ارسال به دوست  نسخه چاپي 

طرح تقویت امنیت غذایی در دستور کار مجلس است

سال ۹۹ نتوانست سال موفقی در کشاورزی و صنعت کشور باشد و دلیل آن هم وجود موانع و حمایت نشدن از تولید در همه بخش‌ها بود و ضعف‌های قانونی هم مزید بر علت شد تا در سال ۹۹ نتوانیم در بخش‌های مختلف کشور شاهد موفقیت باشیم!

 

 

اما سال ۱۴۰۰  از راه رسید و رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، آن را سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نام‌گذاری کردند با این امید که در سال جاری شاهد آن باشیم که تحقق این نام، تاثیرات عمیقی را در اقتصاد کشور بگذارد و رضایتمندی عمومی ایجاد شود؛ با این حال باز هم بخش‌های مختلف تولید از جمله بخش کشاورزی، نیازمند حمایت است.

‌آزادی‌خواه، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در این راستا گفت: اینکه نتوانستیم در سال جاری به موفقیت دست پیدا کنیم، به دلیل خشکسالی بود که باعث شد گندم به اندازه کافی در کشور کشت نشود و طبیعتاً کیفیت آن پایین آمد.

وی افزود: البته در حوزه تامین گندم کشور، برخی اقدامات خارج از روال انجام شده که شایسته این بخش نیست.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران باید تدابیری را در دستور کار قرار دهد هرچند که در خشکسالی سال جاری، شاهد آن بودیم که بر خلاف پیش‌بینی‌ها، گندم قابل‌توجهی از کشاورزان خریداری شد و در سالی که «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری شده است، مشکلی در تامین گندم کشور نداریم اما خشکسالی بی‌تأثیر هم نبوده و مانند هر سال بین ۴ تا ۵ میلیون تن به واردات گندم نیاز داریم.

سعیدی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این باره گفت: سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی، با بوروکراسی‌های پیچیده درگیر هستند که با اجرای تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولید کشاورزی، شرایط تسهیل می‌شود و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، مجلس به دنبال آن است که طرح تقویت امنیت غذایی کشور را در دستور کار قرار دهد.

این نماینده مجلس ادامه داد: مجلس به دنبال آن است که با طرح تقویت امنیت غذایی در جهت بهبود ساختارهاريال مانع‌زدایی را در دستور کار قرار دهد و در همین راستا فصل اول این طرح در مجلس تدوین شده است.

از سوی دیگر زارعی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه در سال جاری به واردات گندم نیاز داریم، بیان کرد: با توجه به خشکسالی در سال جاری، به حدود پنج میلیون تن گندم نیاز داریم؛ جایی که خشکسالی بر تولید گندم اثرگذار بوده و دولت مصمم نبوده که از کشاورزان حمایت کند و با توجه به این موارد، شاید برخی کشاورزان نیز از فروش گندم به دولت خودداری کرده‌اند.

وی در ادامه درباره طرح پشتیبانی و امنیت غذایی که مجلس به دنبال تصویب آن است، گفت: اصلاحات انجام شده و به همین زودی در صحن علنی مجلس مطرح می‌شود؛ با توجه به سیاست‌های حمایتی، بخش کشاورزی، بازرگانی در قانون تمرکز در اختیار وزارت صمت قرار گرفته بود که پس از اتمام زمان قانونی، دوباره به وزارت جهاد کشاورزی محول شد و نمایندگان نیز با آن موافق هستند.

این نماینده مجلس اظهار کرد: پس از واگذاری تولید به وزارت جهاد کشاورزی، شرایط بهتر می‌شود و می‌توانیم بر واردات و صادرات محصولات کشاورزی نظارت بیشتری داشته باشیم.