ارسال به دوست  نسخه چاپي 

در گفت‌وگوی نگاه هستی با مدیرعامل شرکت آرد غنچه اصفهان مطرح شد:

شرکت آرد غنچه اصفهان، کارخانه پرطرفدار با تکنولوژی به‌روز/ طرح کشت قراردادی، نیازمند آسیب‌شناسی است

شرکت آرد غنچه اصفهان از جمله کارخانه‌های به‌روز و پرطرفدار در صنعت آردسازی در این استان است. کارخانه آرد غنچه اصفهان با ۱۶ والس، تکنولوژی ایتالیا و با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز فعالیت می‌کند. این کارخانه انواع آرد برای نانوایی، صنف‌وصنعت و سبوس خوراکی را با مجوز وزارت بهداشت و سبوس دامی تولید می‌کند.

  در همین راستا با نعمتبخش، مدیرعامل کارخانه آرد غنچه اصفهان گفتوگویی  ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید؛

 وی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به وضعیت تولید آرد در این کارخانه گفت:  به دلیل کاهش سهمیهها، افزایش  کارخانهها در کشور و صدور مجوزهای جدید برای احداث کارخانه، ظرفیت تولید آرد در کارخانه کمتر میشود، به گونهای که اکنون با ۴۰ درصد ظرفیت، آرد در کارخانه غنچه تولید میشود.

 وی افزود: با احداث کارخانههای جدید و شرایط سخت در سرمایهگذاری، سرمایههای ملی تعطیل میشوند. این موضوع توجیهی برای اقتصاد کشور ندارد و نیازمند بررسی و آسیبشناسیهای بیشتری است.

 مدیرعامل کارخانه آرد غنچه اصفهان با اشاره به تولید آرد ۷ درصد در این کارخانه بیان کرد: استقبال از آرد ۷ درصد محدود است چرا که بر اساس نیاز مشتریان نان تولید میشود بنابراین استقبال نانواییها بسیار محدود است. از سوی دیگر عملآوری نان با آرد ۷ درصد تخصص میخواهد، هرچند در استان اصفهان بهطور تخصصی آرد ۷ درصد تولید میشود.

این فعال صنعت آسیابانی در بخش دیگری از گفتههای خویش با اشاره به طرح کشت قراردادی اظهار کرد: برای اولین بار است که موضوع کشت قراردادی در کشور مطرح میشود. ما از این روش استقبال میکنیم اما به شرطی که شرایط مالی و اقتصادی آن تامین شود. انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی بیشتر با کارخانههای آرد تعامل داشته باشد.

 نعمتبخش ادامه داد: بهطور طبیعی اشکالاتی در این طرح وجود دارد که در عمل شناسایی و رفع خواهد شد زیرا  طرح جدیدی است و دولت باید نظارت خود را در موضوع طرح کشت قراردادی تشدید کند.

وی در ادامه یکی از مهمترین نکات را تامین سرمایه برای کارخانههای آرد دانست و افزود: اگر کارخانهها بخواهند در حجم بیشتر از ۳۰ هزار تن گندم را به قیمت ۷۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری کنند، نیاز به سرمایه بسیار زیادی است. هیچکدام از کارخانهها چنین سرمایهای ندارند و نیازمند تسهیلات بانکی خواهند بود چرا که چنین هزینهای توجیه اقتصادی ندارد. از سوی دیگر اگر به واسطه خشکسالی یا دلایل دیگر، گندم مرغوبیت کافی را نداشته باشد، تکلیف کارخانههای آرد در این میان چیست؟!

وی در پایان گفت: طرح کشت قراردادی باید اجرا شود تا چالشهای آن شناسایی و رفع گردد.