ارسال به دوست  نسخه چاپي 

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه نهمین نمایشگاه ایران ساخت مطرح کرد:

نسبت سهم سرمایه‌گذاری بخش دولتی به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، باید یک به هشت باشد

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش‌بنیان، چیزی جز سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پژوهش نیست، گفت: سرمایه‌گذاری دولت در پژوهش، به محصول قابل رقابت منجر نمی‌شود زیرا بین هزینه‌ای که دولت در پژوهش صرف می‌کند با هزینه بخش خصوصی، تفاوتی اساسی وجود دارد؛ رویکرد بخش خصوصی، درآمدزایی و سود‌آوری است و تمام تلاش خود را برای به نتیجه رساندن پژوهش به کار می‌بندد.

 

وی با تاکید بر اینکه وظیفه دولت‌ها در امر پژوهش و تولید محصول، نظارت، حمایت و تسهیل‌گری است، اظهار کرد: دولت در این مسیر باید زیرساخت‌ها و زمینه‌های رشد ایده‌های نوآورانه را فراهم کند. سهم سرمایه‌گذاری بخش دولتی به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باید یک به هشت باشد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری و ایجاد زیرساخت‌ها را تلاش‌هایی برای ترغیب و تحریک بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در پژوهش دانست و افزود: پارک‌های علم و فناوری، مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها، خانه‌های خلاق و نوآوری، زیرساخت‌هایی برای ترغیب و تحریک بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در پژوهش هستند تا محصولی اشتغال‌آفرین، کارآمد و درآمدزا حاصل شود.

ستاری زیست‌بوم نوآوری و فناوری ایران را فرصتی برای خلق ارزش افزوده از مسیر ورود به بازارهای صادراتی دانست و گفت: ایران اکنون بهترین زیست‌بوم نوآوری و فناوری منطقه را دارد که توانمندترین شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله شرکت‌های زیست‌فناوری را در خود جای داده است. این شرکت‌ها در دوران کرونا، توانمندی خود را نمایان ساختند و در ظرف کمتر از یک ماه، خط تولید ماسک راه‌اندازی شد زیرا زنجیره زیست‌بوم نوآوری را در خود داشت. شرکت‌های فین‌تک که با نرم‌افزارهای بومی، میلیون‌ها تراکنش مالی را بدون هیچ خطایی مدیریت می‌کنند و به تازگی هوش مصنوعی هم به آن‌ها وارد شده، نمونه‌هایی موفق از این زیست‌بوم‌ هستند که ثمره سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پژوهش برای تولید محصول به شمار می‌روند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به رونق پژوهش‌ها و توسعه آزمایشگاه‌های کشور با تجهیزات ایران‌ساخت بیان کرد: اگرچه روزهای نخست در این نمایشگاه، شیشه آزمایشگاهی فروخته می‌شد اما امروز محصولات و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته‌ای عرضه می‌شود که نمونه‌های خارجی آن بالای ۷۰ میلیارد تومان قیمت دارد.

وی با اشاره به ساخت و توسعه تجهیزات هوشمند و آمادگی بازارهای هدف برای پذیرش این محصولات تصریح کرد: ربات‌های هوشمند جراحی ایران‌ساخت که نمونه خارجی آن ۵ تا ۶ میلیون دلار قیمت دارند، به اندونزی صادر شدند؛ تحولی که هنر فعالان جوان و خلاق همین شرکت‌های دانش‌بنیان است و پژوهش را با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، به محصول و خدمت تبدیل کردند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد که با شکل‌گیری و توسعه این زیست‌بوم، ضمن رفع مشکلات جامعه، ظرفیت‌های نوآورانه جوانان به اشتغال بدل شده و فرصت‌هایی برای بازگشت، جذب و ماندگاری نخبگان به وجود آید.