ارسال به دوست  نسخه چاپي 

کنترل پاتوژن‌هاي محصولات آردي

به گزارش نگاه هستي و به نقل از ميلينگ ژورنال، راهکار جديد مبتني بر اسيد‌هاي آلي که در گرمادهي استفاده مي‌شود، ايمني آرد را به طور موثري افزايش مي‌دهد.

 

روشهاي زيادي از سوي آسيابانان به کار گرفته ميشود تا پاتوژنهاي محصولات آردي کنترل شوند، از حرارتدهي و استفاده از ازن و کلرين گرفته تا بهکارگيري Electron-beam ، پلاسماي سرد و روشهاي حرارتي اختصاصي و روشهاي شيميايي هنگام گرمادهي.

در حالي که روشهاي مختلف، خصوصاً از نظر هزينه، موافقان و مخالفان خود را دارند، اين روش عرضه شده بر اثربخشي استفاده از يک روش اختصاصي اسيد آلي در فرايند گرمادهي براي کنترل پاتوژنهايي مثل  Escherichia coli که سم Shiga توليد ميکنند، تمرکز دارد.

راهکار Neo-Temper (حرارتدهي نوين)

براي کمک به ارتقاي ايمني مواد غذايي، شرکت AgriNeo  راهکار Neo-Temper را توسعه داده که يک فناوري به ثبت رسيده مبتني بر اسيد آلي است و در فرايند حرارتدهي آسياب کردن گندم، مورد استفاده قرار ميگيرد.

با استفاده از اين روش، پاتوژنها به خصوص Escherichia coli تا پنج لگاريتم (999/99 درصد) کاهش مييابند که اين کاهش از سوي آزمايشگاههاي شخص ثالت نيز تاييد شده است. علاوه بر اين، اين نتيجه بدون کوچکترين اثري روي کيفيت و ويژگيهاي آردسازي گندم به دست آمده است (کاهشي بر اساس مقياس لگاريتم برابر کاهشي 10 برابري يا يک اعشاري در ميکروبهاي زنده است بنابراين کاهش پنج لگاريتمي که معمولا در استاندارد صنعتي گرمادهي لحاظ ميشود، مساوي با 100 هزار برابر کاهش است).

يک آزمايشگاه شخص ثالث نيز تأييد کرده که Neo-Temper، اثر بالاتري نسبت به حرارتدهيهاي اسيد لاکتيک نشان داده است. به عنوان مثال اثر Neo-Temper تا هزار برابر (يا با سه لگاريتم کاهش) بيشتر از اسيد لاکتيک بوده است.