ارسال به دوست  نسخه چاپي 

دکتر راد، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران:

تقویت صادرات در کشور با حذف ارز ترجیحی و واقعی‌سازی قیمت‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در دومین کنفرانس بین‌المللی ایران گرین گفت: امیدواریم با آزادسازی یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی، بتوانیم زمینه تولید بهتر را فراهم کنیم.

 

 

سیدسعید راد با اشاره به اینکه شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۸ درصد گندم کشور را تامین کرده است، بیان کرد: علاوه بر تامین گندم، شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در بحث تامین شکر، برنج و روغن نیز نقش اساسی در کشور ایفا کرده است.

وی افزود: همزمان با بحران اوکراین و تحت تاثیر قرار گرفتن بحث غلات در دنیا و افزایش جهانی قیمتها که محدودیت یا عدم صادرات در بیشتر کشورهای جهان را به همراه داشته است، مسئولیت شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران نیز در تامین کالاهای اساسی بیشتر شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران از ابتدای سال جاری تا کنون، نزدیک به یک و نیم میلیون تن گندم از گندمکاران کشور خریداری نموده است.

به گفته راد، حذف ارز ترجیحی، حذف یارانهها و واقعیسازی قیمتها، ایجاد رقابت میان شرکتها در تولید را به دنبال خواهد داشت.

وی اضافه کرد: پیشبینی ما این است که در بازه زمانی 89 روزه که شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران برای تامین سرمایه در گردش تولیدکنندگان آرد در دستور کار قرار داده است، شرکتها خواهند توانست بدون پرداخت پول بابت گندم خریداری شده، تولید داشته باشند و وضعیت مطلوبتری را شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در بخش دیگری از گفتههای خویش با اشاره به نقش ویژه شرکتهای خصوصی در تامین کالاهای اساسی اظهار کرد: با ثبت سفارش شرکتهای بخش خصوصی، این شرکتها میتوانند در تامین کالاهای اساسی نقش داشته و در کنار GTC باشند.

راد اضافه کرد: مردم در خصوص تامین گندم، آرد و نان، نگران نباشند، در واقع زنجیره تولید نان نیاز به اصلاح داشت که در دستور کار قرار گرفت.

 

پرداخت سریع وجه گندم به کـشاورزان

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه تا بیست و یکم اردیبهشتماه جاری بالغ بر یک و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون، 9271 میلیارد تومان به حساب گندمکاران واریز شده است.

راد با تأکید بر اینکه ارزش یک و نیم میلیون تن گندم خریداری شده، بالغ بر 17 هزار و 300 میلیارد تومان است، افزود: مابقی مطالبات کشاورزان نیز طی روزهای آینده پرداخت خواهد شد.

 وی با اشاره به اینکه امسال، قیمت تضمینی خرید هر کیلوگرم گندم، 11 هزار و 500 تومان تعیین شده است، اظهار کرد: در راستای حمایت از تولید داخل و تشویق گندمکاران به کشت بیشتر، قیمت خرید تضمینی این محصول استراتژیک نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با توجه به افزایش قیمت و اجرای طرح کشت قراردادی خرید تضمینی گندم، انتظار میرود میزان تولید این محصول راهبردی در سال جاری افزایش پیدا کند، تصریح کرد: البته با توجه به اینکه بیشتر گندم کشت شده در کشور از نوع دیم است، شرایط آب و هوایی کشور و میزان بارشها بر میزان تولید تأثیرگذار خواهد بود.

راد با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم در استانهای خوزستان، کرمان، ایلام، فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی آغاز شده و ادامه دارد، تصریح کرد: استان خوزستان با خرید حدود 900 هزار تن گندم، پیشتاز تحویل این محصول استراتژیک در کشور است.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران همچنین از خرید تضمینی یک محصول راهبردی دیگر خبر داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، نزدیک به 100 هزار تن دانه روغنی کلزا با قیمت هر کیلوگرم 15 هزار تومان و به ارزش حدود 1500 میلیارد تومان از کلزاکاران خریداری شده است.