ارسال به دوست  نسخه چاپي 

مهندس اندامی، مدیر R&D تک نان:

تولید نان با کیفیت مناسب در سایه استفاده از مواد اولیه و روش تولید مناسب، میسر است

واحد تحقیق و توسعه (R&D) بخش مهمی از کسب و کار است که به مطالعه ایده‌های نوین پرداخته و جهت تولید محصولات جدید، برنامه‌ریزی‌های مورد نیاز را انجام می‌دهد. اهمیت توسعه محصولات جدید برای ایجاد مزیت رقابتی در بازارهای امروزی، واقعیتی است که سازمان‌های موفق پیوسته به دنبال آن هستند. R&D به یک شرکت امکان می‌دهد تا از رقبای خود پیشی بگیرد و جایگاه خود را در بازار تثبیت کند. R&D به طور کلی این امکان را فراهم می‌کند تا در یک سازمان، محیطی ایجاد شود که فرایندهای تولید محصولات جدید، به دقت مورد نقد و بررسی قرار گیرند.

 

مهندس اندامی، مدیر R&D شرکت تک نان با ذکر مطلب فوق افزود: واحد تحقیق و توسعه تک نان در سال 1396 با اخذ مجوز رسمی تحقیق و توسعه (R&D) از وزارت صنعت، معدن و تجارت شروع به فعالیت نموده و مفتخر است در راستای اهداف عالیه شرکت و سیاست‌های دولت و با بهره‌گیری از نیروهای متخصص، تجهیزات مدرن آزمایشگاهی و امکانات آموزشی، در زمینه ارتقای سطح کیفی و کمی انواع نان، به عنوان یک عضو از خانواده بزرگ صنعت غذایی کشور فعالیت نماید. این مجموعه با بهره‌وری و استفاده از آخرین دستاوردهای روز دنیا و به‌روزرسانی دائمی سیستم‌های تحقیقاتی، سعی در ارائه فرمولاسیون جدید و همچنین ایده‌های نوین جهت تولید محصولات جدید داشته و در افزایش توان رقابتی سازمان‌ها، نقش بسزایی ایفا کرده است.

وی اهداف اصلی استفاده از R&D در صنایع غذایی تک نان را نوآوری در راستای استقلال شرکت جهت تأمین مواد اولیه، بهبود کیفیت محصول، ارائه محصولات جدید، کاهش هزینه تولید و بررسی نیازها و خواسته‌های بازار اعلام کرد و در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای اهداف ذکر شده گفت: تولید انواع نان مسطح لواش با آرد غنی شده با آهن و اسید فولیک با فرایند کامل تخمیر، عدم استفاده از هرگونه مواد شیمیایی مضر مانند جوش شیرین و کاهش ماده آکریل‌آمید در نان با نوآوری در فرایند پخت، تولید شیرینی‌های لایه‌ای تخمیری همانند کراوسان و گاتا، تولید انواع نان‌های حجیم غنی شده با غلات و مغزها و دانه‌های خوراکی و تولید کاهش‌دهنده فعالیت آبی (واتراکتیویته) از جمله این اقدامات است و می‌توان گفت واتراکتیویته یکی از ویژگی‌های بسیار مهم مواد غذایی است که از نقطه نظر حفظ سلامت غذا، زمان نگهداری، طعم، رنگ و ارزش غذایی آن و بالاخره جنبه‌های اقتصادی، دارای اهمیتی فوق‌العاده‌ است.

اندامی افزود: اگر فعالیت آبی از حد مشخصی پایین‌تر باشد، میکروارگانیسم‌ها قادر به رشد و تکثیر نخواهند بود بنابراین بهترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از فساد میکروبی و کپک‌زدگی محصولات مذکور، کاهش واتراکتیویته است که می‌توان با استفاده از روش‌های علمی و فنی در تولید و به‌کارگیری مواد اولیه و کمکی و افزودنی‌های مجاز، واتراکتیویته محصولات را به پایین‌تر از حد بحرانی رساند.

وی ادامه داد: شرکت صنایع غذایی تک نان با مجهز بودن به دستگاه دقیق اندازه‌گیری فعالیت آبی و با مطالعات علمی و آزمایش‌های گسترده بر مواد اولیه مجاز و مؤثر در کاهش فعالیت آبی و همچنین انجام تست‌های متعدد، توانست ماده‌ای با ویژگی‌های مورد نیاز تولید کند و محصولاتی با ماندگاری بالاتر، بدون تغییر در طعم، مزه و بافت تولید نماید.

مدیر R&D شرکت تک نان در خصوص تولید بهبوددهنده خاطرنشان کرد: تولید یک نان با کیفیت مناسب تنها در سایه استفاده از مواد اولیه و روش تولید مناسب، میسر است که یکی از مهم‌ترین این مواد اولیه، بهبوددهنده است. بهبوددهنده‌ها به دسته‌ای از مواد گفته می‌شود که در مقادیر بسیار کم و ناچیز در این صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند و اثراتی شگرف اعم از ایجاد حجم، بافت ریز، افزایش زمان ماندگاری، طعم و نرمی را در نان موجب می‌گردند.

وی اضافه کرد: در ابتدا برای تولید برخی از محصولات شرکت از بهبوددهنده‌ها و مکمل‌های تولید شده در شرکت‌های داخلی و خارجی استفاده می‌شد و از آن‌جایی که در تولید این نوع مواد بهبوددهنده، عوامل متعددی دست اندرکارند که می‌توانند موجب تغییرات زیادی در کیفیت نان‌های حاصله شوند، به همین دلیل جهت ایجاد کیفیت مناسب‌تر، طعم مناسب، ماندگاری بالاتر و کاهش هزینه تولید، واحد توسعه و تحقیقات اقدام به مطالعه و تحقیق نمود و با انجام آزمون‌های متعدد در مدت بیش از یک سال به یاری خداوند متعال توانست از اسفندماه سال 1398 تولید انواع بهبوددهنده نان را به بهره‌برداری برساند که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبوددهنده نان تست کلاسیک، بهبوددهنده نان تست جو، بهبوددهنده نان تست چندغله، بهبوددهنده نان تست سبوس، بهبوددهنده نان همبرگر، بهبوددهنده نان باگت و بهبوددهنده نان گاتا اشاره کرد.