات را چک کنند. تجهیزات نه تنها تکه‌های تقسیم شده را اندازه‌گیری می‌کنند بلکه آن اطلاعات را دوباره به تقسیم‌کن می‌فرستند تا دستگاه بتواند به تنظیم تفاوت‌هایی که در خمیر و در طول تولید وجود داشته بپردازند.

Nagel  بیان می‌کند: با تقسیم‌کن خمیر نان WP Haton، این امکان وجود دارد که سیستم بازرسی را اضافه کرد. مزیت این دستگاه این است که می‌توانید آن را برای تولید تکه‌های مشخصی از خمیر با استفاده از سیستم بازرسی، تنظیم کنید تا اندازه‌ها به مقدار مطلوب برسد. این چک ثانویه بسیار اهمیت دارد زیرا خمیر در طول پروسه شکل گرفته و تغییر می‌کند. به این دلیل که خمیر محصولی زنده است و همواره تغییر می‌کند و این اندازه‌گیری مداوم، ثبات را همراه با تغییرات خمیر حفظ می‌کند.

 

انعطاف

خودکارسازی نه تنها به تقسیم‌کن‌ها اجازه می‌دهد برش دقیق‌تری انجام دهند بلکه کمک می‌کند تا بتوانند با انواع بسیاری از خمیرها کار کنند. بزرگ‌ترین مانع تقسیم‌کن‌ها، تنوع محصولات با مجموعه متفاوتی از جذب‌هاست. با جذب‌های متنوع، استراحت آرد نیز متفاوت شده و ساختار بازتری مورد نیاز خواهد بود.

خمیرهایی با جذب بالاتر، نیاز دارند که تقسیم‌کن‌ها نسبت به محصولات مرسوم، با ظرافت بیشتری با آن‌ها کار کنند. این خمیرها معمولا دارای ساختار سلول باز هستند تا گازشان رها شود که جلوی خمیر را برای درک ویژگی‌های محصول در انتهای خط می‌گیرد. برای جلوگیری از خالی شدن گاز، تقسیم‌کن WP می‌تواند فشار تقسیم‌کن را تنظیم کند تا آرام‌تر باشد. برای مثال، تقسیم‌کن WP Halton دارای Voluminator است؛ ویژگی‌ که به کنترل فشار پیستون‌های تقسیم‌کن اصلی می‌پردازد. این کار اجازه می‌دهد تا خمیر آرام‌تر تقسیم شود و در همین حال دقت در اندازه نیز حفظ شود. هرچه میزان جذب بالاتر باشد، تقسیم‌کردن ظریف مهم‌تر می‌شود. باید توجه داشته باشید که تجهیزات با نیازهای خمیر هماهنگ بوده و آن‌‌ها را برآورده کنند و بدین ترتیب بهترین کیفیت نهایی را ارائه دهند. برای خمیرهای حساس بهتر است از تجهیزاتی استفاده شود که قابلیت کار کردن با این نوع خمیرها را داشته باشند.

کاری که کمپانی متخصص نانوایی، یعنی Reiser انجام داده، این است که با نانوا همکاری می‌کند تا اطمینان یابد تجهیزاتش با خمیری که پردازش می‌شود، هماهنگی دارد. تقسیم‌کن‌های Reiser بسته به نصب نهایی ماشین می‌توانند به میزان جذب تا 50 درصد و بیشتر رسیدگی کنند. محصولات مخصوص مانند بدون گلوتن‌ها ممکن است به سفارشی‌سازی نیاز داشته باشند که کمپانی باید طبق آن‌ها به طراحی پرداخته، خمیر را شکل داده و برش دهند.

با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های تقسیم‌کن‌ها و نرم‌افزارهای خودکارسازی، نانوایی‌ها می‌توانند در مورد تولید سریع‌تر اطمینان یافته و بار افزایش دقت را از روی دوش اپراتورها بردارند.