ارسال به دوست  نسخه چاپي 

تقدیر از نانوایان نمونه استان مرکزی

در راستای تکریم نانوایان استان مرکزی، نشستی با حضور جمعی از مسئولین استانی برگزار شد.

 

در آغاز این جلسه، جنابی سرپرست معاونت بازرگانی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: این جلسه در راستای تکریم از نانوایان عزیز در دستور کار قرار گرفته چرا که نان از اهمیت خاص برخوردار است و در احادیث هم به آن اشاره شده است.

وی افزود: از میان نانوایان استان مرکزی از آقایان عسگری از تفرش برای تولید نان با آرد کامل و میرزاخانی از شهرستان خمین برای مشتریمداری و همچنین از چهار تن از نانوایان آقایان میرازیی، حسینخانی، صفاری و جمشیدی در سطح استان تقدیر خواهیم کرد. از سوی دیگر آقایان مهندس بهمنی، یوسفی و قابضی نیز از جمله آسیابانانی هستند که آرد را برای واحدهای نانوایی برتر تأمین میکنند.

جنابی در ادامه درباره آموزش نانوایان گفت: هرچند نانوایان تجربه خوبی دارند اما آکادمی ملی نان هم کلاسهایی را به شیوه مجازی برگزار کرده که با شرکت در آن، مباحث علمی و تجربی تلفیق خواهد شد تا کیفیت نان ارتقا پیدا کند. در همین راستا از زحمات دکتر ظفری تقدیر و تشکر میکنیم که مطالب بسیار خوبی را مطرح کردند.

 

کیفیت نان، دغدغه مسئولین در استان

در ادامه ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی هم گفت: در بحث گندم، آرد و نان کشور، همواره نوساناتی وجود دارد و در سال جاری به دلیل خشکسالی، در تأمین گندم با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی افزود: در تأمین نان، دغدغه کیفیت داریم و خوشبختانه یا متأسفانه کیفیت نان علیرغم زحماتی که برای آن کشیده میشود، همواره مورد قضاوت قرار میگیرد.

ملکی با اشاره به اینکه اکنون یکی از مشکلات ما بیتوجهی به شاخص کیفیت در خرید گندم است، بیان کرد: خرید گندم در کشور، کمی است و دغدغه کارگروه، توجه به کیفیت گندم خریداری شده است و با این شرایط، نانوایان استان مرکزی هنرمندانه با توجه به نوسانات کیفی آرد، نان قابل قبول تولید میکنند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با ابراز رضایت از تولید نان در استان مرکزی اظهار کرد: نان استان مرکزی براساس آمار مرکز پژوهشهای غلات به طور متوسط در میانگین خوب قرار دارد و کارخانههای آردسازی تلاش میکنند تا گندم کیفی را از سایر استانها تامین نمایند و از همه تلاشگران زنجیره گندم، آرد و نان تقدیر و تشکر میشود.

وی ادامه داد: درصد سبوسگیری در سطح استان مرکزی کاهش پیدا کرده و در سامانه گندم 665 تومانی این اتفاق رخ داده است. از سوی دیگر کارخانه مهندس بهمنی که در آن آرد سبوسدار عرضه میشود، یکی از دو کارخانهای است که با روش جدید و بهداشتی، آرد کامل تولید میکنند.

ملکی درباره تعیین شاخصههای نانوای برتر در استان مرکزی گفت: شاخصههای تخلفاتی و تعزیراتی، رعایت اخلاق، مشتریمداری و کیفیت نان این واحدهای نانوایی را برای انتخاب این نانوایان در دستور کار قرار دادیم.

اصغری، معاون بازرگانی سازمان صمت استان مرکزی هم در ادامه این نشست اظهار کرد: از مبتکران طرح تقدیر از نانوایان، کمال تشکر را دارم. در سطح استان، اتحادیهای گسترده مانند نانوایان نداریم و بالغ بر 2000 واحد صنفی نانوایی در سطح استان فعالیت دارند. نکتهقابل ذکر، این است که ماهیانه شکایات خبازان در سامانه منعکس میشود اما در سال گذشته طبق گزارشهای ارسالی، کمترین شکایات مردمی در سطح کشور، مربوط به صنف نانوایان استان مرکزی بوده و در همین راستا از آقایان زند، ملکی و جنابی، کمال تشکر را دارم. ما تیمی هستیم که با تعامل، چالشها را برطرف میکنیم.

وی افزود: به فکر نانوایان در راستای تعیین نرخ هستیم و در سطح وزارتخانه، رسیدگی به مشکل نانوایان را پیگیری میکنیم.

اصغری ادامه داد: فرهنگ‌‌سازی نان کامل باید مد نظر قرار بگیرد و خوشبختانه در سطح استان پتانسیل خوبی در راستای تولید نان کامل داریم.

 

تقویت فرهنگ مصرف نان سبوسدار در استان مرکزی

جمشید زند، رئیس اتاق اصناف استان مرکزی هم ضمن تقدیر از برگزاری این مراسم گفت: ما باید تلاش کنیم تا فرهنگ تولید و مصرف نان، بهبود بیشتری داشته باشد.

وی افزود: نانوا امروز از جیب خودش برای تولید نان هزینه میکند و دولت باید به فکر نانوایان باشد. با توجه به شعار رئیس جمهور منتخب که مبارزه با فساد است، امیدواریم شاهد آزادسازی قیمت نان باشیم و از سوی دیگر اصلاح قیمتها را در دستور کار قرار دهیم.

علی ظفری استاد آموزش نان نیز در این نشست گفت: هیچ ماده غذایی به اندازه نان در سفره غذایی ایرانیان یافت نمیشود. نان مهجور مانده است و اگر موافقت صورت گیرد، آموزشگاه نان را در این شهرستان راهاندازی میکنیم و گفتنی است تعاملاتی هم در این راستا با سازمان فنی و حرفهای انجام شده است.

وی افزود: آموزش در استان مرکزی نسبت به سایر استانها پررنگ است و من به عنوان مدرس حاضر هستم در این مسیر گام بردارم.