ارسال به دوست  نسخه چاپي 

نانوایان یزد از آرد روشن مي‌گویند

 

عبدالعظيمي، مسئول فني آرد روشن يزد:

6 دهه فعاليت درخشنده در توليد آرد در سايه بهروزرساني تکنولوژي و دانش فني توليد

 

زهره عبدالعظيمي، دانشآموخته رشته شيمي از دانشگاه آزاد اسلامي، داراي 18 سال سابقه فعاليت و مسئول فني واحد صنعتي آرد روشن يزد است.

وي با بيان اينکه تمامي دوران خدمت را در کارخانه آرد روشن يزد سپري کرده است، در خصوص وظايف مسئول فني در کارخانه آرد گفت: مسئول فني بنا به ماهيت شغلي خود، براي مردم و ساير متوليان اجرايي و نظارتي صنعت غذا، به عنوان چشم بينا و وجدان بيدار در يک واحد توليد مواد غذايي است که به دنبال احقاق حقوق مصرفکننده و در نهايت در تلاش براي تضمين سلامت مردم است بنابراين از اهم وظايف مسئول فني، اين است که با حضور فعال و مستمر خود در کارخانه، کنترل و نظارتهاي مستقيم کيفي و بهداشتي را بر فرايندهايي که در واحد توليدي در حال انجام است، پيادهسازي نمايد. همچنين شناسايي موارد نامنطبق با استانداردها و شيوهنامههاي اجرايي و نظارتي در فرايندها و انجام اقدامات و پيگيريهاي لازم در جهت اصلاح و رفع موارد نامنطبق و تنظيم و ارائه گزارشهاي لازم به مديريت شرکت و ساير سازمانهاي مرتبط را نيز به عهده دارد.

وي در پاسخ به اين سؤال که رصد کيفي توليد از سوي مسئول فني چه تأثيري در توليد کيفي يکنواخت دارد، اظهار کرد: قطع به يقين رصد مستمر فرايند توليد محصول و کنترلهاي لازم در خصوص چگونگي ويژگيهاي محصولات در زمان توليد و انطباق آن با استانداردهاي تعريف شده و اصلاح سريع موارد نامنطبق، سبب توليد محصول کيفي باثبات ميگردد که اين موضوع از سويي موجبات رضايت مشتري و مصرفکنندگان را فراهم مينمايد و از سوي ديگر ترغيب و پويايي کارخانه در جهت توليد محصول با کيفيت بالاتر را نيز در پي خواهد داشت.

عبدالعظيمي در خصوص مواردي که در پروسه توليد بايد از سوي مسئول فني مورد توجه قرار گيرد، گفت: همانطور که گفته شد، بنا بر ماهيت شغلي مسئول فني که وظيفه دارد موارد جاري در فرايندهاي کارخانه را با استانداردها و شيوهنامههاي تدوين شده از سوي سازمانهاي مرتبط با صنعت غذا تطبيق نمايد، در کارخانه توليد آرد، مسئول فني بايد نظارت دقيق بر دريافت و چگونگي نگهداري گندم و اطمينان در استفاده از گندم سالم و بهداشتي در فرايند توليد و همچنين نظارت کامل بر آمادهسازي صحيح و استاندارد گندم در مراحل اختلاط، پاکسازي و مشروطسازي گندم جهت آسياب داشته باشد و به طور کلي اطمينان از رعايت اصول بهداشتي و کيفي توليد در تمامي مراحل آسياب، انبارش، بستهبندي و بارگيري محصول را مورد توجه بيشتر قرار دهد تا در نهايت محصول سالم و کيفي در اختيار مصرفکننده قرار گيرد.

وي خاطرنشان کرد: اينکه شرکت آرد روشن يزد در مدت 6 دهه فعاليت خود به صورت مستمر در پي بهروزرساني و استفاده از فناوري مدرن و دانش نوين بوده است، سبب گرديده اين واحد توليدي در زمره سرآمدان صنعت توليد آرد کشور قرار داشته باشد که اين موضوع باعث بسي مباهات استان و کشور است.

 

 

بهبود صفيخاني:

آزمايشگاه قلب يک کارخانه آرد سازي است

 

بهبود صفيخاني، دانشآموخته رشته علوم و صنايع غذايي از دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي، داراي 4 سال سابقه فعاليت در صنعت لبنيات به عنوان مدير کنترل کيفيت و 6 سال فعاليت در شرکت آرد روشن يزد به عنوان مسئول آزمايشگاه و مدير کنترل کيفيت است.

