ارسال به دوست
نسخه چاپي
کاهش هزینههای آسیابانی و سودآوری با NCD
نباهات جنیک دوروکان، رئیس هیأت مدیره الیت فود گفت: نسل جدید سیستم آسیاب NCD، انقلابی در صنعت آسیاب است و مزایای زیادی برای یک کارخانه دارد. مهمترین آنها این است که فرصت تولید آرد با محتوای پروتئین بالا از گندم کمپروتئین را فراهم کرده و تضمین میکند که گندم بدون از دست دادن رطوبت خود در طول تولید آرد، آسیاب شود. با رسیدن گندم به نرمی مطلوب در حین فرایند تمپرینگ (بازپخت)، فشار روی غلتکها کاهش مییابد بنابراین درجه آمپر نیز در غلتکها کاهش مییابد که باعث صرفهجویی زیادی در مصرف برق میشود.
به گزارش نگاه هستی به نقل از Millermagazine ، کاهش کیفیت گندم به دلیل خشکسالی ناشی از گرم شدن کره زمین در سالهای اخیر و افزایش سریع قیمت مواد اولیه، یافتن محصولات باکیفیت در صنعت آسیاب و نانوایی را با مشکل مواجه کرده است. کاهش کیفیت گندم که یکی از بزرگترین مشکلات این بخش است، بسیاری از شرکتها را بر آن داشته تا راه حلی بیابند. یکی از این شرکتها Elit Food مستقر در استانبول است. این شرکت با ادامه مطالعات تحقیق و توسعه خود و با اصول نوآوری، تنوع و پایداری، به توسعه دیدگاههای مختلف، ایدههای خلاقانه برای محصولات و فرایندهای بخش آسیاب و نانوایی ادامه میدهد. به گفته دوروکان، به لطف سیستم آسیاب نسل جدیدی که این شرکت ایجاد کرده است، موفق به استخراج 15 تا 16 درصد پروتئین و 25 درصد آرد باقلوا و شیرینی با کیفیت از 12 گندم پروتئینی شدهاند که این یک معجزه واقعی است. دوروکان، نامی شناخته شده که سالها به صنعت آسیابانی ترکیه خدمت کرده است، اظهار میکند که با استفاده از علم، موفق شدهاند گلوتن بیشتری را وارد سیستم کنند که این امر سود زیادی برای کارخانههای آرد فراهم میکند. الیت فود 27 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرد و با تولید آرد و اصلاحکننده نان، خدمات آزمایشگاهی و مشاوره فنی وارد صنعت آسیاب شد. دوروکان در این باره گفت: پس از آن، ما به طور مداوم هدف، محصولات و تجهیزات خود را با توجه به نیازهای صنعت گسترش دادیم. ما محصولات و برنامههای بسیاری را توسعه دادهایم که میتوان آنها را اولین در صنعت دانست. با توجه به کمبود گندم دوروم، ما مطالعات مهمی در خصوص مخلوطهای آنزیمی و کاربرد رنگها برای تولید ماکارونی از گندم نان ایجاد کردیم. در مقابل بخور مورد استفاده کارخانههای آرد برای رفع مشکلات آلودگی کپک، باکتری و حشرات، ما سیستم ضدعفونیکننده ازن GP کاملاً طبیعی، 100 درصد ایمن و مورد تأیید FDI را معرفی کردیم که برای اولین بار در جهان تولید شده و آرد را سفید نکرده و اکسید نیتروژن ایجاد نمیکند. ما تیمی داریم که قادر است در هر نقطه از زنجیره تولید گندم تا آزمایشگاه، از آسیاب گرفته تا ضدعفونی و محصول نهایی، به یک کارخانه آرد خدماترسانی کند. ترکیه دانش بسیار خوبی در صنعت آسیاب دارد و در صادرات آرد، رتبه اول را در جهان به خود اختصاص داده است. ما دانش بسیار خوبی در زمینه ساخت ماشینآلات آسیاب، ایجاد کارخانه، توسعه محصول و مطالعات در حوزه تحقیق و توسعه، تولید و فروش افزودنیهای آرد و نان داریم. ترکیه به کشوری تبدیل شده است که علاوه بر آرد، اطلاعات و خدمات خود را نیز به جهان صادر میکند. سیستم آسیاب نسل بعدی NCD چیست؟ دوروکان توضیح داد: فرایند آسیابانی در سراسر جهان شامل 5 مرحله است؛ تمیز کردن، تمپرینگ (بازپخت)، آسیاب کردن، الک کردن و بستهبندی. در این صنعت جملهای معروف وجود دارد که میگوید «آسیاب با تمپرینگ شروع میشود و به تمپرینگ ختم میشود!» با این عبارت، به خوبی بر اهمیت تمپرینگ در این فرایند تأکید شده است. بر اساس این فلسفه، به این فکر کردیم که در این فرایند چه چیزی را میتوانیم بهبود دهیم و مطالعات تحقیق و توسعه خود را از این نقطه آغاز کردیم. پروژه ما شامل 3 مرحله به شرح زیر است؛ فاز 1: فرایند تمپرینگ آسیابها دارای دو مرحله است. اولین تمپر را با آب ازندار انجام میدهیم. ما هم اثرات منفی کلر را از بین میبریم و هم آب را با استفاده از ازن از میکروب تصفیه میکنیم. فاز 2: ما تمپرینگ دوم را با محلولی که خودمان توسعه دادهایم، انجام میدهیم. محصول ما، NCD MAX، متشکل از آنزیمها و افزودنیهای غذایی، مطابق با کدکس (استانداردها و قوانین) مواد غذایی تولید میشود. NCD MAX مخلوطی دارای گواهی حلال است و حاوی مواد شیمیایی مضر برای سلامت انسان نیست. محصول ما باعث میشود گندم بهتر پف کند، آبی که میدهیم به طور یکنواخت در همه قسمتهای مغز گندم پخش میشود و میتوان آن را بدون از دست دادن رطوبت تمپرینگ کرد. علاوه بر این، از آنجایی که به سبوس گندم خاصیت ارتجاعی میبخشد، تضمین میکند که سبوس در هنگام آسیاب بهتر جدا شده و سمولینا در غلتکهای B1 به صورت همگنتر به دست میآید. فاز 3: با NCD MAX و با انجام تنظیمات مناسب در غلتکها، الکها و غیره به منظور آسیاب کردن گندم، به نتایجی بسیار موفقتر دست مییابیم. مزایای NCD چیست؟ وی افزود: محصول NCD انقلابی در صنعت آسیابانی است و مزایای زیادی برای یک کارخانه دارد. مهمترین آنها، این است که فرصت تولید آرد با محتوای پروتئین بالا از گندم کم پروتئین را فراهم میکند. با این پروژه در حال برگرداندن گلوتن به آرد هستیم که در سیستمهای آسیاب موجود با سبوس دفع میشود و این یک موفقیت بزرگ است. به دست آوردن آرد باقلوا و شیرینی 25 درصد با 15 الی 16 درصد پروتئین از 12 گندم، واقعاً مانند یک معجزه است. با استفاده از علم موفق میشویم گلوتن را مجدداً وارد سیستم کنیم. با NCD کیفیت آرد حاصل و ساختار خمیر شیرینی و نان بسیار متفاوت میشود، چسبندگی آن به آب زیاد میشود، رطوبت خود را از دست نمیدهد، خاصیت ارتجاعی بسیار خوبی پیدا میکند، استحکام آن افزایش یافته و پایداری تخمیر آن نیز بالا میرود و به طور خلاصه، تمام ویژگیهایی را که میخواهید در یک آرد کامل ببینید، فراهم میکند. وقتی خمیر را ورز میدهید به خوبی میتوانید بفهمید این آرد، یک آرد معمولی نیست. دوروکان خاطرنشان کرد: این پروژه برای اولین بار نه تنها در ترکیه بلکه در جهان معرفی شد! ما فکر میکنیم پروژه ما یک نقطه عطف و شروع بسیار مهم برای این بخش است. هدف ما این است که کشور خود را در این بخش بسیار قویتر کنیم، به صنعت خود ارزش بیفزاییم و برای کشور کاری مفید انجام دهیم و سپس میخواهیم نام خود را در دنیا مطرح کرده و امضای خود را زیر کارهای موفق بگذاریم.