ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در گفت‌وگو با مدیرعامل آرد آذرغله مطرح شد:

نبود گندم، چالشی برای آردسازان البرز

مدیرعامل آرد آذرغله با بیان اینکه تأمین گندم برای کارخانه‌های آردسازی مشکلاتی را ایجاد کرده است، گفت: نبود گندم کافی، کارخانه‌ها را به دردسر انداخته است.

 

علی حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار نگاه هستی در خصوص وضعیت کنونی صنعت آرد کشور اظهار کرد: متأسفانه تا کنون هیچ‌یک از مطالبات آردسازان و وعده‌های مسئولان برای رفع مشکلات صنعت آرد، محقق نگردیده و آردسازان هرماه علاوه بر نرخ جدید هزینه‌های تولید، با مصوباتی نیز مواجه هستند؛ مصوباتی که بدون کارشناسی و آگاهی از وضعیت صنعت آرد اتخاذ شده و جز اینکه آردسازان را دچار دردسر کند، نتیجه‌ای در بر ندارد.

 

نبود گندم کافی برای ذخیره‌سازی و سرمایه در گردش، از چالش‌های استان البرز است

مدیرعامل آرد آذرغله با اشاره به اینکه استان البرز از حجم بالایی از اماکن ذخیره‌سازی برخوردار است، گفت: مشکل این روزهای ما عدم موجودی گندم است و در واقع تأمین گندم در استان البرز با اعمال شاقه است. به طور معمول گندمی که تهران به ما می‌فروشد، حواله آن از دورترین سیلوهای تهران صادر می‌شود که برای حمل آن باید هزینه‌های زیادی متقبل شویم و به دلیل نبود سرمایه در گردش، مجبور به دریافت وام‌های بانکی با کارمزد بالا می‌شویم و این بدهی‌ها و عدم گردش سرمایه، موجب می‌شود کارخانه‌های آرد دیگر نتوانند به فکر توسعه و پیشرفت خود باشند.

حسن‌زاده با اشاره به تأثیر مستقیم نرخ کرایه حمل بر قیمت گندم و آرد تولیدی در کارخانه‌های استان بیان کرد: این در حالی است که بحث قیمت‌گذاری نرخ آرد با توجه به دستوری بودن نرخ تعیین شده و ضرورت اعمال آن، سبب فشار مضاعف بر کارخانه‌های تولید آرد به منظور کنترل قیمت تمام شده می‌شود.

این فعال آسیابانی به عدم تحویل به موقع حواله‌های گندم سایر مصارف اشاره نمود و تصریح کرد: علی‌رغم اینکه حواله مورد درخواست از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران صادر می‌شود و ما هزینه را در کمترین زمان ممکن واریز می‌کنیم، متأسفانه استان مبدأ در تحویل حواله کوتاهی می‌کند و بعضاً حتی تا مدت یک ماه هم تحویل حواله‌های صادر شده زمان می‌برد که عملاً برای ما دردسرساز است.

وی به بحث خرید توافقی و مستقیم بین صاحبان صنایع آردسازی و کشاورزان اشاره کرد و گفت: کارخانه‌های آرد باید گندم را با انتخاب خود و به طور مستقیم از کشاورزان خریداری کنند.

 

دولت جدید باید برای علاج صنعت آرد تعجیل کند

مدیرعامل آرد آذرغله در خصوص لزوم بازنگری در سیاست‌های حوزه گندم، آرد و نان اظهار کرد: در حال حاضر محاسبه قیمت گندم، آرد و نان بر اساس بازار آزاد و پرداخت یارانه مستقیم به مصرف‌کننده نهایی، تنها راه چاره برای مشکلات این صنعت است چرا که علاوه بر جلوگیری از اتلاف منابع ملی و ایجاد رانت، به تقویت انگیزه تولیدکنندگان واقعی صنعت کمک می‌کند.

حسن‌زاده نابرابری درآمد و هزینه استهلاک کارخانه‌های آردسازی را زنگ خطری برای این صنعت برشمرد و گفت: به دلیل افزایش هر روزه هزینه‌های تولید و نگهداری ماشین‌آلات و عدم پرداخت به‌موقع دستمزد آسیابانی، صاحبان صنایع آرد، درآمد کافی برای حفظ و توسعه ماشین‌آلات کارخانه‌ها ندارند و این موضوع موجب مستهلک شدن صنعت آسیابانی می‌شود.

 

اگر خبری از آزادسازی نیست، گندم امانی در اختیار کارخانه‌ها قرار دهید

مدیرعامل آرد آذرغله خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌شود اگر دولت در آینده نزدیک قصد آزادسازی ندارد، همانند قبل با تخصیص گندم امانی، دستمزد آسیابان‌ها را با احتساب نرخ روز و هزینه‌های جاری بدهد. هزینه تولید به صورت روزانه در حال افزایش است و روشی که هم‌اکنون برای پرداخت دستمزد آسیابانی در نظر گرفته شده، با هزینه‌های صنعت آرد تفاوت بسیاری دارد و مابقی را آردسازان باید از جیب خود پرداخت کنند.