وي با بيان اينکه آزمايشگاه، قلب يک واحد توليدي است و تجهيز اين واحد، نقش حياتي در تداوم توليد کيفي دارد، متذکر شد: شرکت آرد روشن يزد با شعار «شهر جهاني، توليد جهاني»، همواره به دنبال بهرهگيري از مدرنترين و بهروزترين ماشينآلات و دستگاهها در واحد توليد، آزمايشگاه، بستهبندي و بارگيري محصول بوده و در اين راستا واحد آزمايشگاه آرد روشن نيز مجهز به دستگاههاي آناليز شيميايي، ميکروبي، رئولوژي و پخت از قبيل اتوآنالايزر (NIR)، گلوتنشور و سانتريفيوژ، الک آزمايشگاهي، فارينوگراف و اکستنسوگراف و آسياب آزمايشگاهي، فالينگ نامبر، زلني و غيره از برترين برندهاي سازنده دستگاههاي آزمايشگاهي از قبيل Brabender، Perten، Makswell و غيره بوده و همواره به دنبال ارتقاي واحد آزمايشگاه از نظر فضا، تجهيزات آزمايشگاهي و دانش کارشناسان آزمايشگاه است.

مدير کنترل کيفيت آرد روشن يزد در خصوص تجهيزات ضروري آزمايشگاه در کارخانه آرد اظهار کرد: علاوه بر دستگاههاي آناليز شيميايي و ميکروبي، ضرورت وجود دستگاههاي اندازهگيري رئولوژي خمير و همچنين وجود آزمايشگاه پخت، از ضروريات آزمايشگاه کارخانههاي آرد است.

صفيخاني با بيان اينکه آرد روشن از واحدهاي صنعتي درجه يک کشور در توليد آرد است، در خصوص نقش آزمايشگاه در توليد گفت: نقش آزمايشگاه در هر واحد توليدي و صنعتي جهت رسيدن به اهداف کيفيت و جلب رضايت مشتري، انکارنشدني است به طوري که آزمايشگاه، مغز متفکر يک واحد توليدي ناميده ميشود.

وي افزود: در کارخانههاي آرد با توجه به ورود گندم به عنوان ماده اوليه البته با کيفيتهاي متفاوت از نقاط مختلف کشور و با توجه به اينکه غالب گندم توليد داخل از نظر کيفي در وضعيت مطلوبي نيست و همچنين نياز به توليد آرد با کيفيتهاي متفاوت جهت صنوف مختلف ضروري است، نقش آزمايشگاه در کنترل و آناليز گندمهاي ورودي، تعيين درصد اختلاط ارقام مختلف گندم، آناليز محصول در حين توليد و همچنين آناليز محصول نهايي قبل از خروج از کارخانه، جهت رسيدن به ثبات کيفيت و جلب رضايت مشتريان، بسيار حائز اهميت است.

صفيخاني با بيان اينکه وجود آزمايشگاه پخت جهت تست خروجي محصول ضروري است، خاطرنشان کرد: آزمايشگاه پخت در واقع تکميلکننده آزمايشگاه شيميايي و رئولوژي است. چه بسا در مواقعي آناليز شيميايي و رئولوژي مطابق با خواسته مشتري بوده اما در هنگام پخت، مشتري رضايت کافي از محصول توليدي نداشته باشد بنابراين وجود آزمايشگاه پخت به عنوان آخرين مرحله آزمايشگاهي جهت حصول نتيجه مد نظر، از نيازهاي ضروري کارخانههاي آرد است.

مدير کنترل کيفيت آرد روشن يزد در خصوص نقش آزمايشگاه در اختلاط و ورود مواد اوليه کيفي به خط توليد اظهار کرد: همانگونه که اشاره شد، با توجه به تنوع اقليمي کشور و به تبع آن تنوع ارقام مختلف گندم از نظر کيفيت و نيز با توجه به اينکه گندم توليدي استان يزد بسيار ناچيز بوده و اين استان به عنوان واردکننده گندم محسوب ميشود، تنوع گندم ورودي به کارخانههاي استان زياد است و از آنجا که عمده گندم توليدي کشور از نظر کيفي وضعيت مطلوبي ندارد بنابراين واحد آزمايشگاه نقش بسيار مهمي در کنترل ورود گندم به کارخانه، نحوه ذخيرهسازي، نحوه اختلاط ارقام مختلف گندم، نحوه مشروطسازي گندم و در نهايت توليد محصول مطابق خواسته مشتريان دارد.

 

در ادامه گزارش جهات حصول اطلاع بیشتر درباره وضعیت کیفی محصول ارائه شده به واحدهای صنفی، گزارشی از نانوایان یزد اخذ شد که تعدادی از این گفتوگوها  در ذیل مي‌آید.

 

تجهيزات مدرن آرد روشن، سريع کيفيت آرد را اصلاح ميکند

 

غلامي، يکي از نانوايان يزدي است که در رسته سنگک فعاليت دارد. وي با بيان اينکه هميشه ترجيح ميدهد آرد نانوايياش را از کارخانه آرد روشن بگيرد، گفت: از آنجا که واحد صنعتي روشن يزد از کارخانههاي مدرن و داراي تجهيزات آزمايشگاهي و ذخيرهسازي و توليد در حجم بالا است، در صورت بروز نوسان در کيفيت گندم، به سرعت فرمول را به سمت کيفيت تنظيم ميکند و کمتر با مشکل مواجه ميشويم.

اين نانوا که از آرد يارانهاي نوع دوم (آزادپز سابق) استفاده ميکند، اظهار کرد: معمولاً براي تهيه نان سنگک از آرد 12 درصد استفاده ميکنيم.

 

طالبي، نانواي پيشکسوت يزد:

کيفيت يکنواخت آرد روشن يزد، کيفيت پخت نان ما را تضمين کرد

 

جواد طالبي، از ديگر اعضاي صنف خبازان يزد در خصوص وضعيت توليد و مشتريمداري اين واحد اظهار کرد: بنده نزديک به 40 سال است که در حوزه نانوايي فعاليت دارم و طي اين سالها، بيشترين خريد آرد را از اين واحد داشتيم.

وي که نسل سوم نانوا به حساب ميآيد با بيان اينکه خوشبختانه طي اين سالها اين واحد صنعتي توانسته کيفيت ثابتي از آرد را به نانواييها عرضه کند، گفت: علاوه بر توليد کيفي آرد، اين واحد صنعتي همراهي و همکاري خوبي با صنف نانوا در تأمين آرد در زمان تعطيلات دارد و خدمات بيشتري به نانوايان ارائه کرده و اطمينان صنف را در سال‌‌هاي فعاليت جلب نموده است.

طالبي پاکدستي و تأکيد بر اصول مشتريمداري را در توليد ضروري دانست و بيان کرد: صنف و صنعت بايد بر موارد ذکر شده تأکيد داشته باشند. بنده که نسل سوم فعال در حوزه خبازي هستم، همواره از پدر و پدربزرگها اين تأکيدات را شنيده و در حد توان اجرا کردهام.

شايان ذکر است آخوند نانوا از اجداد جواد طالبي در يزد است که همواره جلوي درب مغازهاش سجاده پهن ميکرده و نماز ميخوانده و از اصناف پاکدست عهد قديم اين شهر بوده است.

 

شاطرغرابي، نانواي پيشکسوت يزد:

40 سال سابقه درخشان آرد يزد، پشتوانه پخت نان کيفي در استان

 

شاطرغرابي از نانوايان پيشکسوت و معاون اتحاديه نانوايان يزد با اشاره به اينکه واحد صنعتي روشن يزد از کارخانههاي قديمي و مورد اعتماد صنف خبازان است، اظهار کرد: طي 40 سال فعاليتم در صنف خبازي، همواره مشتري اين کارخانه بوده و هستم. اعضاي اتحاديه و صنف خبازان نيز به کيفيت آرد اين واحد نظر مثبتي دارند.

وي با بيان اينکه واحد صنعتي آرد روشن يزد، از واحدهاي داراي سابقه و برخوردار از تکنولوژي روز دنيا است، اظهار کرد: ظرفيت توليد بالا و برخورداري از تجهيزات ذخيرهسازي مطمئن، موجب شده اين کارخانه همواره نياز کمي و کيفي آرد صنف را به موقع تأمين نمايد و ما نگراني در خصوص کمبود آرد نداشته باشيم.

شاطرغرابي که همزمان مالک دو نوع خبازي آرد يارانهاي و يارانهاي نوع 2 است، ضمن ابراز رضايت از کيفيت آرد واحد صنعتي روشن يزد گفت: محصول دريافتي از آرد روشن در هر دو نوع، کيفيت يکسان و قابل اعتمادي دارد و ما نوسان کيفيتي در آرد نداريم.

وي همچنين ضمن تقدير و تشکر از مجموعه آرد روشن يزد براي پايبندي به اصول توليد کيفيتمحور خاطرنشان کرد: کمتر پيش آمده که ما در محموله دريافتي آرد از کارخانه روشن يزد، مشکلي در کيفيت داشته باشيم اما چنانچه مورد هم پيش بيايد، مسئولين اين واحد صنعتي گوش شنوايي براي پذيرش انتقادات در راستاي توليد کيفي دارند و به اصول مشتريمداري پايبند هستند.