ارسال به دوست  نسخه چاپي 

نبود متولی، بلای جان نان کشور...

نان، کالایی مهم و استراتژیک است که چند سالی است حال خوشی ندارد و نانوایان با دغدغه‌ها و چالش‌های بسیار زیادی پای تنور می‌ایستند که این مورد هم بر کیفیت نان به طور قطعی اثرگذار خواهد بود. وقتی یک تولیدکننده، دل خوشی از تولید نداشته باشد، چگونه می‌توان انتظار داشت که ساعت‌های عمر خود را پای تنور بگذراند؟!

 

تمام این چالش‌ها به این دلیل است که نان متولی ندارد. اگر در تمام این سال‌ها سازمان، ارگان یا وزارتخانه‌ای مسئولیت حوزه نان را از صفر تا صد بر عهده می‌گرفت، شاید امروز نانوایان با این همه دغدغه و چالش مواجه نبودند. وقتی با نانوایان صحبت می‌کنیم، همه آن‌ها یکصدا می‌گویند «مشکل ما نبود متولی است.»

بارها با مسئولین مصاحبه نموده و مشکلات را مطرح کرده‌ایم اما تاکنون نتیجه‌ای به دنبال نداشته است. نبود متولی منجر به آن شده است که نان و نانوایی سردرگم باشد به خصوص نان سنتی که بخش قابل توجهی از مصرف مردم را به خود اختصاص داده و قوت قالب ایرانی‌ها است.

گفته می‌شود در دهه ۶۰ علی‌رغم جنگ، تمامی امور مربوط به نانوایی به اتحادیه محول شده بود به طوری که نظارت‌ها به بهترین نحو ممکن انجام می‌شد اما اکنون وضعیت برای نانوایی‌ها مناسب نیست و قوت قالب مردم در میان سازمان‌ها و ارگان‌ها سرگردان است! یک بخش نظارت در دست وزارت بهداشت است و بخشی دیگر در دست وزارت جهاد و بخشی دیگر را هم به تازگی به بسیج واگذار کرده‌اند!

البته که در این وانفسا نظارت‌ها از سوی اتاق اصناف و سازمان صمت هم کماکان ادامه دارد اما آیا مسئولین می‌دانند با این اقدام چه بلایی بر سر نان مردم می‌آورند؟! به گفته برخی از نانوایان، نظارت‌های چندگانه آبروی نانوایی را برده و آن‌ها را برای آینده نان کشور نگران کرده است لذا بهتر است یک متولی انتخاب شود تا نانوا بداند تکلیفش چیست اما متولی وجود حقوقی و حقیقی ندارد و در نهایت، این مردم هستند که بیشترین ضرر را می‌کنند.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران