ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مشکل نانوايان همداني درباره افزايش قيمت نان/ نانوايان همداني خواستار همکاري استانداري شدند

در سال 1398 دولت به دنبال رايزني براي بهبود وضعيت نان در کشور است. نانوايان طي مدت 5 سال هنوز نرخي دريافت نکرده‌اند و اين معضلي است براي نانوايان که مشکلاتي را بر سر راه توليد باکيفيت نان گذاشته است. در همين راستا پس از تلاش‌هاي متمادي،نان در استان تهران نرخ گرفت هرچند هنوز هم نانوايان حرف‌هاي بسياري براي گفتن دارند والبته شايان ذکر است در ديگر استان‌هاي کشور هنوز شرايط نوسان دارد. براي مثال در استان همدان هنوز براي نان نرخي تعيين نشده است.

گلمحمدي، رئيس اتحاديه نانوايان همدان ميگويد: رايزنيها انجام شده و نامهاي هم از تهران دريافت کرديم اما استاندارمان مانع افزايش نرخ نان شده است!

وي بيان ميکند: نانوايان در همدان با مشکلات بسياري مواجه هستند و اگر به اين موضوع رسيدگي نشود، با چالش مواجه خواهد شد. نانوايان حرفهاي بسياري براي گفتن دارند و بايد صحبتهاي آنها شنيده شود. اين که آنها در تهران باشند يا شهرستان فرقي نميکند. نبايد ميان نانوايان تفاوت قائل شويم. همه اتفافات به نفع نانوايان تهراني است.

در همين راستا گفتوگويي با شماري از نانوايان همداني ترتيب داديم تا مشکلاتشان را رصد کنيم.

قهرمان اميري، نانوايي است که سالهاي سال از عمر خود را پاي تنور نان گذاشته است. وي لواشپز است و ميگويد: کيفيت نان خوب است اما اکنون کارخانهها سهميهبندي شدهاند و نميتوانيم از هر کارخانهاي آرد مورد نياز خود را تأمين کنيم. دود اين موضوع به چشم مردم ميرود که نان بيکيفيت مصرف ميکنند.

وي با اشاره به اينکه در همدان نرخ داده نشده است، بيان کرد: آناليز قيمت مانند هر استان ديگري ارائه ميشود اما هيچ جوابي به ما نميدهند. گويي دولت هيچ اهميتي به نانوايان همداني نميدهد.

به گفته وي، نانوايان همداني با سيلي صورت خود را سرخ ميکنند و انتظار دارند همانطور که به نانوايان ديگر شهرها اهميت ميدهند، به نانوايان همدان هم بها داده شود.

اميري، درباره اين موضوع که ميگويند همدان، کشش افزايش نرخ ندارد، گفت: اين توجيه، منطقي نيست شما بايد حقوق 5 سال پيش يک نانوا را در نظر بگيريد، نانوايان هم جزئي از اين مردم هستند.

موحديان، نانوازادهاي است که 50 سال تجربه نانوايي دارد. وي با اعتراض به توليد نان در همدان گفت: با وضعيت خوبي مواجه نيستم، اگر نانوايي بسته شود بيشتر به نفع نانوايان است. 5 سال است که به نانوايان همدان نرخ ندادهاند و در حالي که تمام مواد اوليه نانوايي با افزايش نرخ همراه بوده اما نانوا افزايش دستمزد نداشته است.

وي که نانواي سنگکپز است، ميگويد: براي توليد نان از آرد 12 درصد استفاده ميکنيم و در تلاش براي حفظ کيفيت نان هستيم اما وضعيت يک نانوايي حجيم و نيمهحجيم از نانوايي سنتيپز خيلي بهتر است. ميگويند نرخ براي نان سنتي کشش ندارد پس چرا براي ديگر کالاها نرخ تعيين ميکنند؟

بختياري هم ديگر نانواي همداني است. وي با 32 سال سابقه در پخت نان ميگويد: کيفيت نان در همدان نه خوب است نه بد اما با توجه به نوسان کيفيت آرد، نانوايان همدان با تلاش خود نان اين شهر را خوب ميپزند.

اين نانوا هم از کيفيت آرد گله داشت اما درددل اصلياش نداشتن نرخ نانواييها بود و در اين باره گفت:همه چيز در استان گرانتر و هزينهها چند برابر شده است، چطور از نانوا توقع دارند افزايش نرخي نداشته باشد؟

وي ادامه داد: ما نانوايان راضي به گراني نان نيستيم اما براي ما هم امرار معاش در چنين شرايطي دشوار است. سطح درآمدي کارفرما بايد به گونهاي باشد که بتواند حقوق کارگران خود را بپردازد.