ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مدیرعامل شرکت نان‌آوران سبوس مطرح کرد:

هنر بی‌مانند تولیدکنندگان بخش خصوصی در تأمین نان مورد نیاز جامعه

مدیرعامل شرکت نان‌آوران سبوس گفت: تولیدکنندگان نان صنعتی در بخش خصوصی، طی 43 سال گذشته با مشکلات بسیار از جمله جنگ تحمیلی، صدور بخشنامه‌ها و مصوبات درست یا غلط، تغییر دائمی در مدیریت ادارات، نهادها و سازمان‌ها و تصمیمات بعضاً سلیقه‌ای مواجه بوده‌اند.

 

علیرضا مروت‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی بیان کرد: اهالی صنعت غذا علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه، علاوه بر تأمین نیاز مردم کشور، در صادرات نیز تا حدودی موفق عمل نمودند و در تهیه مواد اولیه تولید، بسته‌بندی و عرضه، تمام تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کردند تا بتوانند در بازاری که به علت تحریم‌ها، نابسامانی بر آن حاکم است، باقی بمانند.

وی افزود: آن‌ها می‌دانند که پایشان به بنگاهی که خلق کرده‌اند، بسته شده و مسئولیت بنگاه، موقتی نیست و زندگی حال و آینده و آبرویشان در گرو حفظ و صیانت از آن است و در دوران سخت تحریم‌ها و کرونا، کمتر واحدی بوده که از تولید، عرضه و توسعه کوتاه آمده باشد.

مدیرعامل شرکت نان‌آوران سبوس با بیان اینکه قطعاً در نمایشگاه ایبکس 2022 شاهد پیشرفت‌های چشمگیر در صنعت ماشین‌سازی، تولید مواد اولیه و تولید و عرضه محصولات نانی جدید و باکیفیت خواهیم بود، تصریح کرد: این هنر بخش خصوصی در صنعت نان است که در هیچ یک از دوران یاد شده، از تأمین نیاز مردم جا نمانده و سربلند از این امتحان بیرون آمده است.

مروت‌پور ادامه داد: تمام اهالی دست اندرکار تولید و عرضه انبوه نان به روش صنعتی، مطلع هستند از ابتدای ایجاد واحدهای 5 تنی در دهه هفتاد، بی‌توجهی مسئولین به مصوبات دولت وقت، عدم تعهد ادارات و نهادهای مختلف طی سال‌های گذشته و عمل نکردن به هیچ یک از قول و قرارهایی که به سرمایه‌گذار داده بودند در حالی که سرمایه‌گذار با محاسبه آن تعهدات پای به عرصه تولید نان گذاشته و اقدام به احداث واحد خود کرده بود، موجب شد غالباً آن واحدها ورشکسته شده و از میان بروند.   

وی اضافه کرد: امروز که دولت سیزدهم شهامت نشان داده که وضعیت گندم، آرد و نان را ساماندهی کند، بهتر است راهی را برود که به مرور به مشکل گندم، آرد و نان خاتمه دهد، نه راهی که طی چند دهه گذشته، مسئولین با صدور بخشنامه‌ها و تصمیمات غلط و درست، بدون نتیجه آمدند و رفتند!

مدیرعامل شرکت نان‌آوران سبوس افزود: نسخه جدیدی که دولت برای آرد و نان نوشته، زمینه را برای فساد در صنف و صنعت بیشتر نموده چون برنامه‌ریزی به گونه‌ای است که اختلاف قیمت آرد صنف و صنعت که قرار بود از بین برود تا رقابتی سالم بر تولید و عرضه نان حاکم گردد، به 10 برابر رسیده است! آیا منطقی است که واحد‌های تولیدی به روش صنعتی که هزینه‌های میلیاردی برای احداث صرف کرده‌اند، با 10 برابر قیمت، آرد خریداری نمایند؟ آیا مصرف‌کنندگان نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم و مسطح در واحد‌های بزرگ، جزو مردم این کشور نیستند؟ آیا این قیمت‌گذاری دستوری موجب نمی‌گردد که زمینه فساد در این صنف و صنعت، بیشتر شود؟

مروت‌پور در پایان گفت: فساد، رانت، جلوگیری از ضایعات، صرفه‌جویی 3 میلیون تنی در مصرف آرد کشور، تولید کمی، تولید کیفی، رقابت در تولید و عرضه نان مأکول و قیمت مناسب، حاصل آزادسازی قیمت آرد خواهد بود به شرط اینکه دولت فکری برای قشر آسیب‌پذیر کند که نان، قوت لایموت آن‌ها است.

 

خبرنگار: ساناز مرادیان عنبران